حق دسترسی به غذا از منظر حقوق بینالملل بشردوستانه
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذاییچنگیز اسفندیاری 1 , سهیلا کوشا 2 , سید باقر میرعباسی 3
1 -
2 -
3 -
کلید واژه:
چکیده مقاله :
چکیده مقدمه: با توجه به نقش غذا و رساندن آن به افراد نیازمند در شرایط اضطراری به ویژه در مخاصمات مسلحانه داخلی و بینالمللی و نظر بر اینکه در این نوع وضعیت ها حقوق بین الملل بشردوستانه حاکم است، ضرورت دارد این موضوع از جوانب مختلف مورد بررسی قرار گیرد. مواد و روشها: روش انجام این تحقیق بر اساس روشهای رایج در علوم اجتماعی توصیفی و تحلیلی میباشد. یافته ها: باتوجه به بررسی اسناد، مدارک مرتبط با حقوق بین الملل بشر دوستانه در ارتباط با حق بر غذا مشخص گردید که کنوانسیون ها، پروتکلهای مربوطه، حق بر غذا را در این وضعیتها به خوبی شناسائی کرده و تعهدات کشورها و طرفین مخاصمه در زمینه رساندن غذا به افراد نیازمند را به طور دقیق بیان کرده است. نتیجهگیری: حقوق بین الملل بشردوستانه تعهدات الزام آوری در زمینه حق غذا در زمان مخاصمات مسلحانه بین المللی و شرایط اشغال ایجاد نموده و تا آن حد پیش رفته که استفاده از سلاح گرسنگی در این منازعات را به منزله جنایات جنگی، جنایات نسل کشی و جنایات علیه بشریت قلمداد نموده، ولی حقوق بینالملل بشر دوستانه تعهدات الزام آوری در زمینه حق غذا به ویژه کمک رسانی غذائی به غیر نظامیان در مخاصمات مسلحانه داخلی ایجاد ننموده است. واژه های کلیدی: حقوق بین الملل بشردوستانه، حق غذا، حق رهایی از گرسنگی، قحطی، کمک های غذائی