بررسی امکان کاهش مواد آلی موجود در گل فیلتر خلاء کارخانجات قند در طی ماندگاری
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذاییمسعود هنرور 1 , مونا ورعی 2 , عباس اخوان سپهی 3
1 -
2 -
3 -
کلید واژه:
چکیده مقاله :
چکیده مقدمه: گل کربنات کلسیم، بدلیل ناشناخته ماندن و عدم مطالعات کافی بعنوان یک ماده زاید با صرف هزینۀ بالا از کارخانجات قند دفع می گردد. با حذف نمودن مواد آلی موجود در آن توسط فلور میکروبی موجود، می توان کربنات کلسیم موجود در آن را آسان تر، جداسازی کرد. مواد و روشها: اثر دو pH 4/7 و 9 و چهار رقت شاهد، 25%، 50% و 75% و دو زمان دو و چهار هفته بر روی فعالیت فلور میکروبی گل، در جهت کاهش مواد آلی و افزایش درجه خلوص کربنات کلسیم، تغییر هدایت الکتریکی و رنگ گل مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد که، گرچه میزان کربن آلی کاهش و درجه خلوص کربنات کلسیم افزایش می یابد اما بین هیچ یک از متغیرهای زمان، رقت،pH و اثرات متقابل آنها اختلاف معنی داری وجود ندارد. رنگ گل، بیشتر به سمت رنگ های زرد، خاکستری و خاکستری روشن تغییر می یابد. همچنین میزان شوری و هدایت الکتریکی خاک افزایش یافته و تاثیر متغیرهای رقت، pH و اثرات متقابل آنها بر میزان هدایت الکتریکی از نظر آماری دارای اختلاف معنی دار می باشد. نتیجهگیری: با قرار دادن گل، در مکان های سرپوشیده بدون افزودن آب و یا تغییر pH آن، و در یک مدت زمان کوتاه می توان به هدف کاهش مواد آلی نائل گردید و کربنات کلسیمی با درجۀ خلوص بالاتر و کیفیت بهتر، استخراج نمود. واژههای کلیدی: کیک فیلتر خلاء، گل فیلتر پرس، گل کربنات کلسیم