بررسی روند توسعه جهانی آب زی پروری و اثرات آن در کاهش فشار بر ذخایر دریایی
محورهای موضوعی : مدیریت محیط زیست
کلید واژه: آب زی پروری, رشد سالیانه, تولید, غذا, انقراض, ذخایر دریایی,
چکیده مقاله :
این مقاله به بررسی اثرات زیست محیطی آب زی پروری می پردازد. از نظر تولید غذای حیوانی، سرعت رشد آب زی پروری بیش تر ازسایربخش ها است که می تواند بهترین اقدام در جهت حفاظت از اکوسیستم های دریایی تلقی شده و سبب کاهش تعداد ماهی های صید شده از دریاها واقیانوس ها باشد. هم اکنون حداقل 60% از جمعیت گونه های در معرض تهدید ماهی به دلیل اثرات منفی بر زیستگاه ها رو به کاهش است که با آب زی پروری امکان پرورش این گونه ها فراهم می آید. توسعه آب زی پروری ، افزایش بهره وری پرورش آب زیان، استقرار مراکز تکثیر ماهی و تشکیل سازمان های حمایت کننده، از بهترین راهبرد های ممکن برای تحقق این هـدف می باشد. در این مقاله آمار جهانی رشد سالانه آب زی پروری و گونه های مهم پرورش یافته در سه دهه اخیر مورد مقایسه قرار گرفته و سپس چند برنامه در برای حفاظت از اکوسیستم های آبی ارایه گردیده است.
The objective of this papers is to investigate impacts of aquaculture. The rate of growth of aquaculture exceeds that experienced by other animal food producing sectors. By reducing the number of fishing through open - ocean capture methods, aquaculture might be considered as a "best practice" for the protection of marine ecosystems. Development of aquaculture, promotion of new fish varieties production, productivity enhancement, establishment of hatchery facilities and formation of an effective support organization are the most important strategies. Nowadays, At least 60% of the threatened species were decreased as a result of negative effects to habitat. Aquaculture provides possibility of culturing endangered species. In this paper world statistics on annual growth of aquaculture and important culture species from the past to date will be compared. Then some programs are explained for protection of marine ecosystems for protection of marine eco systems