• معرفی نشریه

    نشریه تغذیه حیوانات مزرعه‌ای یکی از معدود نشریات تخصصی در رشته علوم دامی است که پذیرای مقالات پژوهشی، ترویجی، مروری و کوتاه در حوزه‌های مختلف مرتبط با تغذیه دام، طیور و آبزیان می‌باشد. این نشریه با هدف انتشار جدیدترین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه تغذیه حیوانات مزرعه‌ای، بستری برای تبادل دانش میان پژوهشگران، استادان، دانشجویان و کارشناسان علوم دامی، دامپزشکان و فعالان صنعت دام، طیور و آبزیان فراهم می‌کند.

    محورهای اصلی نشریه شامل موارد زیر است:

    • تغذیه و خوراک‌ دهی دام، طیور و آبزیان
    • تغذیه زنبور عسل، کرم ابریشم، پرندگان زینتی و حیوانات خانگی
    • بهداشت و کنترل کیفی خوراک دام، طیور و آبزیان
    • تغذیه ارگانیک دام، طیور و آبزیان
    • شناخت و معرفی منابع خوراکی جدید 
    • ناهنجاری‌های متابولیک و تغذیه‌ای در دام، طیور و آبزیان
    • مکمل‌ها و افزودنی‌ها در تغذیه و خوراکدام، طیور و آبزیان
    • چالش‌های صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان و راهکارهای مربوطه
    • فرآوری و فناوری خوراکدام، طیور و آبزیان
    • بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی در تغذیه دام، طیور و آبزیان
    • تعیین نیازهای تغذیه‌ای در خوراک دام، طیور و آبزیان
    • مباحث مرتبط با هضم، جذب و متابولیسم مواد مغذی در حیوانات مزرعه‌ای
    • میکروبیولوژی و فیزیولوژی دستگاه گوارش دام، طیور و آبزیان
    • کاربرد گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در تغذیه دام، طیور و آبزیان
    • استفاده از پسماندهای کشاورزی و صنعتی در تغذیه دام، طیور و آبزیان
    • رابطه تغذیه دام، طیور و آبزیان با محیط‌زیست و کشاورزی پایدار
    • رابطه تغذیه دام، مرتع و اکوسیستم
    • تغذیه درمانی در بیماری‌های دامی (تغذیه درمانگاهی)
    • مسمومیت‌های تغذیه‌ای در دام، طیور و آبزیان
    • ژنومیک تغذیه‌ای
    • اقتصاد تغذیه و مدیریت هزینه‌ها در صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان
    • ارتباط تغذیه دام با کیفیت محصولات دامی وسلامت انسان
    • نقش تغذیه در رفتار شناسی و رفاه دام، طیور و آبزیان
    • رابطه تغذیه با فیزیولوژی تولیدمثل و بهبود عملکرد تولید مثلی
    • استفاده از هوش مصنوعی در تغذیه دام، طیور و آبزیان
    • اثر تغییرات اقلیمی بر تغذیه و تولیدات دام، طیور و آبزیان
    • تولیدات دامی در تغذیه و سلامتی انسان