در این تحقیق از یک چمن ورزشی که آمیختهای از گونه چاوی (Lolium perenne)شامل ارقام Fancy(%25) و Esquire(%20)، گونه فریژکنتاکی (Poa pratensis) شامل ارقام Brooklawn(%10) و Liberator(%10) و گونه چمانواش بلند (Festuca arundinacea) شامل ارقام Borneo(%20) و Greystone (%15) اس چکیده کامل
در این تحقیق از یک چمن ورزشی که آمیختهای از گونه چاوی (Lolium perenne)شامل ارقام Fancy(%25) و Esquire(%20)، گونه فریژکنتاکی (Poa pratensis) شامل ارقام Brooklawn(%10) و Liberator(%10) و گونه چمانواش بلند (Festuca arundinacea) شامل ارقام Borneo(%20) و Greystone (%15) استفاده شده است. تیمارها شامل پاکلوبوترازول با غلظت های (mg/L-1120، 80، 40) که 4 لیتر از این محلول ها در متر مربع به درون خاک تزریق شد، مالئیکهیدرازید با غلظت های (mg/L-11500،1000،500) که 5/0 لیتر از این محلولها در متر مربع به صورت محلولپاشی به کار رفت، پاکلوبوترازول + مالئیکهیدرازید نیز با سه غلظت mg/L-140 پاکلوبوترازول +mg/L-1500 مالئیکهیدرازید، mg/L-180 پاکلوبوترازول + mg/L-11000 مالئیکهیدرازید،mg/L-1120 پاکلوبوترازول + mg/L-11500 مالئیکهیدرازید بکار رفت و تیمار شاهد. در مجموع آزمایش با 10 تیمار در 4 تکرار به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. تجزیه آماری داده ها با نرمافزار SPSS انجام و میانگین آنها با استفاده از آزمون چند دامنه دانکن در سطح 1% مورد مقایسه قرارگرفت. بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، ماده ی مالئیک هیدرازید سریع تر از پاکلوبوترازول و حتی ترکیب این دو ماده موجب کاهش رشد می شود.
پرونده مقاله
پژوهش به منظور بررسی تأثیر محلولپاشی ترکیبات سیلیسیم با هفت تیمار، سه تکرار و هر تکرار شامل سه گلدان بر صفات فیزیولوژیکی و آنزیمی گل رز انجام شد. تیمارها شامل سیلیکات سدیم، سیلیکات کلسیم و سیلیکات پتاسیم هر کدام با دو سطح 25 و 50 میلیگرم در لیتر و گلدان بدون محلولپاش چکیده کامل
پژوهش به منظور بررسی تأثیر محلولپاشی ترکیبات سیلیسیم با هفت تیمار، سه تکرار و هر تکرار شامل سه گلدان بر صفات فیزیولوژیکی و آنزیمی گل رز انجام شد. تیمارها شامل سیلیکات سدیم، سیلیکات کلسیم و سیلیکات پتاسیم هر کدام با دو سطح 25 و 50 میلیگرم در لیتر و گلدان بدون محلولپاشی به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. محلولپاشی گلدانها و مرتبه در هفته اول در پایههای یکسان انجام گردید و صفاتی مانند آنتوسیانین گلبرگ، کلروفیل کل برگ، فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز، سیلیسیم برگ و ماندگاری گل روی بوته ارزیابی شد. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار سیلیسیکات کلسیم 50 میلیگرم در لیتر بیشترین تأثیر را در بهبود صفات مورد ارزیابی داشت و نتایج در سطح یک درصد از نظر آماری معنیدار شدند.
پرونده مقاله
این پژوهش به منظور بررسی اثرات اسیدجیبرلیک، اسیدسالیسیلیک و بنزیلآدنین در مرحله پیش و پس از برداشت بر برخی صفات فیزیولوژیکی، آنزیمی و عمر گلجایی ژربرا (Gerbera jamesonii) که از جمله مهمترین گلهای شاخه بریده در سراسر دنیا میباشد برای افزایش کیفیت، مدت نگهداری و به حدا چکیده کامل
این پژوهش به منظور بررسی اثرات اسیدجیبرلیک، اسیدسالیسیلیک و بنزیلآدنین در مرحله پیش و پس از برداشت بر برخی صفات فیزیولوژیکی، آنزیمی و عمر گلجایی ژربرا (Gerbera jamesonii) که از جمله مهمترین گلهای شاخه بریده در سراسر دنیا میباشد برای افزایش کیفیت، مدت نگهداری و به حداقل رساندن ضایعات پس از برداشت انجام شد. به همین منظور دو آزمایش بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار روی گلهای شاخه بریده ژربرا رقم ‘sorbet’ انجام گرفت. در آزمایش اول کاربرد کوتاه مدت (24 ساعت)، اسیدجیبرلیک، اسیدسالیسیلیک و بنزیلآدنین در 2 سطح (ppm 50،100) و سپس محلول نگهدارنده نانوذرات نقره ppm 3 به همراه ساکارز 3% بکاررفت. در آزمایش دوم، محلولپاشی پیش از برداشت اسیدجیبرلیک، اسیدسالیسیلیک و بنزیلآدنین در 2 سطح (ppm 50،25) انجام و سپس گلهای شاخه بریده به محلول نگهدارنده نانوذرات نقره ppm 3 به همراه ساکارز 3% انتقال یافت. نانوذرات نقره ppm 3 به همراه ساکارز 3% و آب مقطر در هر دو آزمایش بعنوان شاهد بود. در طی آزمایش صفات وزن تر نسبی، شاخص ثبات غشاء سلول، آنتوسیانین گلبرگ، فعالیت آنزیمهای فنیلآلانین آمونیالیاز و سوپراکسید دیسموتا و عمر گلجایی مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد که در هر دو آزمایش تفاوت معنیداری بین شاهد و تیمارها وجود دارد و در بین غلظتهای اسیدجیبرلیک، اسیدسالیسیلیک و بنزیلآدنین، در آزمایش اول، اسیدسالیسیلیک ppm100 و در آزمایش دوم، اسیدسالیسیلیک ppm50 سپس محلول نگهدارنده نانوذرات نقره به همراه ساکارز، مطلوبترین اثرات را بر صفات کیفی، آنزیمی و ماندگاری نسبت به سایر تیمارها داشتند.
پرونده مقاله
گلهای شاخه بریده مریم و ژربرا از مهمترین گلهای شاخه بریده در بازار جهانی میباشند. در این پژوهش، آزمایشی بصورت طرح کاملاً تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار به منظور بررسی اثرات کاربرد پس از برداشت اتانول و ساکارز روی خصوصیات کیفی و عمر گلجای گلهای شاخه بریده مریم و ژربرا چکیده کامل
گلهای شاخه بریده مریم و ژربرا از مهمترین گلهای شاخه بریده در بازار جهانی میباشند. در این پژوهش، آزمایشی بصورت طرح کاملاً تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار به منظور بررسی اثرات کاربرد پس از برداشت اتانول و ساکارز روی خصوصیات کیفی و عمر گلجای گلهای شاخه بریده مریم و ژربرا انجام شد. گلهای شاخه بریده مریم و ژربرا پس از برداشت درون محلولهای نگهدارنده حاوی ساکارز 4 درصد، اتانول 5/2 درصد و اتانول به همراه ساکارز 4 درصد قرارداده شدند. نتایج نشان داد که استفاده از اتانول به همراه ساکارز موجب افزایش ماندگاری گلهای بریده ژربرا و مریم شد. تیمار ترکیب اتانول به همراه ساکارز خصوصیات کمی و کیفی و ماندگاری را نسبت به شاهد در سطح احتمال 1 درصد بطور معنیداری افزایش داد. همچنین گلهای شاخه بریده ژربرا و مریم در نگهداری به تنهایی ماندگاری بالاتری نسبت به نگهداری همزمان نشان دادند.
پرونده مقاله
در این تحقیق اثرات پلی آمین ها (پوتریسین، اسپرمین و اسپرمیدین) بر گلهای شاخه بریده رز مورد بررسی قرارگرفت. پلی آمینها هر یک در دو سطح (100 و 200 میلیگرم در لیتر) در ترکیب با نانو ذرات نقره و ساکارز مورد استفاده قرارگرفتند. طرح آماری این آزمایش کاملاً تصادفی بود و صفا چکیده کامل
در این تحقیق اثرات پلی آمین ها (پوتریسین، اسپرمین و اسپرمیدین) بر گلهای شاخه بریده رز مورد بررسی قرارگرفت. پلی آمینها هر یک در دو سطح (100 و 200 میلیگرم در لیتر) در ترکیب با نانو ذرات نقره و ساکارز مورد استفاده قرارگرفتند. طرح آماری این آزمایش کاملاً تصادفی بود و صفاتی مانند وزن تر نسبی، قطر گل، جذب شده، کلروفیل کل برگ، فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و طول عمر مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که افزایش سطح اسپرمین به 200 میلیگرم در لیتر موجب افزایش طول عمر، قطر گل، وزن تر نسبی، جذب شده، کلروفیل کل برگ و فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز شد.
پرونده مقاله
هدف تحقیق حاضر بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس زرشک وحشی (Berberis integerrima) در دو منطقه اولنگ وشاهکوه میباشد. پژوهش حاضر، مطالعه پژوهشی- کاربردی میباشد. ترکیبات فنلی؛ فلاونوئیدی؛ آنتی اکسیدانی؛ آلکالوئیدی و قند از طریق دستگاه اسپکتروفتومتر جداسازی و تعیین غلظت شد. آ چکیده کامل
هدف تحقیق حاضر بررسی ترکیبهای شیمیایی اسانس زرشک وحشی (Berberis integerrima) در دو منطقه اولنگ وشاهکوه میباشد. پژوهش حاضر، مطالعه پژوهشی- کاربردی میباشد. ترکیبات فنلی؛ فلاونوئیدی؛ آنتی اکسیدانی؛ آلکالوئیدی و قند از طریق دستگاه اسپکتروفتومتر جداسازی و تعیین غلظت شد. آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار صورت گرفت. مقایسه میانگین با آزمون دانکن در سطح احتمال 5 درصد تعیین شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و رسم شکلها نیز با استفاده از 2010Excel انجام شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان ترکیبات مؤثره (فنلی؛ فلاونوئیدی؛ آنتی اکسیدانی؛ آلکالوئیدی و قند) در اندامهای مختلف گیاه زرشک وحشی Berberis integerrima با یکدیگر تفاوت داشته است. بطوریکه بیشترین میزان ترکیبات مؤثره در میوه و کمترین میزان در ساقه مشاهده است. همچنین بررسیهای مقایسهای بین دو منطقه حاکی از آن بود که کلیه ترکیبات مؤثره گیاه زرشک وحشیBerberisintegerrima در منطقه شاهکوه بیشتر از منطقه اولنگ بوده است.
پرونده مقاله