• راهنمای نویسندگان

    شیوه نگارش و تدوین مقاله برای مجله پژوهش های برنامه ریزی درسی و آموزشی

     

    نویسندگان محترم باید در مجموع 5 فایل WORD را آماده و ارسال نمایند:

    تعهدنامه به سردبیر (از اینجا دریافت شود)

    فرم تعارض منافع (از اینجا دریافت شود)

    صفحه عنوان فارسی (قالب نگارش آن از اینجا قابل دریافت است)

    متن اصلی مقاله (قالب نگارش آن از اینجا قابل دریافت است)

    صفحه عنوان انگلیسی (قالب نگارش آن از اینجا قابل دریافت است)

     

     از همه نویسندگان انتظار می‌رود تا مفاد آن را به دقت رعایت کنند

    نشریه پژوهش های برنامه ریزی درسی و آموزشی واحد چالوس تنها مقاله های پژوهشی (با انواع رویکرد کمی، کیفی و آمیخته) را برای بررسی می­پذیرد و از پذیرش مقالات مروری و نظری معذور است. لطفا پیش از ارسال مقاله خود اطمینان حاصل کنید که موضوع و محتوای اثر شما با اهداف و حوزه فعالیت این مجله همخوانی دارد. از پژوهشگرانی که قصد دارند مقالات خود را به این مجله بفرستند، تقاضا می شود تا در تنظیم مقاله خود به نکات زیر توجه دقیق فرمایند:

     

    نکات کلی متن

    مقاله باید در نرم افزار WORD به طور کاملا ساده و در یک ستون تایپ شود. فونت مورد استفاده در سراسر مقاله B Nazanin است. اندازه فونت در همه مقاله 12 و فقط برای عنوان اصلی مقاله 14 است. فاصله بین خطوط نیز در سراسر مقاله 1 یا همان single می باشد. همه پاراگرافهای مقاله بصورت justified تایپ شوند و سمت چپ متن دندانه دار نباشد. تعداد کلمات مقاله با احتساب جدولها، نمودارها، و منابع نباید از 8000 کلمه بیشتر باشد. نیم فاصله در سراسر مقاله رعایت شود. از قرار دادن فضاهای خالی و یا استفاده بدون دلیل از کلید ENTER خودداری شود.

    پانویسها:

    نامها و اصلاحات خارجی شامل نام اشخاص، محل ها، علایم اختصاری، واژه های علمی و نظایر آنها در متن به فارسی نوشته شود و در پانویس همان صفحه به زبان انگلیسی آورده شود. پانویس با فونت Times New Roman  اندازه 10 و از سمت چپ صفحه تنظیم شوند شماره پانویس ها در متن فارسی و در پانویس انگلیسی باشند.

    جدولها و نمودارها

    جدولها و نمودارها باید در داخل مقاله و در جای خود گنجانده شوند. از ارسال آنها در فایل جداگانه خودداری شود. فونت و سایز عنوان جداول و نمودارها باید B Nazanin در اندازه 10 باشد، پر رنگ و وسط چین تایپ شوند. شرح تصاویر و نمودارها و توضیحات مربوط به آنها در زیر آن و شماره و عنوان جدول در بالای آن آورده شود. نمونه جدول و نمودار با عنوان و توضیح برای درک بهتر در پایین ارائه شده ­اند:

     

    فایل صفحه عنوان فارسی

    این فایل دربرگیرنده موارد زیر است:

    عنوان: باید رسا و گویا باشد و نباید از 25 کلمه بیشتر بشود. عنوان بصورت وسط چین و پررنگ نوشته شود.

    مشخصات نویسندگان: نام نویسنده یا نویسندگان با یک سطر فاصله زیر عنوان بصورت وسط چین و پررنگ تایپ شود. در صورتی که تعداد نویسندگان بیش از یک نفر است، نامها با ویرگول از هم جدا شوند. سمت و درجه علمی، آدرس و نشانی پست الکترونیکی همه نویسندگان بصورت پانویس قید شده باشد. نویسنده مسئول با قرار دادن همین عبارت در داخل پرانتز در انتهای آدرس نویسنده مورد نظر در پانویس مشخص شود، مانند نمونه زیر:

    1. استادیار گروه علوم تربیتی، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران. (نویسنده مسئول)

    چکیده: با یک سطر فاصله از نام نویسندگان بصورت راست چین و پررنگ تایپ شود. متن چکیده در زیر عنوان تایپ شود. حجم چکیده فارسی از 250 کلمه بیشتر نشود. چکیده باید در یک پاراگراف بصورت یکپارچه، بدون تورفتگی سطر اول (indent) و بدون تیترهای فرعی تنظیم شود.

    واژگان کلیدی: با یک سطر فاصله از چکیده بصورت راست چین و پررنگ نوشته شود. پس از آن علامت : قرار داده شود و سپس واژه های کلیدی بدون آنکه پررنگ شوند درج گردند. تعداد واژه های کلیدی بین 3 تا 6 عدد باشد.



    فایل متن اصلی مقاله

    نکات زیر باید رعایت گردد:

    تیترهای مقاله شماره گذاری نشوند، با همان فونت و اندازه متن اصلی تایپ شده و فقط پررنگ شوند.

    مقدمه: شامل بیان مساله، بیان اهمیت پژوهش ضرورت انجام و اهداف آن باشد.

    ادبیات پژوهش: شامل مرور نظریات و تئوریهای مرتبط با موضوع و پیشینه فشرده ای از تحقیقات انجام شده در این زمینه باشد.

    روش پژوهش: شامل توصیف دقیق و کامل جامعه آماری، نمونه، روش نمونه‌گیری و روش اجرای پژوهش، ابزار گردآوری اطلاعات، روش انجام تحقیق و شیوه تحلیل داده ها باشد. زیر مجموعه های این بخش هر کدام می توانند تیتر فرعی مربوط به خود را داشته باشند.

    یافته ­های پژوهش: شامل ارائه منظم و شفاف یافته ها است.

    بحث و نتیجه­ گیری: شامل بحث درباره یافته ها، معنا و اهمیت آنها، دلایل احتمالی بروز آنها و نیز مقایسه نتایج مشاهده شده با یافته های پژوهشهای پیشین است. بدیهی است که پژوهشهای پیشینی که در این بخش مورد استناد قرار می­گیرند باید پیش از آن در ادبیات پژوهش مورد بررسی کافی قرار گرفته باشند. نتیجه­ گیری هم باید با بصورت توامان در کنار پیشنهادهای کاربردی و پژوهشی ارائه گردد.

    منابع: بر اساس آخرین ویرایش شیوه نامه APA (در حال حاضر ویرایش هفتم سال 2020) تنظیم گردد. به پژوهشگران توصیه موکد می شود که با دقت و حساسیت بسیار بالایی نسبت به تنظیم منابع علمی مورد استفاده (چه استنادات درون متن و چه فهرست منابع) اقدام کنند. همه استنادات درون متنی باید در فهرست منابع موجود باشند و همه منابع موجود در فهرست پایان مقاله نیز باید در درون مقاله مورد استفاده قرار گرفته باشند. فهرست منابع، بر اساس APA، نباید شماره گذاری یا نقطه گذاری شود و باید بصورت الفبایی مرتب گردد. در فهرست منابع، ابتدا منابع فارسی و سپس منابع انگلیسی ذکر می شوند.

    نکاتی درباره آخرین ویرایش APA: بر اساس آخرین ویرایش APA در رفرنس نویسی برای کتاب دیگر نیازی به محل نشر نیست و نام ناشر کفایت می­کند. همچنین، در استنادات درون متن، منابعی که سه نفر نویسنده یا بیشتر دارند، از همان بار اول بصورت (..... و همکاران) درج می شود و دیگر نیازی نیست تا در بار نخست، نام همه افراد ذکر شود. بدیهی است که نکات فراوان دیگری در این زمبنه وجود دارد و نویسندگان محترم باید برای آگاهی از جزییات بیشتر این شیوه نامه، بویژه در ویرایش جدید آن، به راهنمای APA مراجعه کنند.

    ضمیمه ­ها: در صورت وجود و لزوم به درج آن در مقاله، پس از فهرست منابع و در صفحه جدید وارد می­شود.


    فایل صفحه عنوان به انگلیسی

    صفحه عنوان به انگلیسی باید دقیقاً شامل همه بخشهای صفحه عنوان فارسی (عنوان مقاله، مشخصات نویسندگان، چکیده، واژگان کلیدی) به همان ترتیب، اما به زبان انگلیسی باشد. البته چکیده انگلیسی نباید بیشتر از 200 کلمه بشود.