بررسی آلودگی به اشریشیا کولی در ضایعات کبدی طیور
محورهای موضوعی : بیماریهای طیور
کلید واژه: اهواز-اشرشیا کلای, کبد مرغ,
چکیده مقاله :
متاسفانه درمان های آنتی بیوتیکی متداول که در موارد مسمومیت غذایی ایجاد شده با اشریشیا کلی استفاده می شوند،گران و غیر موثر می باشند.این مطالعه به منظور تشخیص و بررسی حضور آلودگی به اشریشیا کلی درضایعات کبدی طیور در کشتارگاه اهواز صورت گرفت. با این هدف، تعداد 100 نمونه کبد مرغ با ضایعات مشخص از یک کشتارگاه در اهواز جمع آوری گردید. از جراحات نمونه های کبدی،ابتدا در محیط اگار خون دار و مک کانکی کشت داده شد و سپس کلونی های شاخص باکتری اشریشیا کلی جهت تشخیص قطعی با تست های بیوشیمیایی، مورد استفاده قرار گرفتند.50 نمونه کبد به ظاهر سالم و فاقد جراحات نیز به عنوان کنترل کشت داده شدند.به طور کلی 90 درصد از کبدهای ضایعه دار آلودگی با کلی فرم را نشان دادند اما 18 در صد از آنها با تست های بیوشیمیایی اشریشیا کلی تشخیص داده شدند.هیچ یک از کبدهای بظاهر سالم (کنترل) آلودگی را نشان ندادند.علی رغم میزان بالای آلودگی کلی فرمی،در کبد مرغ ها، مدیریت بهداشت در گله و در فراوری غذای طیور می تواند خطر مصرف گوشت مرغ در اهواز را کاهش دهد. با پخت کافی گوشت و اجتناب از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها، از شیوع مسمومیت غذایی با سویه های مقاوم اشریشیا کلی کاسته خواهد شد.
Unfortunately, conventional antibiotic therapies which were used for cases of food poisoning caused by Escherichia coli are costly and ineffective. This study was carried out in order to detection and investigates the Escherichia coli infections from chicken liver lesions in Ahvaz Slaughterhouse. For this purpose, 100 chicken liver samples with typical lesion, were collected from one Slaughterhouse in Ahvaz. Lesion of samples were initially cultured in blood Agar and Macconkey agar and the typical colonies that indicate the presence of Escherichia coli, were used in complementary biochemical test. 50 liver with any lesion, were also cultured as control. Totally, %90 of samples with lesion, were contaminated with coliform, but %18 of them, were detected as Escherichia coli by biochemical tests. Non of control livers were contaminated. Despite the high contamination rate of chicken liver with coliform, hygiene management in field and processing of chicken food can reduce the risk factor of eating of chicken in Ahvaz. Complete cooking of meat and avoid indiscriminate prescribing of antibiotics, preventing the occurrence of food poisoning due to resistant Escherichia coli.
_||_