بررسی تغییرات برخی صفات کمی، کیفی و آنزیمی گل شاخه بریده ژربرا Gerbera jamesonii رقم ‘dun’ با کاربرد پس از برداشت بنزیل آدنین ونانوذرات نقره
محورهای موضوعی : بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی کاربردی
کلید واژه: سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز, بنزیل آدنین, نانوذرات نقره, دوام عمر,
چکیده مقاله :
0 میلی گرم در لیتر( به همراه ساکارز 8% بصورت تیمار کوتاه مدت ،100 ، اثر کاربرد پس از برداشت بنزیل آدنین) 5048 ساعت( و نانوذرات نقره 5 میلی گرم در لیتر و آب مقطر به عنوان تیمار مداوم)محلول نگهدارنده( روی گل شاخه (بریده ژربرا مورد مطالعه قرارگرفت. ظروف حاوی گل در اتاقی با میانگین دمایی 20 درجه سانتی گراد، رطوبت نسبی 70درصد و مدت روشنائی 14 ساعت با شدت نور 15 ماکرومول بر متر مربع در ثانیه لامپ فلورسنت، قرارگرفتند. صفاتیمانند دوام عمر گل، وزن تر نسبی، میزان جذب محلول، شاخص ثبات غشاء سلول، مواد جامد محلول، آنتوسیانین گلبرگو فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در روزهای معین، اندازه گیری و از نظر آماری ارزیابی گردید. نتایجنشان داد که تیمار کوتاه مدت بنزیل آدنین 150 میلی گرم در لیتر به همراه ساکارز 8% و محلول نگهدارنده نانوذرات نقره5 میلی گرم در لیتر بطور معنی داری موجب افزایش میزان جذب محلول، وزن تر نسبی و کیفیت گل های شاخه بریدهشد. همچنین این تیمار موجب افزایش آنتوسیانین گلبرگ، شاخص ثبات غشای سلول و مواد جامد محلول ساقه گل هاگردید. فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در تیمارها نسبت به شاهد با سرعت کمتری کاهش یافت. عمرماندگاری ژربرا نیز نسبت به تیمار شاهد بطور معنی داری افزایش نشان داد.
Effect of Benzyladenine(50, 100 and 150 mg/L-1) with sucrose at 8% concentration as pulse treatment(48 hr) andnano silver particle 5 ppm and distilled water as continuous treatment( preservative solution) on Gerbera cutflower were studied. Vases containing cut flowers kept in room with environment condition include, averagetemperature 20◦C , relative humidity 70% and photoperiod 14 hr light supplemented with light intensity about 15μmol/m2/sec with fluorescent lamps. Treats such as vase life, relative fresh weight, of membrane stability index,anthocyanine content of petals and activity of catalase and superoxide dismutase enzymes in petal in certain dayswere evaluated and via statistically analyzed. Results show that pulse treatment of benzyladenine with 150 mg/L-1 concentration with sucrose 8% and preservative solution with nano silver particle 5 ppm significantly increasesrelative fresh weight and quality of cut flowers. Also this treatment increases anthocyanine content of petals andmembrane stability index. Activity of catalase and super oxide dismutase enzymes in all treatment contrast withcontrol showed decrease activity with lower rate. Vase life of Gerbera cut flowers in all treatments regard tocontrol significantly increases
_||_