مروری بر کاربرد سبوس در مواد غذایی جهت ارتقا امنیت غذایی
محورهای موضوعی : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذاییسیده سارا حسینی میرمحمدی 1 , آسیه حسن زاده 2
1 - دانشجوی کارشناسی، گروه علوم وصنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی بصیر، آبیک
2 - استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، مؤسسه آموزش عالی بصیر، آبیک
کلید واژه: گندم, برنج, سبوس, غله, محصولات سبوسدار,
چکیده مقاله :
امنیت غذایی زیربنای توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جوامع بشری میباشد. تولید نسبتا بالای سالانه گندم و برنج در کشور، سبب جمع آوری مقدار زیادی سبوس می گردد. یکی از راهکارهای مناسب جهت غنی سازی طبیعی مواد غذایی، استفاده از منابع فیبری مختلف نظیر سبوس می باشد. سبوس گندم و برنج غنی از چربی، کربوهیدرات، پروتئین و مواد مغذی است و می تواند به عنوان یک مکمل غذایی مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از سبوس در محصولات نانوایی باعث افزایش درصد فیبر، پروتئین و ویتامین گروه ب محصولات تولیدی شده و مصرف آن موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان دستگاه گوارش، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت می گردد. در این تحقیق به بررسی ویژگی های سبوس و کاربرد آن در مواد غذایی جهت ارتقا امنیت غذایی می پردازیم.
Food security is the basis of economic, political and social development of human societies. The relatively high annual production of wheat and rice in the country causes a large amount of bran to be collected. One of the suitable solutions for natural food enrichment is the use of different fiber sources such as bran. Wheat and rice bran is rich in fat, carbohydrates, protein and nutrients and can be used as a food supplement. The use of bran in bakery products increases the percentage of fiber, protein and group B vitamins in the products, and its consumption reduces the risk of gastrointestinal cancer, cardiovascular diseases, and diabetes. In this research, we investigate the characteristics of bran and its use in food to improve food safety
_||_