شناسایی باقیمانده آنتی بیوتیک در شیر خام گاو در منطقه ایلخچی (جنوب غرب تبریز) در بهار سال 1388
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذایی
1 -
کلید واژه:
چکیده مقاله :
چکیده مقدمه: امروزه وجود باقیمانده های آنتی بیوتیکی در شیر یکی از دغدغههای اصلی صنعت شیر میباشد و روشهای مختلفی جهت اطمینان از سلامت شیر مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از این مطالعه تعیین میزان باقیمانده آنتیبیوتیک در شیر خام گاو بود. مواد و روش ها: برای مطالعه 50 نمونه شیر خام گاو از مراکز جمع آوری شیر منطقه ایلخچی (واقع در جنوب غرب شهر تبریز) از فروردین تا خرداد ماه 1388 بصورت تصادفی اخذ گردید. نمونهها با استفاده از آزمون کوپن (CMT) مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: از 50 نمونه برداشته شده شیر خام گاو در منطقه ایلخچی (واقع در جنوب غرب شهر تبریز) در 5 نمونه یعنی 10 درصد کل نمونه ها باقیمانده آنتی بیوتیک مشاهده گردید. نتیجه گیری: به نظر می رسد که نیاز به مطالعات تکمیلی تر برای تعیین دقیق نوع داروی آنتی بیوتیک در شیرهای مصرفی در منطقه وجود دارد. واژه های کلیدی: ایلخچی، باقیمانده آنتی بیوتیک، شیر خام