تعیین برخی خواص فیزیکی لیمو امانی و مدل سازی جرم بر اساس برخی مشخصه های هندسی آن
محورهای موضوعی : مجله مهندسی زیست سامانه
کلید واژه: جرم, مدل سازی, لیمو ترش خشک, مدل جرمی, مشخصه های هندسی,
چکیده مقاله :
کامبیز کثیری [1] چکیده: مشخصه های فیزیکی عامل مهمی در مدل سازی جرم میوه به شمار می آید که منجر به طراحی بهتر ماشین های درجه بندی و بسته بندی می شود. در این تحقیق برخی مشخصه های هندسی لیموترش خشک تعیین و مدل سازی جرم بر اساس مشخصه های هندسی انجام شد. نتایج نشان داد، میانگین جرم، طول، عرض، ضخامت، قطر متوسط هندسی، حجم، میانگین سطح تصویر، حجم تقریبی60/4 گرم، 85/33 میلی متر، 06/36 میلی متر، 62/31 میلی متر، 64/30 میلی متر، 24/19 سانتیمتر مکعب، 08/8 سانتیمتر مربع، 36/17 سانتیمتر مکعب بود. از بین مدل های ابعادی مدل M=0.1122a+0.1122b+0.1172c-6.337، از مدل سطح تصویر، مدل M=0.1940 PA1+0.2648 PA2+0.2198 PA3-0.8828 و از مدل حجم، مدل M=0.212VELL+0.919 بهترین برازش را نشان دادند (در این روابط M، a، b، c، PA1، PA2، PA3 وVELL به ترتیب جرم، طول، عرض، ضخامت، سطح تصویر اول، سطح تصویر دوم، سطح تصویر سوم، حجم تخمینی بودند). نتایج تی - تست جفتی نیز دقت مدل ها را تأیید نمود. [1] - دانش آموخته کارشناسی ارشد، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران نویسنده مسؤول: gholamihasan@yahoo.com
Kambiz Kasiri1* M.Sc., Department of biosystems Enineering, Islamic Azad University, Takestan Branch, Takestan, Iran Corresponding author: gholamihasan@yahoo.com Abstract Physical characteristics are an important factor in modeling fruit mass. Which leads to better design of grading and packaging machines. In this study, some geometric characteristics of dried lemons were determined and mass modeling was performed based on geometric characteristics. The results showed: average mass, length, width, thickness, geometric mean diameter, volume, average image area, approximate volume 4.60 g, 33.85 mm, 36.06 mm, 31.62 mm, 30.64 mm, 19.24 cm3, 8.08 cm2, 17.36 cm3. Among the dimensional models, model M = 0.1122a + 0.1122b + 0.1172c-6.337, from the image surface model, model M = 0.1940 PA1 + 0.2648 PA2 + 0.2198 PA3-0.8828 and from the volume model, model M = 0.212VELL + 0.919 Showed the best fit (in this relationship M, a, b, c, PA1, PA2, PA3 and VELL were mass, length, width, thickness, first image level, second image level, third image level, estimated volume, respectively). The results of paired t-test also confirmed the accuracy of the models.
_||_