ارزیابی اثرات آنتاگونیسمی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر روی انتروباکترکوانی جداسازی شده از گیاهان
محورهای موضوعی : میکروب شناسی محیطیفاطمه دارابی پور 1 , خسرو عیسی زاده 2 , محمد فائزی قاسمی 3 , ساسان صادقی خامنه تبریزی 4
1 - کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحدلاهیجان، دانشکده علوم پایه، گروه میکروب شناسی
2 - استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان، دانشکده علوم پایه، گروه میکروب شناسی
3 - استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان، دانشکده علوم پایه، گروه میکروب شناسی
4 - مربی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه بیماری شناسی گیاهی
کلید واژه: لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, لاکتو باسیلوس پلانتاروم, انتروباکتر کوانی, اثرات آنتاگونیسمی,
چکیده مقاله :
سابقه و هدف: انتروباکتر در خاک، آب، فاضلاب و گیاهان یافت می شوند. لاکتوباسیلوس ها بخش مهمی از فلور طبیعی مجاری گوارشی، تناسلی، تنفسی انسان و حیوانات را تشکیل می دهند. این مطالعه با هدف بررسی اثرات آنتاگونیسمی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر روی انتروباکتر کوانی جداسازی شده از گیاه باقلا انجام گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی ابتدا نمونه های گیاهی بر روی محیط انتخابی و اختصاصی King B کشت داده شدند. انتروباکتر کوانی جداسازی شده به کمک آزمون های بیوشیمیایی و مولکولی تایید گردید. سپس اثرات آنتاگونیسمی باکتریوسین های جدا شده از لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر روی انتروباکتر کوانی به روش انتشار چاهک بر اساس pH مورد بررسی قرارگرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که قطر هاله عدم رشد تشکیل شده لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر روی انتروباکتر کوانی در دامنه های مختلف pH نسبت به لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بیشتر می باشد. همچنین لاکتوباسیلوس های مورد بررسی بیشترین هاله عدم رشد را در 4 pH نشان دادند. نتیجه گیری: با توجه به نقش آنتاگونیستی باکتری های اسید لاکتیک در مهار انتروباکتر کوانی، استفاده از آن به عنوان عامل کنترل زیستی به منظور مبارزه با باکتری های بیماری زای گیاهان پیشنهاد می گردد.
Background & Objectives: Enterobacter are found in water, sewage and plants. Lactobacillus are one of the dominant microorganisms in normal flora of intestinal tracts, genital system and respiratory tracts of humans and animals. The aim of this study was to evaluate the antagonistic effects of Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus plantarum against Enterobacter cowanii isolated from broad bean plant. Materials & Methods: In this sectional study Fava plants were collected, and after sampling, the samples were cultured on selective and specific King B media. The presence of E. cowanii was confirmed based on biochemical and molecular techniques. Then, antagonistic effects of produced bacteriocins by L. plantarum and L. acidophilus on E. cowanii with well diffusion method on basis of pH were studied. Results: Based on this study, the growth inhibition zones produced by L.plantarum in different pH against E.cowanii were higher than that by L.acidophilus. Furthermore, the highest inhibition zone of Lactobacilli was observed in pH 4. Conclusion: According to antagonistic effects of lactic acid bacteria in the inhibition of E.cowanii, this factor can be used for treatment of the diseases caused by this factor.