• رهنمای تدین مقاله

    مقاله با برنامه Word 2003, 2007  و با قلم بی نازنین 12 فارسی و Times New Roman 11 انگلیسی تایپ و به صورت تک ستونی با حفظ 2/5 سانتی متر حاشیه از هر طرف و در نظر گرفتن فاصله خطوط 1/15 سانتی‌متر حداقل در 10 و حداکثر در 14 صفحه تهیه و ارسال گردد. . جداول، منحنی­ ها، نمودارها (با برنامه Excel) و تصاویر علاوه بر متن در فایل­ های جداگانه با ذکر شماره ضمیمه مقاله باشند. لازم به ذکر است جداول، اشکال و نمودارها در مجل اصلی خود قرار گیرند نه در انتهای مقاله.

    حداکثر تعداد جداول، اشکال و نمودارها در هر مقاله 5 عدد می باشد.

    فونت عنوان مقاله و عناوین اصلی ساختار (مقدمه، مواد و روش‌ها، نتایج، بحث، نتیجه‌گیری کلی و فهرست منابع و ...) باید توپر (Bold) باشد. استفاده از زیرعنوان‌ها مجاز است اما از به کارگیری زیر عنوان‌های متعدد خودداری شود.

    - فایل مقالات باید مشتمل بر برگ مشخصات مقاله (صفحه اول مقاله) که شامل: عنوان، عنوان گردان (Running title) که در زیر عنوان اصلی مقاله درج گردد، نام و نام خانوادگی، نشانی نویسنده یا نویسندگان مقاله، پست الکترونیکی و شماره تماس نویسنده مسؤل خواهد بود. در ادامه چکیده فارسی (حداکثر300 کلمه)، واژگان کلیدی فارسی، مقدمـه، مواد و روش کار، نتایج، بحث، نتیجه‌گیری کلی، سپاسگزاری (این بخش اختیاری بوده)، منابع و چکیده انگلیسی (حداکثر300 کلمه) همراه با کلمات کلیدی انگلیسی باشد. توضیح هر بخش به شرح زیر می­ باشد:

    عنوان و عنوان کوتاه

    در بالای صفحه عنوان با قلم 14 و در زیر آن (با رنگ قرمز و قلم 14) عنوان کوتاه را درج کنید.

     نام و وابستگی سازمانی نویسندگان

    در بخش فارسی نام و نام خانوادگی کامل ذکر شود و در خلاصه انگلیسی نام خانوادگی و حرف اول نام کافی است. در مورد وابستگی سازمانی، ذکر نام گروه، دانشکده، دانشگاه، شهر و کشور کافی است و نیازی به ذکر رتبه علمی (استادیار، دانشیار و ...) نمی باشد. بغیر از دانشجویان و دانش آموختگان که باید ذکر شود. لطفا به فرمت آن کاملا دقت کنید. مثال:

    محمود شهوه1، الهه تاج بخش1*، حسن ممتاز1، رضا رنجبر

    1-گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران.

    • 2- مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) تهران.

     

    *نویسنده مسئول:ee_tajbakhsh@yahoo.com

     

    Mahmoud Shahveh 1, Elahe Tajbakhsh 1*, Hassan Momtaz 1, Reza Ranjbar2

     

    1 Department of Microbiology, Faculty of Basic Siences, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran

    2 Molecular Biology Research Center, Systems Biology and Poisonings Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran

    *Corresponding author:ee_tajbakhsh@yahoo.com

     

    لطفا توجه داشته باشید نام و وابستگی سازمانی تمامی نویسندگان (فارسی و انگلیسی) دقیقا مشابه آنچه در متن مقاله ذکر شده است، در سامانه و در زمان ارسال مقاله وارد شود. در غیر اینصورت منجر به مغایرت اطلاعات مقاله بر روی سامانه با فایل مقاله خواهد شد، لذا لطفا اطلاعات کامل و دقیق در سامانه درج گردد.

    مسئولیت مقاله و ترتیب نام نویسندگان بر عهده شخص نویسنده مسئول است و کلیه مکاتبات با وی انجام خواهد شد.

    هر مقاله باید به صورت 3 فایل مجزا شامل الف) مقاله کامل حاوی تمامی شکل ها و جداول و با نام نویسندگان، ب) مقاله کامل حاوی تمامی شکل ها و جداول و بدون نام نویسندگان و ج) نامه ارسال مقاله به مجله باشد.

    در زمان ارسال مقاله ویرایش شده، پس از اعلام نظرات داوران باید در مقاله قسمت های اصلاح شده هایلایت و جوابیه داوران در انتهای هر دو فایل اصلی و بدون نام باشد.

    چکیده

    چکیده فارسی و انگلیسی یکپارچه و فاقد زیر عنوان باشد و محتوای کلی مقاله را نشان دهد و از مطالعه آن یک دید کلی در مورد مقاله بدست آید (حداکثر 300 کلمه). در انتهای چکیده 3 تا 5 واژه کلیدی آورده شود. چکیده انگلیسی باید کاملاً با چکیده فارسی مطابقت داشته باشد.

    مقدمه

    در این قسمت توضیحاتی در مورد موضوع مورد مطالعه داده می شود. تحقیقات دیگران و اطلاعات موجود در این مورد مرور گردیده و نواقص موجود مشخص می شود. لازم است منبع هر مطلبی که در این قسمت ارائه می شود در پایان جمله یا پاراگراف و یا حتی در صورت لزوم در وسط جمله با شماره مشخص گردد. همچنین در آخر این بخش به طور مختصر ضرورت انجام کار و اهداف تحقیق بیان می شوند.

    نیازی به شماره گذاری بخش های مختلف مقاله نیست.

     مواد و روش کار

    از ذکر کلماتی مثل مواد و روشها، روش کار و ....خدداری کنید. عنوان صحیح "مواد و روش کار" است. در این بخش مواردی از قبیل نوع مطالعه، مواد و دستگاه های مورد استفاده و همچنین نوع و مشخصات نمونه ها، روش نمونه گیری، انتخاب نمونه ها، زمان و مکان نمونه گیری و نحوه گروه بندی انجام آزمایشات مختلف برای هر یک از گروهها به تفکیک و با ذکر جزئیات روش، ذکر محدودیتها، نحوه جمع بندی نتایج و روشهای آماری مورد استفاده شرح داده می شوند. ولی نتایج تحقیق در این قسمت ارائه نمی گردند. توجه داشته باشید که اشاره به روش کار آماری در این بخش (در صورتیکه انجام شده باشد) ضروری است.

     نتایج

    در این قسمت برای هر بخش از نتایج توضیحات مختصری ارائه می شود و نتایج تجزیه و تحلیل آماری آنها بصورت متن، شکل یا نمودار و یا جدول ارائه می شود. از تکرار یک نوع داده در بیش از یک شیوه ارائه نتایج خودداری گردد. شکلها، نمودارها و جدولها باید شماره داشته باشند، گویا باشند و مشخصات آماری و اطلاعات لازم از قبیل نام محورها، مقیاس و راهنمای نمودار روی آنها مشخص باشد. عنوان جدولها در بالا و توضیح شکل ها و نمودارها در زیر آنها و به فارسی نوشته می شود. تمام جدولها و نمودارها به فارسی و از راست به چپ تهیه گردد.

    - تمامی جداول باید فرمت علمی داشته باشند بطوریکه ستون های عمودی و همچنین ستون های افقی بجز بالا و پائین جدول حذف شوند.

    - جدول یا نمودار باید بدون مراجعه به متن گویا و قابل فهم باشد. به همین منظور بایستی کلیه حروف اختصاری استفاده شده، علایمی مانند خط تیره (-)، ستاره (*)، عدم تفاوت معنی دار (NS)، ( S.E.Mیا X ± SD) در توضیح زیرنویس جدول آورده شود. اعداد جدول و اطلاعات هر ستون نمودار و جداول بصورت فارسی نوشته شود.

    - اصل نمودارها به صورت دو بعدی بدون حاشیه و تزئینات اضافی تنظیم شود ابعاد آنها نباید از 12×8 سانتی متر بزرگتر باشد. ارسال فایل نمودار به صورت مجزا الزامی است.

    - عکس ها علاوه بر متن به صورت فایل های مجزا از نوع JPG و با کیفیت مناسب چاپ با نام های مشخص در فایل جداگانه ارسال گردد. عکس ها و تصاویر باید شماره گذاری متوالی داشته باشد و چنانچه عکس قبلا منتشر شده باشد منبع اولیه در تقدیرنامه ذکر شود و اجازه کتبی آن ارائه گردد.

    - از ذکر "%" خودداری شود و به جای آن از واژه "درصد" استفاده شود.

    - عناوین جداول باید در بالای جداول و عناوین شکل‌ها باید در پایین شکل‌های مربوطه درج گردد. جداول و شکل‌ها به ترتیب ارجاع داده شده در متن شماره‌گذاری شوند.

    بحث

     در این قسمت نتایج تحلیل شده و نتایج بدست آمده به طور منطقی با نتایج کارهای دیگران مقایسه شده و تفسیر می گردد. به عبارت دیگر در بحث، ارتباطی واضح بین این پژوهش و کارهای قبلی که در این زمینه انجام شده برقرار می­گردد.

    در اینجا می توان علت وقوع یا عدم وقوع مسایل را بحث کرد. یافته های بدست آمده را با یافته های حاصل از پژوهش های قبلی مرتبط کرده و در صورتی که این یافته با یکدیگر همخوانی ندارند علت آن را ذکر نمائید. بحث باید دارای پیشنهادات جهت مطالعات بعدی باشد. در قسمت بحث و نتیجه گیری بایستی نویسنده مشخص نماید که چه مطلب جدیدی را به مطالب قبلی اضافه کرده است.

    نتیجه گیری کلی:

     مقاله باید دارای یک نتیجه‌گیری کلی باشد که این قسمت شامل یک استنتاج نهایی از پژوهش و ذکر کاربرد (های) احتمالی آن است.

     تشکر و قدردانی 

    در این قسمت افراد یا گروههائی که در انجام تحقیق همکاری داشته اند و همچنین نام منابع حمایت مالی که منجر به انجام تحقیق و تهیه مقاله گردیده است تحت عنوان تشکر و قدردانی نام برده می شوند. در صورتی که مقاله مذکور مستخرج از طرح تحقیقاتی است مشخصات طرح ذکر گردد. این بخش اختیاری بوده و حداکثر در 50 کلمه بیان شود. 

     منابع

     منابع باید به ترتیب حروف الفبا نام خانوادگی نویسنده اول تنظیم شود. در صورتی که نویسنده در یک سال دارای چند مقاله می ­باشد، مقالات با حروف a, b, c در کنار سال انتشار مشخص شوند. نحوه نگارش منابع طبق الگوی زیر می ­باشد:

    لازم به ذکر است تمامی منابع باید به زبان انگلیسی در فهرست منابع و با فرمت زیر ذکر شوند.

     

    کتاب لاتین:

    Hall L. 2011. Fresh Fruit Cleanse. Ulysses Press, London, U.K.

    بخشی از یک کتاب:

    Kramer J.M, and Gilbert R.J. 1989. Bacillus cereus. p 68-135. In: Doyle, M.P. (ed.), Foodborne Bacterial Pathogens. Marcel Dekker, New York, pp. 22-70.

     

    مقاله مجله:  لطفا توجه کنید که نام مجلات در فهرست منابع باید بصورت خلاصه نوشته شود.

    Goulas A.E and Kontominas M.G. 2007. Combined effect of light salting, modified atmosphere packaging and oregano essential oil on the shelf-life of sea bream (Sparus aurata). Biochemical and sensory attributes. J. Food Chem. 100: 287-296.

     

    مقاله ارائه شده در همایش:

     Lanktree C and Briere J. 2011. Antibiotics residues in animal origin foods. The Second International Congress of Food Hygiene, Tehran, Iran.