امکان بر بازنمایی اجتماعیات در ادبیات کُردی
محورهای موضوعی : زبان و ادب فارسی
1 - استادیار جامعه شناسی، گروه علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور
کلید واژه: Kurdish literature, ادبیات کردی, ادبیات شفاهی, اجتماعیات, ادبیات کتبی, Social subject, Writing and Oral literature,
چکیده مقاله :
هدف این مقاله بررسی بازنمایی موضوعات اجتماعی در ادبیات کردی است. ادبیات کردی مجموعه ای پراکنده در دو قالب نظم ونثر می باشد که در دو بخش کتبی و شفاهی قابل تقسیم بندی است. مبانی نظری این مطالعه ریشه در مبحث بازنمایی و مباحث متکثری است که در حوزه جامعه شناسی ادبیات جریان دارد. در این تحقیق از روش اسنادی و شیوه نمونه گیری نظری است که طی آن شش اثر ادب کردی از هر دو بخش کتبی و نظری برای مطالعه انتخاب شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که تاریخ اجتماعی و مسائل و مشکلات آن در هر دو بخش کتبی و شفاهی درسطحی وسیع بازنمایی شده است و از همین راه است که بخشی از تاریخ و اجتماع را می توان بازخوانی و بازسازی کرد.
The goal of this study is assessment of social subject reflexes in Kurdish literature. Kurdish literature divided in two parts: writing and oral. The theoretical framework of study rooted in social literature theory. For This study we choose six books by theoretical sampling. Results show many social subject’s like: Kurdish social history, social problem and the story of live.
_||_