اثر کاربرد اوره و اسید بُریک، بر غلظت عناصر غذایی برگ، درصد روغن و عملکرد میوه زیتون
محورهای موضوعی : ژنتیکابوالفضل لولایی 1 , کاظم سوری 2 , سودابه جرجانی 3
1 - کارشناسارشد، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، تهران
2 - استادیار، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
3 - کارشناس، دانشگاه غیرانتفاعی بهاران، گرگان
کلید واژه: اوره, زیتون, اسید بُریک, تعداد میوه, روغن,
چکیده مقاله :
زیتون یکی از مهمترین محصولات باغی در گلستان است که نقش مهمی را در اقتصاد این استان ایفا می کند. برای بدست آوردن حداکثر بهره وری کمی و کیفی این محصول، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار در 3 تکرار در سال 89 در یکی از باغات شهرستان گرگان انجام شد. در این آزمایش سه سطح اسید بُریک(0، 50 و 100 میلیگرم در لیتر) وسه سطح ازاوره (0، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر) به شکل محلول پاشی مورد استفاده قرار گرفت.نتایج نشان داد که محلول پاشی ترکیب اوره و اسید بُریک سبب افزایش معنیداری در سطح احتمال 1 درصد در وزن و تعداد میوهها شد. همچنین تعداد میوه در تیمار اسید بُریک (100 میلیگرم در لیتر) و اوره (500 میلیگرم در لیتر) بیشترین میزان را داشت که نسبت به شاهد دارای اختلاف معنیداری بود. همچنین محلولپاشی با اسید بریک و اوره، میزان عناصر بُر و نیتروژن را در برگ به طور معنی داری افزایش داد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد تیمارهای اسید بُریک (100 میلیگرم در لیتر) و اوره (500 میلیگرم در لیتر) موجب بیشترین درصد روغن در زیتون شد.