در این پژوهش تأثیر پرتو UV بر جوانهزنی بذر، رشد اندام هوایی و ریشه، شاخص سطح برگ، خواص آنتیاکسیدانی (آنزیمهای کاتالاز، پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز) و میزان کلروفیل گیاه آفتابگردان (Helianthus annuus L.) مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد که تحت تأثیر پرتوی UV، چکیده کامل
در این پژوهش تأثیر پرتو UV بر جوانهزنی بذر، رشد اندام هوایی و ریشه، شاخص سطح برگ، خواص آنتیاکسیدانی (آنزیمهای کاتالاز، پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز) و میزان کلروفیل گیاه آفتابگردان (Helianthus annuus L.) مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد که تحت تأثیر پرتوی UV، درصد جوانهزنی افزایش یافت. طول اندام هوایی و ریشه، وزن خشک و وزن تر اندام هوایی و ریشه و همچنین شاخص سطح برگ کاهش نشان داد. در مورد فعالیت آنزیمی نیز برای آنزیم کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز روند کاهشی و برای آنزیم پراکسیداز روند افزایشی مشاهده شد. به طور کلی نتایج این تحقیق حاکی از تغییر در رشد و نمو گیاهان تحت تأثیر پرتوی فرابنفش است.
پرونده مقاله
بیماری آتشک با عامل Erwinia amylovora به عنوان مخربترین بیماری در خانواده رزاسه است که در بعضی از استانها تولید محصول به و گلابی را غیراقتصادی نموده است. در این تحقیق تنوع فنوتیپی، ژنتیکی، بیماریزایی استرینها و نیز احتمال ورود استرین های مقاوم به استرپتومایسین صورت گ چکیده کامل
بیماری آتشک با عامل Erwinia amylovora به عنوان مخربترین بیماری در خانواده رزاسه است که در بعضی از استانها تولید محصول به و گلابی را غیراقتصادی نموده است. در این تحقیق تنوع فنوتیپی، ژنتیکی، بیماریزایی استرینها و نیز احتمال ورود استرین های مقاوم به استرپتومایسین صورت گرفته است. تعداد 422 جدایه از نمونههایی که طی فصل بهار، تابستان و زمستان از مناطق مختلف استانهای خراسان، سمنان، قزوین، لرستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و تهران نمونهبرداری شد حاصل گردید. میزبانهای مورد نظر در این بررسی سیب، گلابی، به، زالزالک و رز بودند. استرینهای جداشده از نظر ویژگیهای فنوتیپی و مقایسه الگوی پروتئینی شباهتهای بسیار بالایی نشان دادند. همچنین طی سایر بررسیها جدایههای مختلف جغرافیایی و میزبانی از نظر قدرت و شدت بیماریزایی که در برگهای گلابی به صورت شاخه بریده ارزیابی گردید، مشابه بودند. تعیین حساسیت استرینها به آنتی بیوتیکهای استرپتومایسین، اکسی تتراسایکلین و ترکیب اکسی کلرور مس بررسی گردید و هیچگونه مقاومتی به آنتی بیوتیکهای استرپتومایسین، تتراسایکلین و مس در آنها مشاهده نشد. براساس خصوصیات فنوتیپی، دامنه میزبانی و مناطق جغرافیایی تعداد 75 استرین برای بررسی تنوع ژنتیکی انتخاب شدند که در انگشت نگاری به روش rep-PCR با آغازگرهای ERIC و BOX تمامی جدایهها با جدایه مرجع ATCC 49946 هموژن و یکسان بودند و الگوی مشابهی در ژل آگارز ایجاد نمودند. لذا با توجه به نتایج حاصل در پروفیل پروتئینی جدایههای ایرانی با جدایه استاندارد که تفاوتی مشاهده نشد، تغییر ژنتیکی در جدایهها برخلاف آنچیزی که انتظار میرفت، دیده نشد و در مدیریت این بیماری، ترکیبات شیمیایی باکتریکش موجود کماکان با دغدغه کمتری قابل استفاده میباشند و نیز یکنواختی استرینها کمک خواهد نمود که از یک رویه یکسان در تهیه ارقام مقاوم، پیش آگاهی بیماری و مدیریت تلفیقی استفاده نمود.
پرونده مقاله
پژوهش حاضر جهت بررسی اثر محلولپاشی پتاسیم، سلنیوم و کلسیم بر خصوصیات کمی، کیفی، رشد و گلدهی جعفری آفریقایی (Tageteserecta)، به صورت طرح آماری کاملاً تصادفی با هفت تیمار، سه تکرار و هر تکرار حاوی سه گلدان، در مجموع 63 گلدان اجرا شد. تیمارها شامل نانوکلات پتاسیم و کلسیم چکیده کامل
پژوهش حاضر جهت بررسی اثر محلولپاشی پتاسیم، سلنیوم و کلسیم بر خصوصیات کمی، کیفی، رشد و گلدهی جعفری آفریقایی (Tageteserecta)، به صورت طرح آماری کاملاً تصادفی با هفت تیمار، سه تکرار و هر تکرار حاوی سه گلدان، در مجموع 63 گلدان اجرا شد. تیمارها شامل نانوکلات پتاسیم و کلسیم هر کدام با دو سطح 30 و 60 میلیگرم در لیتر، نانوکلات سلنیوم با دو سطح 3 و 6 میلیگرم در لیتر و گلدان بدون محلولپاشی بعنوان شاهد، بود. محلولپاشی گلدانها سه مرتبه به فاصله 10 روز از مرحله چهار تا شش برگی گیاه و در پایههای یکسان انجام شد. نمونهبرداری و ارزیابی صفات حدود 10 روز پس از آخرین محلولپاشی انجام گردید. صفات کمی، کیفی و آنزیمی گیاه مانند وزن تر گل، وزن خشک گل، تعداد گل، ارتفاع گیاه، شاخص ثبات غشاء سلول، کارتنوئید گلبرگ، کلروفیل کل برگ، پروتئین، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، میزان پتاسیم، سلنیوم، کلسیم برگ و ماندگاری گل روی بوته ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که تیمار Nano Ch K 60ppm بیشترین تأثیر را بهبود صفاتی مانند وزن تر گل، وزن خشک گل، شاخص ثبات غشاء سلول و میزان پتاسیم برگ داشت. تیمار Nano Ch Se 6ppmبیشترین اثر را در میزان پروتئین، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و میزان سلنیوم برگ نشان داد. تیمار Nano Ch Ca 60ppm بیشترین تأثیر را بهبود صفاتی مانند تعداد گل، ارتفاع گیاه، کارتنوئید گلبرگ، کلروفیل کل برگ، میزان کلسیم برگ و ماندگاری گل روی بوته داشت. همچنین بین صفات مورد ارزیابی مانند وزن تر گل، وزن خشک گل، تعداد گل، ارتفاع گیاه، شاخص ثبات غشاء سلول، کارتنوئید گلبرگ، کلروفیل کل برگ، پروتئین، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، میزان پتاسیم، سلنیوم، کلسیم برگ و ماندگاری گل روی بوته ارزیابی از نظر آماری، همبستگی مثبت و معنیدار در سطح 1% مشاهده شد. اما تعداد گل و ارتفاع گیاه با کارتنوئید گلبرگ و کلروفیل کل برگ، همبستگی مثبت و معنیدار در سطح 5% نشان داد.
پرونده مقاله
سویا یکی از دانههای روغنی سرشار از پروتئین است که هم اکنون از منابع اصلی روغن خوراکی در جهان به شمار میرود. به منظور بررسی استفاده قارچهای میکوریز آرباسکولار با مقادیر مختلف فسفر بر عملکرد کمی و کیفی سویا (Glycine max) آزمایش در سال زراعی 1390 در مزرعه تحقیقاتی دانشگ چکیده کامل
سویا یکی از دانههای روغنی سرشار از پروتئین است که هم اکنون از منابع اصلی روغن خوراکی در جهان به شمار میرود. به منظور بررسی استفاده قارچهای میکوریز آرباسکولار با مقادیر مختلف فسفر بر عملکرد کمی و کیفی سویا (Glycine max) آزمایش در سال زراعی 1390 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری در قالب طرح فاکتوریل بر پایه بلوک کامل تصادفی با دو عامل، تلقیح قارچ میکوریزا و مقادیر مختلف کود فسفر در سه تکرار صورت پذیرفت. عامل تلقیح در دو سطح شامل، تلقیح با میکوریزا آربوسکولار و بدون تلقیح و عامل کود فسفر در سه سطح صفر، 50، 100 درصد در نظر گرفته شد. بر اساس نتایج تجزیه واریانس تیمار تلقیح قارچ میکوریزا آربوسکولار بر سویا رقم jk، سبب افزایش وزن خشک ریشه، وزن خشک برگ، کلروفیل a، کلروفیل b، درصد سبز اولیه، درصد سبز نهایی، وزن خشک گیاهچه، محتوای کلروفیل برگ، شاخص بنیه گیاهچه، وزن تک بوته، عملکرد دانه، شاخص برداشت، درصد پتاسیم بذر نسبت به شاهد افزایش داد. کاربرد مقادیر کود فسفره نشان داد که عدم مصرف کود فسفره، تعداد غلاف در دانه، تعداد دانه در بوته، وزن تک بوته، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه، درصد سبز نهایی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، نسبت وزنی ریشه چه به ساقه چه، وزن خشک گیاهچه، شاخص بنیه گیاهچه، ارتفاع گیاه، سطح برگ، کلروفیل a، درصد فسفر، درصد روغن، درصد پروتئین، درصد پتاسیم را نسبت به شاهد کاهش داد. بررسی اثر متقابل کاربرد قارچ میکوریزا و مقادیر کود نشان میدهد که تفاوت معنیداری در صفات، وزن تک بوته، وزن صد دانه، عملکرد بیولوژیک، درصد سبز نهایی، طول ساقه چه، وزن خشک گیاهچه، شاخص بنیه گیاهچه، تعداد شاخه در بوته، ارتفاع گیاه، کلروفیل a مشاهده شد.
پرونده مقاله
تحقیق حاضر با هدف بررسی عوامل مؤثر برمهارت دامداران درخصوص مدیریت تغذیه و بهداشت دام اجرا شد. تحقیق حاضر از نظرنوع، کاربردی واز نظرروش علی– ارتباطی بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه گاوداران (دامداران) شهرستان گرمسار بودند (1800N=). حجم نمونه با استفاده ازفرمول کوکر چکیده کامل
تحقیق حاضر با هدف بررسی عوامل مؤثر برمهارت دامداران درخصوص مدیریت تغذیه و بهداشت دام اجرا شد. تحقیق حاضر از نظرنوع، کاربردی واز نظرروش علی– ارتباطی بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه گاوداران (دامداران) شهرستان گرمسار بودند (1800N=). حجم نمونه با استفاده ازفرمول کوکران، 110 برآورد گردید که برای افزایش دقت تعداد 20 نفربه آن اضافه گردید ودر نهایت با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای اقدام به جمع آوری اطلاعات از جامعه آماری گردید (130n=). ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای محقق ساخته بودکه روائی آن توسط متخصصین مرتبط واعتبار آن با پیش آزمون وانجام آزمون الفای کرونباخ 85/0 تعیین گردید. برای تحلیل نتایج نیز از رگرسیون چندگانه استفاده شد. که متغیرهای پیش بین توان تبیین 10/59% (591/0=2R ضریب تبیین) از میزان نوسانات متغیر وابسته را داشتند. متغیرهای آموزش عملی، آموزشهای به شیوه طریقهای، سطح تحصیلات، سابقه دامداری و شرکت در کارگاه های آموزشی به ترتیب بیشترین نقش را در برمهارت دامداران در مدیریت تغذیه و بهداشت دام داشتند
پرونده مقاله
مطالعه میزان روغن، پروتئین و ترکیب اسیدهای چرب در دانه گیاهان به دلیل اهداف اقتصادی، تاکسونومیکی و مرتعی صورت میگیرد. در این تحقیق محتوای دانه سه گونه Ferula assa-foetida، Dorema ammoniacum و Prangos ferulacea مورد بررسی قرارگرفت. استخراج روغن به مدت 8 ساعت و در دمای 7 چکیده کامل
مطالعه میزان روغن، پروتئین و ترکیب اسیدهای چرب در دانه گیاهان به دلیل اهداف اقتصادی، تاکسونومیکی و مرتعی صورت میگیرد. در این تحقیق محتوای دانه سه گونه Ferula assa-foetida، Dorema ammoniacum و Prangos ferulacea مورد بررسی قرارگرفت. استخراج روغن به مدت 8 ساعت و در دمای 75 درجه سانتیگراد، آنالیز اسیدهای چرب با دستگاه گازکروماتوگراف و اندازه گیری پروتئین به روش کجلدال صورت گرفت. نتایج نشان داد روغن بذر در گونه های مورد مطالعه در مقایسه با دانه های روغنی معمول کم می باشد. میزان روغن کل در بذور این گونه ها بین 12/8% تا 15/10% متغیر است و آنغوزه بیشترین درصد روغن را دارا می باشد. آنالیز اسیدهای چرب نشان داد که روغن آنغوزه، جاشیر و وشاء به ترتیب دارای 69/82 درصد، 39/90 درصد و 67/90 درصد اسید چرب غیر اشباع هستند. پس از اسید چرب 18:1 اسید چرب لینولئیک (18:2) بیشترین میزان را از بین اسیدهای چرب غیر اشباع به خود اختصاص داده است. بیشترین میزان اسید لینولئیک در وشاء (57/23%) و کمترین آن در جاشیر (79/18%) مشاهده شد.
پرونده مقاله