• راهنمای نویسندگان

    دوفصلنامۀ گویش‌شناسی و فرهنگ عامه با هدف شناخت علمی زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، و گردآوری و ثبت و ضبط داده‌های گویشی و فرهنگ عامیانۀ مردم ایران آغاز به کار کرده‌ و پذیرای مقالاتی با محورهای پژوهشی زیر است:

    1. نشر داده‌های گویشی به صورت موضوعی؛
    2. مطالعات تاریخی گویش‌ها؛
    3. ریشه‌شناسی واژه‌ها و جاینام‌ها؛
    4. دستور زبان گویش‌ها؛
    5. ادبیات و فرهنگ عامه؛
    6. بررسی وزن اشعار و ترانه‌های عامیانه؛
    7. بررسی و تحلیل ساختاری - محتوایی قصه‌های عامیانه، ترانه‌ها، متل‌ها و ... .
    8. نقد و معرّفی کتاب‌های منتشر‌شده در حوزۀ گویش‌شناسی و فرهنگ عامه.

         مقاله‌ای که به دفتر نشریه ارسال می‌شود باید دربرگیرندۀ نکات تازه، کلیدی و حاصل پژوهش مستقیم نویسنده یا نویسندگان باشد؛ به همین سبب، نشریه از چاپ مقالات مروری یا ترجمه‌ای معذور است. بدیهی است مقالۀ ارسالی نباید پیش‌ از این، در جایی چاپ و یا هم‌زمان برای مجلۀ دیگری ارسال شده باشد.

         مقالۀ دریافتی، پیش از داوری با نرم‌افزار مشابهت‌یاب بررسی خواهد شد؛ در صورت محرز شدن سرقت علمی، مقالۀ مورد‌ِ‌‌ نظر رد می‌شود و هیئت تحریریه از پذیرش مقالات بعدی نویسنده یا نویسندگان مزبور اجتناب خواهد کرد.

         پذیرش نهایی و چاپ مقاله، منوط به تأیید شورای داوران و در صورت نیاز، اعمال نکات پیشنهادی داوران توسط نویسنده یا نویسندگان است. نتیجۀ نهایی داوری مقالات حداکثر چهار هفته پس از اعلام وصول به اطلاع نویسندۀ مسئول (نخستین نام درج‌شده در صفحۀ مشخّصات نویسندگان) خواهد رسید. بدیهی است هیئت تحریریه در رد، اصلاح و ویرایش مقالات دریافتی بر اساس ضوابط علمی و سیاست‌های نشریه آزاد است. مسئولیت صحّت‌وسقم مطالب مندرج در مقاله، از نظر علمی و حقوقی بر عهدۀ نویسندۀ مسئول است.

    نکات ضروری در نگارش مقاله

    • نویسندگان باید از اصول دستور خط مصوّب فرهنگستان زبان و ادب فارسی پیروی کنند. مطابقت املایی کلمات با فرهنگ املایی خط فارسی (مندرج در وبگاه فرهنگستان) ضروری است.
    • مقاله باید در نرم‌افزار وُرد (Word) با قلم B Lotus و اندازۀ 13 برای فارسی (عنوان اصلی با قلم 16، عناوین فرعی با قلم 14 و پی‌نوشت‌ها با قلم 11)، و قلم Times New Roman و اندازۀ 12 برای انگلیسی (پی‌نوشت‌ها با قلم 10)، حروف‌نگاری و در وبگاه نشریه (https://dif.abhar.iau.ir/) بارگذاری شود. برای درج اشعار و داده‌های زبانی نیز ترجیحاً از جدول استفاده شود.
    • مشخصات کامل نویسنده یا نویسندگان شامل نام و نام خانوادگی (فارسی و لاتین)، مرتبۀ علمی، نام دانشگاه یا مؤسسه، نشانی، کدپستی، شمارۀ تماس و نشانی پست الکترونیکی در صفحه‌ای مجزّا درج شود.
    • مقاله باید دارای 150- 200 کلمه چکیده به فارسی و 3 تا 5 کلمه کلیدواژه باشد. چکیدۀ انگلیسی نیز برای تمامی مقالات ضروری است. هر یک از چکیده‌ها باید در صفحه‌ای جداگانه درج شود. حجم مقاله حداکثر 8000 کلمه باشد.
    • نقل‌قول‌های کوتاه، داخل«گیومه» و نقل‌قول‌های بلند در پاراگرافی جداگانه و با اندازۀ 15 آورده شود.
    • صورت لاتین واژگان خارجی اعمّ از اسامی و اصطلاحات در اولین موضع در پاورقی درج شود. شمارۀ پاورقی‌ها در هر صفحه مجزا و از عدد یک (1) شروع شود.
    • عنوان کتاب‌ها، نشریات، دانشنامه‌ها داخل متن به صورت مورّب (ایرانیک/ ایتالیک) و عنوان مقالات، اشعار، داستان‌ها و نمایشنامه‌ها در داخل «گیومه» قرار گیرد.
    • ارجاع به منابع به شیوۀ درون‌متنی و به این ترتیب باشد: (نام خانوادگی یا نام اشهر نویسنده، تاریخ چاپ اثر: شمارۀ جلد/ شمارۀ صفحه یا صفحات). ارجاع به منابع لاتین به خط لاتین درج شود. اگر تعداد نویسندگان بیش از یک نفر باشد، نام خانوادگی آنها با خط مورّب (/) از یکدیگر جدا می‌شود.
    • اگر از دو اثر یک نویسنده با سال چاپ یکسان استفاده شده‌است، پس از تاریخ چاپ و درون پرانتز با درج شماره، آثار از هم متمایز شود.
    • اطلاعات کتاب‌شناختی منابع فارسی و لاتین، جداگانه و به ترتیب حروف الفبا، در انتهای مقاله به صورت زیر درج شود:
    1. کتاب: نام خانوادگی، نام (سال نشر)، عنوان کتاب، به کوشش . ترجمۀ ...، محل نشر: ناشر. در منابع لاتین، نیازی به ذکر نام ناشر نیست، مگر در مواردی که شهر محل چاپ مشخص نباشد.
    2. مقاله (در مجلات): نام خانوادگی، نام (سال نشر)، «عنوان مقاله»، عنوان نشریه، ترجمۀ ...، دوره/ سال، شمارۀ نشریه: شمارۀ صفحات آغاز و انجام مقاله.
    3. مقاله (در مجموعه مقالات یا دانشنامه‌ها): نام خانوادگی، نام (سال نشر)، «عنوان مقاله»، شمارۀ صفحات آغاز و انجام مقاله، عنوان مجموعه یا دانشنامه (شمارۀ جلد)، به‌کوششِ . ویرایش‌...، محل نشر: ناشر.