بررسی آنتوسیانین، فلاونوئید، فنولیک، غلظت اسید آسکوربیک، فعالیت آنتیاکسیدانی کل و فعالیت ضد تکثیری سلولهای سرطانی کبد انسان، در گیاه Fragaria x ananassa تحت تاثیر عوامل پس از برداشت
محورهای موضوعی : کاربرد شیمی در محیط زیست
کلید واژه: آنتوسیانین, اسید اسکوربیک, فلاونوئید, آنتیاکسیدانی, Fragaria x ananassa, فعالیت ضد تکثیری,
چکیده مقاله :
هدف این تحقیق مطالعه و بررسی کیفیت فیزیکی، فعالیت و میزان آنتی اکسیدان و همچنین فعالیت ضد تکثیری میوه توتفرنگی است که در مراحل بلوغ سرسفید و قرمز رسیده برداشت شده و در رطوبت نسبی 95 یا 65 درصد به مدت 12 روز در دمای 3 و 10 درجه ی سانتی گراد ذخیره شده است. کیفیت کلی و سفتی میوه های برداشتشده در مرحله قرمز رسیده سریع تر از مرحله سرسفید دچار کاهش شد و همچنین این حالت ها در میوه های مربوط به هر دو مرحله در 10 درجه سانتی گراد بیش تر از 3 درجه سانتی گراد کاهش یافت. در هر دو تیمار، رطوبت نسبی روی کیفیت میوه تاثیری نداشت. در میوه های سرسفید، کاهش شفافیت (L) و زاویه ی فام یا ته رنگ و هم چنین افزایش غلظت آنتوسیانین در 10 درجه ی سانتی گراد سریع تر از 3 درجه ی سانتی گراد به وقوع پیوست. شفافیت میوه ی رسیده ی قرمز در روز سوم کاهش یافت و در طی دوره های بعدی ذخیره سازی نیز به همان منوال باقی ماند. غلظت اولیه ی آنتوسیانین میوه قرمز رسیده حدود پنج بار بیش تر از میوه سرسفید بود و این مقدار در طول دوره ی ذخیرهسازی کاهش یافت. غلظت کلی فلاونوئید و فنولیک و فعالیت کلی آنتی اکسیدان میوه هایی که در مرحله سرسفید برداشت شده بودند بیش تر از میوه هایی بود که در مرحله ی رسیده ی قرمز برداشتشده بودند. این تفاوت ها در طی دوره ی ذخیره سازی میوه ها نیز حفظ شدند، اما برای میوه های قرمز رسیده وضع به همین منوال نبود، غلظت و فعالیت در این میوه ها که در 10 درجه ی سانتی گراد و به ویژه رطوبت نسبی 10 درصد ذخیره شده بودند بهسرعت کاهش یافت. غلظت کلی اسید آسکوربیک میوه ی سرسفید در مرحله برداشت کم تر از میوه های نوع قرمز رسیده بود، اما با گذشت زمان به طور جزیی افزایش یافت، در حالی که این غلظت در میوه های قرمز رسیده نسبتاً ثابت بود تا اینکه در 10 درجه سانتی گراد در روز دوازدهم کاهش یافت. تغییرات کلی فعالیت آنتی اکسیدان مشابه تغییرات غلظت فلاونوئید و فنولیک بودند ولی شباهتی به تغییرات غلظت اسید اسکوربیک یا آنتوسیاتین نداشتند. یک نوع همبستگی یا ارتباط بین کیفیت میوه با سفتی و ویژگی های مربوط به رنگ و همچنین بین کیفیت میوه و غلظت کلی فنولیک و فلاونوئید و یا فعالیت آنتی اکسیدان وجود داشت. 50 گرم در لیتر عصاره توتفرنگی باعث بازداری از HepG2 (تکثیر سلولی در سرطان کبد انسانی) تا حدود 80 درصد می شود. 50 ECفعالیت ضد تکثیری توتفرنگی با مرحله بلوغ در زمان برداشت یا دمای ذخیره سازی تحت تاثیر قرار نگرفت.
The aim of this study was to study the physical quality, and the antioxidant activity and antiproliferative activity of strawberry fruit is harvested at maturity whiteheads and ripe red and 95 or 65% relative humidity for 12 days at 3 and 10 degrees Celsius is stored. In both treatments, the relative humidity had no effect on fruit quality. The fruits whiteheads, reduce transparency (L) and angle shades or tints as well as increased concentrations of anthocyanins than 3 ° C at 10 ° C took place. Transparency ripe red fruits fell on the third day and during subsequent storage period would remain the same. The initial concentration of ripe red fruit anthocyanins. This is about five times greater than whiteheads fruits declined during the period of storage. The overall concentration of flavonoids and phenolic and antioxidant activity of fruits that were harvested at the stage of whiteheads more of the fruits were harvested at the red ripe stage.decreasing rapidly.the twelfth fell. Similar changes in the concentration of flavonoids and phenolic antioxidant activity changes but had no resemblance to the concentration of ascorbic acid or Ntvsyatyn. A correlation or relationship between quality fruit firmness and color features as well as phenolic and flavonoid or between fruit quality and overall concentration of antioxidant activity there. 50 grams per liter strawberry extract the inhibition of-HepG2 (human liver cancer cell proliferation) by about 80 percent. The antiproliferative activity of strawberry with maturity at harvest or storage temperature was not affected.
_||_