تاثیر محرک های سیستم تولید یکپارچه ( پایدار، سبز، ناب، شش سیگما و چابک) بر عملکرد سازمانی
محورهای موضوعی : مدیریت تولیدمحمد حسین درویش متولی 1 , سحر شعبانی چافجیری 2
1 - گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
کلید واژه: پایدار, سبز, ناب, شش سیگما و چابک,
چکیده مقاله :
افزایش تغییر و تحولات محیطی پیرامون سازمانها ، تشدید فضای رقابتی و روزآمدی در تکنولوژی ها سبب شده است تا نیاز به انعطاف پذیری و اقدام و واکنش سریع نسبت به این تغییرات به عنوان یک ضرورت بسیار مهم تلقی شود .هدف اصلی از انجام این پژوهش شناخت و تعیین تاثیر محرک های سیستم تولید یکپارچه بر عملکرد سازمانی در صنایع غذایی می باشد . این پژوهش از نظر هدف و نتایج کاربردی و از نظر ماهیت اجرا توصیفی پیمایشی است که در یک مقطع زمانی انجام شده است. براساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 181 نفر از مدیران ارشد و کارشناس خبره در صنعت تحت بررسی انتخاب شده اند و با بهره گیری از روش مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزارهای آماری به تحلیل داده ها پرداخته شده است. یافته ها حاکی از آن است که از بین فرضیه های پژوهش، بعد قانونی، بعد فشارهای محیطی و بعد سازمانی به ترتیب بیشترین تاثیر را بر عملکرد سازمانی داشته است.
The increase in environmental changes and developments around organizations, the intensification of the competitive environment and the modernization of technologies have caused the need for flexibility and quick action and reaction to these changes to be considered as a very important necessity. The main purpose of this research is to know and determining the impact of integrated production system drivers on organizational performance in the food industry. This research is applied in terms of purpose and results, and in terms of the nature of the implementation, it is a descriptive survey that was carried out at a point in time. Based on the stratified random sampling method, 181 senior managers and experts in the industry have been selected and the data has been analyzed using the structural equation modeling method and software. The findings indicate that among the research hypotheses, the legal dimension, the environmental pressure dimension and the organizational dimension have had the greatest impact on organizational performance, respectively.