بررسی اثر اوره، روی و آهن بر شاخصهای مرفولوژی و فیزیولوژی انگور
محورهای موضوعی : ژنتیکمرجان آشوری 1 , منوچهر کلهر 2 , ابوالفضل لولایی 3 , احمد ارشادی 4
1 - 1 دانشجوی دکترای، علوم باغبانی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران
2 - 2 مربی پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی خرم آباد، لرستان، ایران
3 - 3 کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، باشگاه پژوهشگران جوان، گرگان، ایران
4 - 4 استاد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان، ایران
کلید واژه: روی, آهن, کمیت و کیفیت, ازت, انگور,
چکیده مقاله :
نیتروژن، روی و آهن از عناصر ضروری و مهم برای گیاهان محسوب می شوند. این آزمایش به بررسی تاثیر کاربرد ازت، روی و آهن بر رشد، عملکرد و خصوصیات کیفی انگور رقم عسگری در خرم آباد انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد که در آن از دو سطح اوره (0، 5 گرم در لیتر)، روی در دو سطح (0 و 5/1 گرم در لیتر) و آهن به سه روش کاربرد خاکی Fe-EDDHA به میزان 20 گرم برای هر درخت، محلولپاشی سولفات آهن و کلات آهن (Fe-EDTA) با غلظت 3 در هزار و عدم کاربرد آهن استفاده شد. محلولپاشی اثر معناداری روی خواص مرفولوژی و فیزیولوژی درخت داشت. کاربرد اوره، روی و آهن سبب افزایش کیفیت میوه شد. کاربرد خاکی کلات آهن بهصورت Fe-EDDHA باعث افزایش درصد تشکیل میوه در مقایسه با شاهد و محلولپاشی سولفات روی گشت. نتایج این تحقیق اثرات تغذیه را بر رشد و عملکرد انگور رقم عسگری نشان داد.