تولید اگزوپلی ساکارید از لاکتوباسیلهای جدا شده از کشک منطقه لیقوان
محورهای موضوعی : بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی
کلید واژه: پری بیوتیک, کشک, اگزوپلی ساکارید, باکتری های اسید لاکتیک,
چکیده مقاله :
اگزوپلی ساکاریدها پلیمرهایی با وزن مولکولی بالا هستند که از واحدهای قندی تشکیل شده اند. و توسط میکروارگانیسم ها به محیط اطراف ترشح می شوند.از طرف دیگر، اگزوپلی ساکاریدهای حاصل از باکتری های اسید لاکتیک اثرات ضد توموری دارند؛ همچنین، این ترکیبات، سیستم ایمنی را تحریک کرده و کلسترول خون را کاهش می دهند؛ بنابراین، اگزوپلی ساکاریدهای حاصل از باکتری های اسید لاکتیک، این پتانسیل را دارند تا به عنوان افزودنی غذایی با اثرات سلامتی بخش مورد استفاده قرار گیرند. کشک یکی از فرآوردههای فرعی شیر است که به روش سنتی از جوشاندن، تغلیظ و یا خشک کردن دوغی که پس از کره گیری باقی می ماند، تهیه می شود. در این مطالعه ما سعی کردیم باکتری های اسید لاکتیک تولید کننده اگزوپلی ساکارید را شناسایی کنیم. 23 سویه لاکتوباسیلوس جدا شده از کشک روی محیط ام آر اس آگار کشت و در شرایط بی هوازی و دمای 37 درجه سانتیگراد در مدت 24‑48 ساعت گرمخانه گذاری شدند. پس از بررسی خصوصیات میکروسکوپی و ماکروسکوپی ایزولهها مثل قوام کلنی ها روی محیط کشت، تولید اگزوپلی ساکارید (به دو شکل باند شده و رها شده در محیط کشت) با روش فنل/ سولفوریک اندازهگیری شد. به منظور بررسی کمّی تولید اگزوپلی ساکارید، نتایج به دست آمده با منحنی استاندارد گلوکز مقایسه و میزان تولید برحسب میلی گرم بر لیتر تعیین شد. از بین 23 سویه لاکتوباسیل، 2 سویه توانایی تولید اگزوپلی ساکارید باند شده (g/l 157/25-6/66) داشتند. از سوی دیگر از 23سویه لاکتوباسیل انتخاب شده، 2 سویه توانایی تولید اگزوپلی ساکارید رها شده در محیط کشت ) g /L367- 1134) را دارا بودند. لاکتوباسیل های تولید کننده اگزوپلی ساکارید در صنعت غذا به عنوان قوام دهنده، ویسکوز کننده، پایدار کننده، امولسیون کننده یا بافت دهنده به کار می روند.
Exopolysaccharides (EPS) are high molecular weight polymers which are long chain composed of sugar residues and secreted by microorganisms into the surrounding environment. On the other faceLAB EPS have been claimed to have antitumor effects, immunostimulatory activity, and to lower blood cholesterol Therefore, EPS from LAB havepotential for development and exploitation as food additives or functional food ingredients with both health and economic benefits. Kashk is popular fermented milk product of Iran consumed in almost every house hold. Kashk is the primary protein source of the nomadic people of Iran. In this study we tried to characterize native LABs who produce EPS in large amount. Methods: This study is based on measurement of EPS-b & EPS-r production of approximately 23 different isolated LABs kashk of Iran. 37◦ C, 5% Co2 or anaerobic condition and 98% moisture_ used medium was MRS (Merck, Germany). Then, Colonies were addressed for both microscopy and macroscopy features. To measurement produced EPS-b & EPS-r, we supplied phenol/sulfuric acid method. Results analysis is founded upon glucose standard curve. Results: The EPS production of the two strains was comparable, ranging from66.6 to 25.157 mg/l for EPS-b (2 species among 23), while this domain is 1134.4 to 367 mg/l for EPS-r (2 species among 30). Conclusions: Infood industry, microbial EPS are used as thickeners or viscosifiers, stabilizing or emulsifying agents or texturizers.
_||_