بررسی خواص بیوشیمیایی پکتیناز میکروبی و طبقه بندی آن
محورهای موضوعی : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذاییمعصومه دلفانی 1 , رضوان پوراحمد 2
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین، تهران
2 - استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین، تهران
کلید واژه: صنایع غذایی, استخراج, میکروبی, پکتیناز,
چکیده مقاله :
پکتین ها، که اجزای اصلی دیواره سلولی اولیه در ادیکوت ها هستند، از طریق سنتز، اصلاح و تخریب در فرآیندهای رشدی متعدد عمل میکنند. چندین آنزیم اصلاح کننده پکتین تخریب پکتین را از طریق حالتهای مختلف عمل تنظیم میکنند. بر اساس تفاوت در فعالیتهای هیدرولیز آنها، PG ها را میتوان به سه نوع اصلی تقسیم کرد: exo-PGs، endo-PGs و rhamno-PGs. عملکرد آنها در ابتدا بر اساس الگوهای بیان ژنهای PG و اندازه گیری فعالیت کل PG در اندامها مورد بررسی قرار گرفت. آنزیم پکتیناز یکی از مهمترین آنزیمهای صنعتی د جهان محسوب میشود که از طیف وسیعی از میکروارگانیسمها مانند باکتریها و قارچهای رشتهای استخراج میشود. پکتینازها آنزیمهای رو به رشد بخش بیوتکنولوژی هستند که افزایش تدریجی در بازار خود نشان میدهند. آنها در بین آنزیمهای صنعتی تولید تجاری جایگاه پیشرو دارند. این آنزیمها ابزار طبیعت دوستدار محیط زیست هستند که به طور گسترده در صنایع مختلف مانند صنعت شراب استفاده میشوند. صنایع غذایی؛ صنعت کاغذ برای سفید کردن خمیر و بازیافت کاغذ باطله. در فرآوری میوه-سبزیجات، چای-قهوه، خوراک دام؛ استخراج روغن نباتی و شستشوی الیاف گیاهی.
_||_