راهنمای نویسندگان
نویسندگانی که تا به حال در سایت، ثبت نام نکرده اند لازم است از طریق قسمت ورود به سایت (در قسمت ثبت نام) مشخصات خود را وارد نموده و از طریق نام کاربری و رمزی که سامانه در اختیار آن ها قرار می دهد به سایت وارد شده و در قسمت ارسال مقاله جدید نسبت به ثبت مشخصات مقاله و ارسال آن اقدام نمایند. لازم است که نویسنده مسئول، مشخصات کامل تمامی نویسندگان را در سایت ثبت نماید.
نویسندگان محترم قبل از ارسال مقاله خود به نشریه پزوهش های پیشرفته در بیومکانیک ورزشی کاربردی، حتماً راهنمای نویسندگان را که در سه قسمت کلیات، مراحل نگارش و اصول نگارشی است؛ به دقت مطالعه نمایید .
الف) کلیات:
نویسندگان مقالات موظف به رعایت استانداردهای علمی و اخلاقی در نگارش مقالات خود می باشند.
نویسندگان محترم دقت فرمایید که مقاله را مطابق قالب نشریه و حداکثر در 20 صفحه تنظیم نمایند.
مقاله ارسالی باید اصیل بوده و ترجمه نباشد.
فونت های مورد نیاز، B Nazaznin ، B Titr برای متون فارسی و Times New Roman برای متون انگلیسی می باشد. لطفاً پیش از آغاز کار، نخست فونتهای ارائه شده را نصب نمایید.
تمامی نویسندگان شرکت کننده در مقاله، بایستی دارای کد ارکید باشند. لذا کسانی که تاکنون اقدام به ثبت نام و اخذ آن نشده اند، ابتدا باید برای این کار اقدام نمایند.
نویسندگان، همزمان با ارسال فایل اصل مقاله بر اساس قالب نشریه و بدون نام نویسندگان، ملزم به ارسال فایل مشخصات نویسندگان، تعارض منافع، تعهد نویسندگان را نیز بارگذاری نمایند.
با توجه به اینکه منابع پایانی مقاله، باید به اصل مقاله هایپرلینک شود؛ حتماً راهنمای هایپر لینک کردن منابع را مطالعه نمایید.
نویسندگان محترم، حتی الامکان از آدرس ایمیل دانشگاهی استفاده نمایند.
تمامی مقالاتی که به صورت الکترونیکی در سامانه نشریه ثبت گردند، ابتدا توسط سردبیر نشریه بررسی و با نرم افزار مشابهت یابی همیاب کنترل (حداکثر 12 درصد)، و در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای انجام بررسی های تخصصی وارد فرایند داوری می شوند.
بر اساس آیین نامه کمیسیون نشریات دانشگاه آزاد اسلامی هزینه ارسال مقاله 5,000,000 ریال بوده، که مبلغ 1.500.000 ریال جهت داوری هر مقاله و در صورت پذیرش مقاله، مبلغ 3.500.000 ریال جهت چاپ آن از نویسندگان اخذ گردد. (درصورتیکه نویسنده مسئول مقاله، دانشجو باشد، تنها در صورت پذیرش نهایی، به میزان 20 درصد برای هزینه چاپ، تخفیف لحاظ می گردد).
ب) مراحل نگارش:
ترتیب عنوانهای مقاله بهطور دقیق شامل این تیترها باشد: عنوان، مشخصات نویسندگان لاتین، چکیده کوتاه لاتین، چکیده بلند لاتین، عنوان، مشخصات نویسندگان فارسی، چکیده فارسی، مقدمه، روش شناسی پژوهش (شامل: شرکتکنندگان ، ابزار ، روند اجرای پژوهش ، روش آماری)، یافته های پژوهش، بحث و نتیجه گیری، تقدیر وتشکر، منابع.
عنوان:
عنوان انگلیسی با فونت Times New Roman و اندازه قلم 14 و پررنگ. حرف اول همه کلمات در عنوان انگلیسی باید بزرگ باشد به جز کلمات تخصصی و حروف اضافه مانند with- in- on-between ,....
عنوان فارسی با فونت B Titr و اندازه قلم 14 و پررنگ
نویسندگان:
اسامی به انگلیسی با فونت Times New Roman و اندازه قلم 12 و پررنگ و مشخصات نویسندگان با فونت Times New Roman و اندازه قلم 9 و نازک
اسامی به فارسی با فونت B Nazanin و اندازه قلم 11 و پررنگ و مشخصات نویسندگان با فونتB Nazanin و اندازه قلم 10
چکیده:
چکیده به سه قسمت شامل: چکیده کوتاه و بلند انگلیسی و چکیده کوتاه فارسی می شود.
*چکیده کوتاه انگلیسی:
فاصله خطوط 1 یا Single، با کنارههای ردیف شده (Justify) نوشته شود.
چکیده کوتاه انگلیسی 200 تا 250 کلمه و به شکل ساختارمند و شامل مراحل زیر می باشد:
ABSTRACT
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 12 و بولد
Introduction
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و بولد (خلاصه ای از تحقیقات گذشته و چالش های باقی مانده، طی دو خط نوشته شود).با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و معمولی
Methods
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و بولد (روش تحقیق شرح داده شود) با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و معمولی
Results
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و بولد (یافته و نتایج بدست آمده از تحقیق شرح داده شود) با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و معمولی
Conclusion
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و بولد (بحث و نتیجه گیری تحقیق آورده شود) با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و معمولی
Keywords
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 9 و بولد و ایتالیک (3 تا 5 کلید واژه) با فونت Times New Roman و اندازه قلم 9و معمولی وایتالیک - هر واژه با کاما از دیگری جدا شود. واژگان بر اساس حروف الفبای انگلیسی چیدمان شوند)
نکته : واژگان بر اساس حروف الفبای انگلیسی چیدمان شوند و حرف اول هر کلید واژه، بزرگ باشد
* چکیده بلند انگلیسی:
نویسندگان محترم به این نکته توجه بفرمایند که ارسال چکیده بلند برای مقالاتی است که پذیرش شده اند و نیاز به ارسال آن در هنگام ارسال اولیه مقاله نیست. همچنین ارسال گواهی Native بودن چکیده بلند لاتین، از دارالترجمه های رسمی موجب تسریع فرآیند چاپ مقاله خواهد شد.
چکیده بلند انگلیسی 450 تا 750 کلمه، به شکل ساختارمند، تک ستونه و شامل مراحل زیر می باشد:
Introduction
Times New Roman و اندازه قلم 10 و بولد (در این قسمت الزامات وهدف تحقیق شرح داده می شود). با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10و معمولی
Methods
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و بولد (روش تحقیق شرح داده شود) با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10و معمولی
Results
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و بولد (یافته و نتایج بدست آمده از تحقیق شرح داده شود) با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10و معمولی
Conclusion
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و بولد (بحث و نتیجه گیری تحقیق آورده شود) با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10و معمولی
Ethical Considerations
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 10 و بولد
Compliance with ethical guidelines
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 8 و بولد
Funding
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 8 و بولد
Authors’ contribution
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 8 و بولد
Conflict of interest
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 8 و بولد
Acknowledgments
با فونت Times New Roman و اندازه قلم 8 و بولد
*چکیده کوتاه فارسی:
فاصله خطوط 1 یا Single، با کنارههای ردیف شده (Justify) نوشته شود.
چکیده فارسی بین 200 تا 250 کلمه و به شکل ساختارمند و شامل:
چکیده با فونت B Nazanin و اندازه قلم 12 و بولد
مقدمه:
با فونت B Nazanin و اندازه قلم 12 و بولد (در این قسمت هدف تحقیق شرح داده شود) با فونت B Nazanin و اندازه قلم 11 و معمولی
روش پژوهش:
با فونت B Nazanin و اندازه قلم 12 و بولد (روش تحقیق شرح داده شود (با فونت B Nazanin و اندازه قلم 11 و معمولی
یافته ها:
با فونت B Nazanin و اندازه قلم 12 و بولد (یافته و نتایج بدست آمده از تحقیق شرح داده شود شود) با فونت B Nazanin و اندازه قلم 11 و معمولی
نتیجه گیری:
با فونت B Nazanin و اندازه قلم 12 و و بولد (بحث و نتیجه گیری تحقیق آورده شود)(با فونت B Nazanin و اندازه قلم 11 و معمولی
کلید واژه ها:
با فونت B Nazanin و اندازه قلم 12 و بولد (3 تا 5 کلید واژه با فونت B naznain و اندازه قلم 10 و معمولی)، هر واژه با کاما از دیگری جدا شود. واژگان بر اساس حروف الفبا چیدمان شوند.
یادآوری می شود که تمام این بخشها در سطر جداگانهای نوشته می شوند. در چکیده از اشاره به منابع و استفاده از پاورقی و اختصار خودداری شود.
مقدمه (B Titr 12)
متن اصلی مقاله به صورت تک ستونی با فونت B Nazanin و اندازه قلم 13 و فونت انگلیسی Times New Roman 11 تک فاصله (Single Space) تهیه شود.
در مقدمه باید بیان شود مشکل چیست و چرا این تحقیق انجام میشود. بنابراین با توجه به مبانی نظری و با مروری بر مطالعات گذشته، چالش های موجود باقیمانده، مسأله و ضرورت، مدل مفهومی (در صورت نیاز)، کاربرد نتایج و اهداف تحقیق به طور کلی توضیح داده می شود.
در صورت نیاز به درج زیرنویس، همۀ موارد فارسی به صورت راستچین با فونت B Nazanin و اندازه قلم 10 و زیرنویسهای لاتین به صورت چپچین با فونت Times New Roman اندازه قلم 9 نوشته شوند. در زیرنویس ها بعد از شماره، نقطه، سپس یک فاصله و بعد معادل فارسی یا انگلیسی را تایپ کنید. برای هر صفحه دوباره از عدد یک شروع کنید.
منابع داخل متن به فرمت عددی به ترتیب حضور در متن نوشته شود.
روش شناسی پژوهش (B Titr 12)
متن اصلی مقاله به صورت تک ستونی با فونت B Nazanin و اندازه قلم 13 و فونت انگلیسی Times New Roman 11 تک فاصله (Single Space) تهیه شود.
این بخش شامل زیرعنوان های زیر می باشد:
آزمودنی ها (B Titr 11)
ابزار (B Titr 11)
روند اجرای پژوهش (B Titr 11)
روش آماری(B Titr 11)
در این بخش جزییات روش تحقیق و علت انتخاب آن، مدت زمان اجرای طرح و پیگیری، زمان و مکان اجرای تحقیق، جامعه و نمونههای مورد آزمون و روش نمونه گیری و تعداد آن، نحوه جمعآوری اطلاعات، رعایت موازین اخلاق در پژوهش، ابزارهای اندازهگیری (روایی و پایایی وسایل و ابزارها)، آزمونهای آماری و سطح معنی داری و نرم افزارهای مورد استفاده، گزارش شود.
یافته های پژوهش (B Titr 12)
متن اصلی مقاله به صورت تک ستونی با فونت B Nazanin و اندازه قلم 13 و فونت انگلیسی Times New Roman 11 تک فاصله (Single Space) تهیه شود.
شامل شرح کامل نتایج و یافتههای پژوهش می باشد. نتایج تحقیق با توجه به اصول علمی به صورت کاملا شفاف و روشن می بایست ارائه گردند.
ارائه نتایج دقیق شامل گزارش عدد با درصد، گزارش میانگین با حدود اطمینان، ذکر دقیق مقادیر آماره آزمون ها بالاخص مقدار دقیق سطح معناداری به عنوان مثال: (P<0.05) در آزمون های آمار استنباطی ضروری می باشد.
جدول ها، شکل ها و نمودارها، باید همگی ابتدا در متن استناد شده و سپس آورده شود.
تمامی شکلها، نمودارها و تصاویر با واژه "شکل" نام گذاری شده باشد. عنوان و شماره شکل یا نمودار در پایین شکل به صورت وسط چین) با فونت B Mitra و اندازه قلم 10 پررنگ) تایپ و بهترتیب از 1 شمارهگذاری شوند.
عنوان و شماره جدول ها در بالای جدول و به شکل وسط چین (با فونت B Nazanin و اندازه قلم 10بولد (تایپ و به ترتیب از 1 شمارهگذاری شود و بدون ستون باشد. جدولها در داخل متن و پس از جایی که به آنها اشاره شده، درج شوند.
عداد درون شکل یا جدول ها به فارسی و با اعشار قید شود.
کلیه متون در داخل جدول اگر فارسی باشند به صورت راست چین یا وسط چین، با فونت B Nazanin و اندازه قلم 10 و معولی و اگر لاتین باشند به صورت چپ چین (با فونت Times New Roman اندازه قلم 8 تایپ شوند.
بیان واحد کمیتها در جدول الزامی است.
هر جدول با یک سطر خالی فاصله از متن ماقبل و مابعد آن قرار گیرد و نیز اگر جدولها از مرجعی برداشت شدهاند، باید شمارۀ مرجع به روش ونکوور در انتهای عنوان جدول آورده شود.
نمونه جدول و نمودار به پیوست می باشد.
بحث و نتیجه گیری(B Titr 12)
متن اصلی مقاله به صورت تک ستونی با فونت B Nazanin و اندازه قلم 13 و فونت انگلیسی Times New Roman 11 تک فاصله (Single Space) تهیه شود.
در این قسمت به بحث و مقایسه نتایج و یافته های خود با پژوهشهای پیشین و بر مبنای مبانی نظری، توجیه و تفسیر موارد مشترک و مورد اختلاف با تحقیقات قبلی پرداخته و سپس جمعبندی و نتیجهگیری شود.
در پایان نیز دو یا سه پیشنهاد کاربردی و عملیاتی ارائه شود.
تقدیر وتشکر(B Titr 12)
چنانچه در پژوهش از حمایت مالی برخوردار بودید، ملزم به قدردانی از حامی هستید . در اینجا می توانید از سازمان و یا کسانی که در انجام این پژوهش شما را یاری رسانده اند، تشکر و قدردانی نمایید (فونت B Nazanin و اندازه قلم 13 و معمولی).
منابع: شیوه منبع دهی در این مجله بر اساس شیوه ونکور (ظهور در متن) می باشد. در این شیوه اولین ارجاع در متن شماره یک را گرفته و این منبع در بخش منابع در انتهای مقاله نیز با شماره یک مشخص می شود.
در داخل متن هر جا نیاز به استفاده از پرانتز می باشد، باید بین حرف آخر کلمه و پرانتز فاصله باشد و پرانتز نباید به کلمه بچسبد؛ مثلاً : بررسی انجام شده توسط اشمیت (1) در سال 2007 نشان داد ...
در مواردی که محقق اقدام به نوشتن نام نویسنده مقاله و سال اجرای پژوهش می کند (همچون مثال بالا) لازم است تا شماره منبع مورد نظر را نیز ذکر کند. همچنین توجه شود زمانی که در داخل پرانتز های استفاده شده برای نوشتن منابع (در داخل متن)، بیش از دو منبع قرار میگیرد، منابع باید از کوچک به بزرگ و از سمت چپ به راست بدون فاصله نوشته شوند و با حرف کاما از یکدیگر جدا شوند مثلاً: (12،14،21). اگر منابع داخل پرانتز بیش از دو مورد است و پشت سر هم قرار دارند، به جای نوشتن همۀ آنها، بین منبع اول و آخر یک خط تیره قرار داده شود: مثلاً به جای (1،2،3،4) نوشته شود (4-1). علاوه بر این می توان این شیوه ها را با یکدیگر ترکیب نمود (12،32،37-2).
زمانی که بخشی از مطالب یک کتاب استفاده شده و محقق قصد مشخص ساختن دقیق محل مورد نظر را دارد می تواند از این شیوه استفاده کند (ص23، 4) که به مفهوم صفحه 23 از منبع 4 است. زمانی نیز که محقق قصد نقل قول از محققی دیگر را دارد می تواند به این شکل نقل قول کند: ریچارد ای. اشمیت (2004) بیان داشت ... (به نقل از 5) که این به این مفهوم است که نویسنده منبع 5 را مطالعه نموده و در این منبع نتایج مطالعه اشمیت را گزارش می کند.
نویسندگان برای اخذ اطلاعات کامل در خصوص شیوه ی منبع دهی ونکور می توانند اطلاعات لازم را از سایت های مختلف به زبان فارسی و انگلیسی دریافت کنند. همچنین از طریق لینک زیر نیز می توان اطلاعات کاملی در این خصوص اخذ نمود: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK7256/
تمامی منابع فارسی باید به زبان انگلیسی نوشته شوند، سال منابع فارسی به میلادی ذکر شود و عبارت (Persian) در انتها آورده شود.
در خصوص شیوه نوشتن نام مجلات باید از شیوه Medline به صورت مخفف استفاده شود. برای یافتن مخفف نام مجلات می توان از لینک زیر خلاصه نام مجلات معتبر دنیا را دریافت نمود:
http://www.abbreviations.com/ jas.asp
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/ nlmcatalog/journals
http://www.issn.org/2-22661- LTWA-online.php
در مقالات پژوهشی حداقل 30 مقاله و در مقالات مروری حداقل 10 مقاله از منابع معتبر 10 سال اخیر باشد.
ارجاعات درون متنی کاملا منطبق بر منابع انتهای مقاله باشد.
منابع انتهای مقاله به اصل مقاله هایپرلینک شود (راهنمای هایپرلینک کردن منابع).
نحوۀ نگارش منابع مورد استفاده
مقاله: نام خانوادگی و نام نویسنده تا شش نفر اول بصورت کامل و بیش از شش نفر با استفاده از واژه همکاران/ et al آورده شود). عنوان مقاله. نام مجله. سال؛ شماره دوره (شماره مجله): شمارۀ صفحه.
مثال: Schmidt R A, Wulf G. Continuous concurrent feedback degrades skill learning: Implications for training and simulation. Hum Factors. 1997 Dec;39(4):509-25.
کتاب ترجمه: نام خانوادگی و نام نویسنده (نویسندگان). عنوان کتاب. نام و نامخانوادگی مترجم/ مترجمان. شمارۀ چاپ یا ویرایش. شهر محل نشر: ناشر؛ سال انتشار. ص شمارۀ صفحه.
کتاب تألیف: نام خانوادگی و نام نویسنده (نویسندگان). عنوان کتاب. شمارۀ چاپ. شهر محل چاپ: ناشر؛ سال انتشار. ص شمارۀ صفحه.
مثال: Schmidt RA, Lee TD. Motor control and learning. 4thed. Champaign. IL: Human Kinetic; 2005. p. 21-5.
توضیح این که در کتاب هایی که از چند بخش کتاب استفاده شده است می توان شماره صفحات بخش های مختلف را به شکل زیر وارد نمود: ص 231، 209،20-15. در اینگونه موارد در متن مقاله نیز می توان در هر بار استفاده از این منبع شماره صفحه را به این شکل مشخص نمود: رجبی (ص65 ، 4) و این پرانتز به این مفهوم است که مطلب متعلق به صفحه 231 منبع شماره 4 (که متعلق به دکتر رجبی است) می باشد.
مقاله ازشبکه اینترنت یا اطلاعات موجود در لوحهای فشرده: نام خانوادگی و نام نویسنده (نویسندگان) . عنوان مطلب. محل انتشار: نام منتشر کننده یا ناشر؛ تاریخ دریافت. نشانی اینترنتی یا نام لوح فشرده.
پایاننامه، رساله و طرحهای پژوهشی: نام خانوادگی و نام مجری (مجریان). عنوان پایاننامه، رساله یا پژوهش (ذکر واژه پایاننامه کارشناسیارشد، رساله دکتری یا طرح پژوهشی). محل انتشار: دانشگاه یا سازمان حامی؛ سال انتشار
مجموعه مقالات کنفرانس ها یا همایش های علمی: نام خانوادگی و نام نویسنده (نویسندگان). عنوان مقاله. عنوان همایش؛ زمان همایش؛ مکان همایش: نام ناشر؛ زمان انتشار. ص شماره صفحه.