تاثیرات نوع حلال بر نانوذرات نقره کلوئیدی فرآوری شده تحت تابشدهی امواج الکترومغناطیس
محورهای موضوعی : نانوموادسید محمد کاظمزاده 1 , محمدرضا واعظی 2 , اصغر کاظمزاده 3 , امیر حسنجانی روشن 4
1 - پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته، پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج
2 - پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته، پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج
3 - پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته، پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج
4 - پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته، پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج
کلید واژه: حلال, امواج الکترومغناطیس, نانوذرات کلوئیدی نقره,
چکیده مقاله :
گرمایش سریع بوسیله ماکروویو به عنوان یک تکنیک قابل توجه برای سنتز نانوساختارهای فلزی مورد توجه واقع شده است cm 5/3 . جهت فرآوری نانوذرات نقره از نیترات نقره (AgNO3) به عنوان پیش ماده، پلی وینیل پایرولیدن (PVP) به عنوان پایدار کننده و همچنین از آب مقطر، اتیلن گلیکول و اتانول به عنوان حلال در دمای °C 25 در این پژوهش استفاده گردید. ابتدا محلول هایی با نسبت درصد وزنی مشخصی از AgNO3 و PVP تهیه شد و در مدت زمان 90 ثانیه واکنش ها بین محلول ها انجام گرفت. در حین انجام واکنش های شیمیایی بین محلول ها امواج الکترومغناطیس با شدت و فرکانس ثابت MHz 2450 توسط آون ماکروویو به محلول ها اعمال گردید. با انجام واکنش های شیمیایی نانوذرات نقره کلوئیدی در محلول حاصل شد. نانوذرات تهیه شده در ابتدا جهت بررسی توزیع فراوانی اندازه و غلظت ذرات تحت آنالیز طیف سنجی مرئی (UV-Vis) قرار داده شدند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) نشان داد که نانوذرات فرآوری شده دارای مورفولوژی کروی و شبه کروی و توزیع اندازه ذراتی در محدوده 10 تا 40 نانومتر می باشند. نانوساختارهای نقره حاصل شده دارای درجه کریستالیزاسیون بیشتر و سایز کوچک تری نسبت به روش های مرسوم حمام روغن است.
_||_