اثر اقتصادی پروبیوتیک باکتوسل بر روی رشد ماهیان قزل آلای رنگین کمان
محورهای موضوعی : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزیسیدابراهیم حسینی 1 , لیلا بذرگر 2 , وحید دیانت پور 3 , ساره بذرگر 4
1 - دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس، ایران
2 - کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس، ایران.
3 - دکترای حرفه ای گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس، ایران.
4 - کارشناس ارشد گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس، ایران.
کلید واژه: ماهی قزل آلا, باکتوسل, پروبیوتیک, رشد,
چکیده مقاله :
رشد سریع، کارایی تغذیه و افزایش مقاومت در برابر بیماریها از اهداف مهم صنعت آبزیپروری به حساب میآید و استفاده از پروبیوتیک در رژیم غذایی حیوانات مختلف رو به افزایش است. این مطالعه با هدف بررسی اثر پروبیوتیک باکتوسل بر میزان رشد درآمد حاصل از پرورش ماهیان قزلآلای رنگین کمان و تعیین جیرهی غذایی بهینه انجام گرفت. در این مطالعه از 8000 قطعه ماهی قزلآلای رنگینکمان که به دو گروه کنترل(فاقد تیمار) و تجربی تیمار با پروبیوتیک باکتوسل Pediococcus acidilactituma تقسیم شدند که در 4 استخر 2000 قطعهای قرار گرفتند و به گروه تجربی تیمار با باکتوسل روزانه در سه وعده بر اساس فرمولهای غذایی مربوطه غذای اکسترودر شده با باکتوسل داده شد و سپس در ماههای 7، 8، 9، 10 و 11 پس از تیمار، تستهای بیومتری انجام گردید و نتایج با استفاده از آزمون آماری T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. دادههای بهدست آمده از این مطالعه نشان داد که باکتوسل باعث افزایش وزن ماهیان و افزایش نرخ رشد ویژه نسبت به گروه کنترل میگردد. با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه باکتوسل احتمالا از طریق افزایش نرخ رشد ویژه و وزن ماهیان قزلآلای رنگینکمان سبب کاهش هزینهها و افزایش درآمد میشود.
طبقه بندیJEL:Q25 ,D6, C6 ,C23
Rapid growth, feed efficiency and resistance increase against the diseases is considered the most important goals of the aquaculture industry and the use of probiotics in the diet of various animals is increasing. The study aimed to investigate the effect of probiotic Bactocell on the growth of income resulted on farming rainbow trout and to determine the optimal diet was conducted. In the study, 8,000 pieces of rainbow trout divided into two groups; the control group (no treatment) and the experimental group treated with probiotic Bactocel Pediococcus acidilactituma that 2000 pieces were set in the four pools and the experimental group treated with Bactocell on a 3 meals daily with food formula based on extruded food by bactocell and then in months 7, 8, 9, 10 and 11 after treatment, biometric testing was performed and the results by using independent T-test were analyzed. The data obtained from the study showed that Bactocel caused to weight gain and increase fish growth rates, especially compared to the control group. According to the results of the study, Bactocell probably by increasing the growth rate and the weight of rainbow trout caused to reduce the costs and to increase income.