بررسی اثر حرارت بر الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در اشریشیاکلیهای جدا شده از طیور
محورهای موضوعی : پژوهش های بالینی دام های بزرگ
کلید واژه: مقاومت آنتی بیوتیکی, اشریشیاکلی, حرارت,
چکیده مقاله :
اشریشیاکلی یکی از باکتریهای پاتوژنیک مهم در انسان و حیوانات است. یکی از راههای ایجاد مقاومت منشاء پلاسمیدی دارد و از آنجائیکه بعضی از پلاسمیدها به حرارت حساس بوده و در حرارت غیر مطلوب از بین می روند، در این تحقیق سعی شده است که امکان تغییر مقاومت در باکتری E-coli جدا شده از طیور نسبت به آنتی بیوتیکهای رایج درمانی با استفاده از حرارت، مورد بررسی قرار گیرد. در ابتدا بمنظورتائید هویت 25 جدایه اشریشیاکلی جدا شده از طیور، آنها را به محیط اختصاصی مکانکی آگار و سپس محیطهای افتراقی خانوادۀ آنترو باکتریاسه انتقال داده و از هویت آنها اطمینان حاصل گردید. در مرحله دوم هر یک از جدایهها به 2 محیط BHI منتقل شده و همزمان در دو دمای 37 و 5/43 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت انکوبه گردیدند. در قدم بعدی حساسیت جدایههای E-coli به آنتی بیوتیکهای مورد نظر به روش دیسک- دیفیوژن (کربی بائر) براساس معیارهای CLSI انجام گرفت و بعد از انکوباسیون در دو دمای مختلف 37 و 5/43 درجه سانتیگراد بررسی شده و برای ثبت و بیان نتایج از سه طبقه بندی حساس، نیمه حساس و مقاوم استفاده گردید. در بررسی حاضر بیشترین میزان حساسیت آنتی بیوتیکی در E-coli در دو دمای 37 و 5/43 درجه به ترتیب مربوط به کلرامفنیکل (52% و 56%) بوده و بالاترین مقاومت نسبت به اریترومایسین (92%) مشاهده شد، و تغییر محسوسی در کاهش مقاومت باکتری علیه آنتی بیوتیکها در دو دمای مورد آزمایش مشاهده نگردید.
Escherichia coli are highly pathogenic bacteria in human being and animals. Extraordinary Antibiotic consumption in animals and poultries for controlling of E-coli can cause antibiotic-resistance in these microorganisms. One of these resistance methods is plasmid-based resistance in these bacteria. Some of the plasmids are heat-sensitive and destroy in inadequate overheating. The main aim of this study was evaluation of antibiotic-resistance ability by using the heat in E-coli isolated from poultry. Among this study 25 E-coli (probable) samples isolated from infected broilers. Then samples transferred to bacteriology laboratory and cultured in Mc-Kanky agar specific medium. In next stage these samples were transferred to differential Enterobacteriaceae family media for identifying the bacteria species. Then isolates transferred in two different BHI media and each one simultaneously incubated in 37°c and 43.5 °c. In last stage the sensitivity to proper antibiotics were measured by using disk-diffusion (Kirby Bauer) method based on CLSI criteria. The results were evaluated in both incubated (37°c and 43.5 °c) groups in three different categories: sensitive, intermediate and resistant. The highly antibiotic-sensitivity in this survey was seen in incubated E-coli isolations with Chloramphenicol discs (52% & 56%) in both temperatures and greet antibiotic-resistance was observed in groups with Erythromycin 92% discs but no significant different was seen in reduction of bacterial antibiotic-resistance in two different temperatures incubated E-coli isolations.
1- احمدی، م. (1384): مطالعه مقاومتهای دارویی قابل انتقال در اشرشیا کلی جدا شده از مرغداریهای منطقه ارومیه، مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، دوره 60، شماره 1، صفحه: 77-71
2- اکبری، ع. (1368): راهنمای تشخیص بیماریهای باکتریایی طیور، انتشارات سپهر-صفحه: 23
3- پوربخش، ع. (1369): بررسی و تعیین سویه های بیماریزای اشرشیا کلی در مرغداریهای شهرستان ارومیه و تعیین میزان حساسیت آنها نسبت به آنتی بیوتیکها، پایان نامه جهت دریافت دکترای حرفه ای دامپزشکی، دانشگاه ارومیه شماره پایان نامه 123، صفحه: 57-51
4- پیغمبری، س. حقیقی خوشخو، پ. (1384): الگوی مقاومت دارویی و محتوی پلاسمیدی جدایه های Escherichia coli از موارد کلی باسیلوز طیور مجله تحقیقات دامپزشکی، سال شصتم، شماره 2 (پیاپی 238) صفحه: 105-97
5- کاکای افشار، ا. (1384): بررسی اثر حرارت در مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکها در اشرشیای کلی، پایان نامه جهت دریافت دکترای حرفه ای دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه شماره پایان نامه 736، صفحه: 66-64
6- مولانا، ز. شاهنده، ز. حاجی احمدی، م. (1385): بررسی اثر حرارت بر مقامت باکتریهای استافیلوکوکوس و اشرشیا کلی نسبت به آنتی بیوتیکها، مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، دوره هشتم، شماره 4 صفحه: 31-26
7- Calnek, B.W., (2000): Disease of poultry, 10th edition (Ames. Lowa State University Press USA) pp: 131-139.
8- Guerra, B., Junker, E., Schroeter, A., Malorny, B., Lehman, S., Helmuth, R., (2003): phenotypic and genotypic characterization of antimicrobial resistance in German Escherichia coli isolates from cattle, swine and poultry. J. Antimicrob. Chemother.52: 489-92
9- Jawetz, E., Melnick, J.K., Adelberg, E.A., (2004):Review of medical Microbiology. 19th ed. Lange Medical. plosaltos, California PP: 117-121.
10- Macuie, M.C., Cartney, M.C., (1999): Practical Medical Microbiology. PP:432-453.
11- Shane, S.M. (2001): Coliform infections are responsible for heavy losses, part one. World Poult. 17: 58-59.
12- Van-den-bogaard, A., London,N., Driessen, C. , Stobbering, E., (2001): Antibiotic resistance of faecal Escherichia coli in poultry, poultry farmers and poultry slaughters. J. Antimicrob. Chemother.47: 763-71
13- Wayner, D.D., (2001): Implications Of Multiple Antimicrobial Resistance Enterococci Associated With The Poultry, Food Addivities and Contaminates. 18: 2-11
14- Wray, C. , Davies R.H., (2002): Colibacillosis. In Poultry Diseases. Edited by F.T.W. Jordan, M. Pattison, D. Alexander, and T. Faragher. 5th ed. W.B. Saunders company, USA. pp: 123-130
_||_