مطالعه ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی از نظر شرعی
محورهای موضوعی : Biotechnological Journal of Environmental Microorganismsامیررضا محمودی 1 , عباس تقوایی 2 , محدثه قوامی پور سرشکه 3
1 - گروه حقوق، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران.
2 - گروه معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان ،ایران
3 - Department of law, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran
کلید واژه: غذا, حقوق اسلامی, بیوتکنولوژی, ژن, ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی ,
چکیده مقاله :
ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی که به منظور پاسخگویی به جمعیت روزافزون جهان و نیازهای غذایی ناشی از این حوزه پدید آمده اند تا با استفاده از فناوری های در حال توسعه، ویژگی های ساختاری غذاها را با تداخل در ژن های غذاها به سطح مطلوب برسانند اگرچه شواهد تجربی کافی در مورد فواید و مضرات احتمالی تداخل با ژن غذاها و حیوانات با استفاده از فناوری ژن وجود ندارد، اما باید اقدامات احتیاطی لازم برای به حداقل رساندن اثرات و خطرات احتمالی بر محیط زیست و نسلهای آینده انجام شود. حرام یا حلال بودن GMO که در بخش مواد غذایی آغاز شده است، از نظر شرعی نیز به طور جدی مورد بحث قرار گرفته است. سعی بر این است که مسائلی که پیشبینی روشنی برای آنها وجود ندارد در چارچوب موازنه منفعت و ضرر و در چارچوب اصول کلی فقه اتخاذ شود. برای تعیین حکم غذاهای اصلاح شده ژنتیکی، باید اثرات آن بر سلامت، محیط زیست، اقتصاد و سیاست را نیز در نظر گرفت.
Genetically Modified Organisms (GMOs), which emerged to meet the increasing world population and the food need arising in this direction, bring the structural properties of foods to the desired level by interfering with the genes of the foods by using the developing technological opportunities and thus to get more efficiency from a small area in a short time is important in terms of the food production philosophy of the future. Although there is not enough experimental evidence about the possible benefits and harms of interfering with the genes of foods and animals using gene technology, necessary precautions should be taken to minimize the possible effects and risks on the environment and future generations. The haram or halal status of GMOs, which has started to take place in the food sector, has also been seriously discussed in terms of Islamic law. Issues for which there is no clear provision are tried to be decided within the framework of benefit-harm balance and the framework of the general principles of fiqh. To determine the verdict of Genetically Modified Foods, its effects on health, environment, the economy, and politics should also be taken into account.