مطالعهی خواص فیزیکی و مکانیکی بادام درختی رقم مامایی
محورهای موضوعی : بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی موادغذایی
کلید واژه: خواص مکانیکی, خواص فیزیکی, بادام رقم مامایی, ضریب اصکاک استاتیکی,
چکیده مقاله :
در این تحقیق، مشخصه های فیزیکی (شامل ابعاد، جرم، میانگین قطر هندسی، کرویت، سطح رویه، حجم و بازآبپوشی) و خواص مکانیکی (شامل نیرو، تغییر شکل، انرژی و توان لازم برای شکست) بادام درختی رقم مامائی اندازه گیری و محاسبه شد. نتایج نشان داد که میانگین قطر متوسط هندسی برای بادام مامایی 66/23 میلی متر و برای مغز آن 34/14 میلی متر بود. میانگین کرویت برای بادام 639/0 درصد و برای مغز آن 523/0درصد بود. با قرار دادن نمونه هایی از مغز بادام در آب، بازآبپوشی مغز بادام مطالعه و مدل های ریاضی آن تدوین شد. از فاصله ی زمانی بین 13-9 ساعت پس از قرار دادن نمونه های مغز بادام در آب کل افزایش وزن آن ها نسبت به وزن اولیه 45 تا 52 درصد بود که این مقدار پس از 18 ساعت به 56 درصد افزایش یافت. تخمین جرم بادام براساس ابعاد و حجم مورد بررسی قرار گرفت و مدل جرم بر اساس ضخامت به عنوان بهترین گزینه به منظور استفاده صنعتی و اقتصادی پیشنهاد شد. بررسی اثر رطوبت بر ضریب اصطکاک استاتیک بادام نشان داد که با افزایش رطوبت این ضریب افزایش می یابد و جنس سطوح تاثیر معنا داری در سطح احتمال 1 درصد بر ضریب اصطکاک استاتیک بادام دارد. در بررسی خواص مکانیکی نتایج بدست آمده نشان داد که تاثیر سرعت بارگذاری، جهت بارگذاری و اندازه بادام بر نیروی شکست بادام، انرژی شکست و توان لازم برای شکست بادام در سطح 1درصد معنی دار بود. با افزایش سرعت بارگذاری نیروی شکست کاهش و تغییر شکل در نقطه ی شکست افزایش یافت. کمترین نیروی شکست بادام در بارگذاری در جهت محور ضخامت (Z) بود.