مقايسه اثرات استفاده از روغن کاملينا با روغن سويا در جيره بر سیستم ایمنی، پروفیلهای لیپیدی و آنزیمهای کبدی جوجههای گوشتي آرين
محورهای موضوعی : فصلنامه زیست شناسی جانوری
کریم قربانی
1
*
,
محسن محمدی ساعی
2
,
بهروز یاراحمدی
3
,
حسن نوروزیان
4
,
امین کاظمی زاده
5
1 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرمآباد، ایران
2 - Department of Animal Science Research, Lorestan Agricultural and Natural Resources Research andEducation Center, AREEO, Khorramabad, Iran
3 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرمآباد، ایران
4 - گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
5 - بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرمآباد، ایران
کلید واژه: آنزیم کبدی, ایمنی, پروفیل لیپیدی, تیتر, روغن کاملینا,
چکیده مقاله :
این پژوهش با هدف اثرات افزودن سطوح روغن کاملینا و روغن سویا در جیرههای جوجه گوشتی بر سیستم ایمنی، پروفیلهای لیپیدی و آنزیمهای کبدی در جوجه گوشتی انجام شد، برای این منظور از تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی یک روزه نژاد آرین، در قالب يک طرح کاملا تصادفي به صورت فاکتوريل 2×2 شامل (دو سطح روغن سويا (1 و 2 درصد) و دو سطح روغن کاملينا (1 و 2 درصد)) با 4 تيمار، 6 تکرار و تعداد 15 قطعه جوجه گوشتي در هر تکرار استفاده شد. اثرات اصلی روغن سویا و روغن کاملینا و اثرات متقابل روغن سویا و روغن کاملینا تاثیری بر عیار پادتن علیه نیوکاسل و عیار پادتن علیه آنفولانزا ندارد (05/0<p). از نظر عددی میزان عیار پادتن علیه آنفولانزا در تیمارهای دریافت شده کاملینا تمایل به معنیداری نشان داد (09/0p =). اثرات اصلی روغن سویا روی SRBC تاثیر معنیداری نداشت (05/0<p ). اثرات اصلی روغن کاملینا و اثرات متقابل روغن کاملینا و روغن سویا روی SRBC تمایل به معنیداری نشان داد (090/0p = و 080/0p =). فراسنجههای تریگلیسرید و کلسترول در پرندگانی که با سطح 2 درصد روغن کاملینا و سطح 2 درصد روغن کاملینا و 1 درصد روغن سویا تغذیه شدند، پایینتر بود. اثرات اصلی روغن سویا و اثرات اصلی روغن کاملینا و اثرات متقابل روغن سویا و روغن کاملینا بر انزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) معنیدار نبود (05/0 <p ). آنزیمهای کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) تحت تاثیر اثرات اصلی روغن سویا و روغن کاملینا و اثرات متقابل روغن سویا و روغن کاملینا قرار گرفت (05/0> p). در کل نتایج پژوهش نشان داد استفاده از روغن کاملینا باعث کاهش غلظت تریگلیسرید و کلسترول و بهبود آنزیمهای کبدی در جوجه گوشتی میشود.
This study was conducted to evaluate the effects of adding camellia oil and soybean oil at different levels in broiler diets on the immune system, lipid profiles, and liver enzymes in Arian broiler chickens. A total of 360 one-day-old Arian broiler chicks were assigned to a completely randomized 2 × 2 factorial design, consisting of two levels of soybean oil (1% and 2%) and two levels of camellia oil (1% and 2%). The experiment included 4 treatments, 6 replicates per treatment, and 15 birds per replicate. The main effects of soybean oil and camellia oil, as well as their interactions, had no significant impact on antibody titers against Newcastle disease or influenza (p > 0.05). However, numerically higher influenza antibody titers were observed in the camellia oil treatments, with a tendency towards significance p = 0.09). The main effects of soybean oil on SRBC antibody titers were not significant (p > 0.05), while camellia oil and its interaction with soybean oil showed a tendency towards significance (p = 0.090 and p = 0.080, respectively). Birds fed 2% camellia oil, as well as those receiving a combination of 2% camellia oil and 1% soybean oil, exhibited lower triglyceride and cholesterol levels. The effects of soybean oil, camellia oil, and their interactions on AST enzyme activity were not significant (p > 0.05). However, liver enzymes ALT and ALP were significantly affected by the main effects of soybean oil, camellia oil, and their interactions (p < 0.05). In conclusion, the results indicate that camellia oil can reduce triglyceride and cholesterol levels while improving liver enzyme profiles in broiler chickens.
1. Abramovic, H., Abram, V. 2005. Physico-chemical properties, composition and oxidative stability of Camelina sativa oil. Food Technology and Biotechnology, 43(1):63-70.
2. Ahmad, S., Ahsan-ul-Haq, Y.M., Sabri, MA. Kamran, Z. 2012. Response of laying hens to omega-3 fatty acids for performance and egg quality. Avian Biology Research, 5(1):1-10.
3. Al-Hilali, A. H. 2018. Research Article Effect of Dietary Flaxseed Oil on Growth Performance and Serum Lipid Profiles in Broilers. Pakistan Journal of Nutrition, 17 (11):512-517.
4. Aziza, A.E., Quezada, N., Cherian, G. 2010. Feeding Camelina sativa meal to meal-type chickens: Effect on production performance and tissue fatty acid composition. Journal of Applied Poultry Research, 19(2):157-168.
5. Belayneh, H.D., Wehling, R.L., Cahoon, E., Ciftci, O.N. 2015. Extraction of omega-3-rich oil from Camelina sativa seed using supercritical carbon dioxide. Journal of Supercritical Fluids, 104:153-159.
6. Bussler, S., Vogel, M., Pietzner, D., Harms, K., Buzek, T., Penke, M., Flemming, G. 2018. New pediatric percentiles of liver enzyme serum levels (alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase, γ‐glutamyltransferase): effects of age, sex, body mass index, and pubertal stage. Hepatology, 68(4):1319-1330.
7. Chichłowska, J., Florysiak, M., Szkudelski, T., Kilber, A. 1997. The changes of lipid metabolism indicators in rats fed on diet supplemented with seed of flax and hemp. Rośliny Oleiste Poznań, 15–16:30.
8. Eidhin, D.N., Burke, J., Lynch, B., O'Beirne, D. 2003. Effects of dietary supplementation with camelina oil on porcine blood lipids. Journal of food science, 68(2):671-679.
9. Gogus, U., Smith, C. 2010. N‐3 Omega fatty acids: a review of current knowledge. International Journal of Food Science and Technology, 45(3):417-436.
10. Hajiazizi, F., Sadeghi, A., Karimi, A. 2023. The effects of dietary inclusion of Camelina sativa on performance and ascites incidence in broilers subjected to cold exposure. Veterinary Medicine and Science. 9:1711–1725.
11. Hassan, M.S.H., Radwan, N.L., Khalek, A.M.A., El-Samad, M.H.A. 2011. Effect of different dietary linoleic acid to linolenic acid ratios on some productive, immunological and physiological traits of Dandarawy chicks. Egyptian Poultry Science Journal, 31(1):149-160.
12. Hrastar, R., Petrisic, M.G., Ogrinc, N., Kosir, I.J. 2009. Fatty acid and stable carbon isotope characterization of Camelina sativa oil: implications for authentication. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 57(2): 579-585.
13. Jiang, L., Wu, J., Liu, S., Wu, W., Liao, L. 2023. Effect of alkaline microcrystalline cellulose deacidification on chemical composition, antioxidant activity and volatile compounds of camellia oil. LWT- Food Science and Technology, 186: 115214.
14. Johnson, E.N., Falk, K., Klein-Gebbinck, H., Lewis L., Vera, C., Gan, Y., Phelps, S. 2009. Update on Camelina agronomy research trials. AAFC Research Station, Saskatoon, SK, pp:233-251.
15. Mirzadeh, K., Kazemizadeh, A., Ansari, Pirsaraei, Z. 2022. The effect of kefir and peppermint extract (Mentha pipperita) extract in drinking water on performance, lipid profiles, thyroid hormones and testosterone hormone of Japanese quail. Iranian Journal of Animal Science Research, 14(1):83-95.
16. Mirzadeh, K. Kazemizadeh, A. 2021. The effect of linseed oil on Newcastle antibody titer in broiler hens. The 5th National Innovation Conference in Agriculture, Animal Sciences and Veterinary Medicine.
17. Pavlista, A.D., Isbell, T.A., Baltensperger, D.D., Hergert, G.W. 2011. Planting date and development of spring-seeded irrigated canola, brown mustard and camelina. Industrial Crops and Products, 33(2):451-456.
18. Rahimi, M., Hosseini, S.A., Edalatmanesh, M.A. 2019. Comparison of the effect of linseed oil and black seed oil on liver enzymes and some inflammatory factors in male rats with non-alcoholic fatty liver disease. Animal Biology Quarterly. 18(3):1426-1418.
19. Sattari Najafabadi, F., Mohit, A., Moravej, H., Darmani Kuhi, H., Ghavi, Hossein-Zadeh, N. 2020. Effect of different sources of omega-3 and omega-6 calcium fat powder on performance, hatchability, serum lipids and ovarian follicles count in old broiler breeder hen. Animal Production Research, 9(3):1-15.
20. Shim, K.S., Park, G.H., Choi, C.J., Na, C.S. 2004. Decreased triglyceride and cholesterol levels in serum, liver and breast muscle in broiler by the supplementation of dietary Codonopsis lanceolata root. Asian-australasian journal of animal sciences, 17(4):511-513.
21. Tejera, N., Vauzour, D., Betancor, M.B., Sayanova, O., Usher, S., Cochard, M., Minihane, A.M. 2016. A transgenic Camelina sativa seed oil effectively replaces fish oil as a dietary source of eicosapentaenoic acid in mice. Journal of nutrition, 146(2):227-235.
22. Viveros, A., Ortiz, L.T., Rodríguez, M.L., Rebolé, A., Alzueta, C., Arija, I., Brenes, A. 2009. Interaction of dietary high-oleic-acid sunflower hulls and different fat sources in broiler chickens. Poultry Science, 88(1):141-151.
23. Wang, L., Zhang, Y., Chen, JF., Luo, Y.Y., Zou, C.X., Qin, L.K., Jia, Y.L. 2023. Study on preparation and properties of Camellia oleifera seed oil microcapsules by complex coacervation and spray drying. LWT- Food Science and Technology, 184:115056.
24. Woods, V.B., Fearon, A.M. 2009. Dietary sources of unsaturated fatty acids for animals and their transfer into meat, milk and eggs: A review. Livestock Science, 126(1-3):1-20.
25. Zubr, J. 2010. Carbohydrates, vitamins and minerals of Camelina sativa seed. Nutrition & Food Science, 40(5):523-531.