تأثیر پروبیوتیک باسیلوس (Bacillus sp.) بر رشد و درصد بازماندگی میگوی سفید غربی(Litopenaeus vannamei) در شوری های 30 و 40 قسمت در هزار
محورهای موضوعی : پژوهش های بالینی دام های بزرگ
کلید واژه:
چکیده مقاله :
برای پی بردن به اثر پودر پروبیوتیک باسیلوس (Bacillus sp .) حل شده در آب ، بر رشد و درصد بازماندگی میگوی سفید غربی Litopenaeus vannameiدر شوری های 30 و 40 قسمت در هزار تحقیقی در ایستگاه تحقیقاتی بندرگاه واقع در استان بوشهر به مدت 45 روز انجام شد. این تحقیق از چهار تیمار همراه با سه تکرار ، شامل 2 تیمار آزمایشی (پودر پروبیوتیک باسیلوس (Bacillus sp .) حل شده در آب همراه با غذای پلت مرحله رشد در شوری های 30 و 40 قسمت در هزار) و 2 تیمار شاهد (غذای پلت مرحله رشد در شوری های 30 و 40 قسمت در هزار) تشکیل شده بود. نتایج نشان دادند که میزان رشد و درصد بازماندگی میگوهای تیمار شوری 30 قسمت در هزار که از پودر پروبیوتیک حل شده در آب (Bacillus sp .) همراه با غذای پلت مرحله رشد استفاده کرده بودند بطور معنی داری بیشتر از میگوهای تیمار شاهد (بدون افزودن پروبیوتیک به آب در شوری 30 قسمت در هزار) بود (05/0>p). از طرف دیگر با وجود اینکه میزان رشد میگوهای تیمار شوری 40 قسمت در هزار نسبت به میگوهای شاهد (بدون افزودن پروبیوتیک به آب در شوری 40 قسمت در هزار) بیشتر بود ولی از لحاظ آماری هیچگونه تفاوت معنی دار بین آنها مشاهده نگردید، این در حالی است که درصد بازماندگی میگوهای تیمار شوری 40 قسمت در هزار نسبت به میگوهای شاهد بطور معنی داری بیشتر بود (05/0>p). همچنین نتایج حاکی از آن است که میزان رشد و درصد بازماندگی میگوهای تیمار شوری 30 قسمت در هزار در مقایسه با میگوهای تیمار شوری 40 قسمت در هزار بطور معنی داری بیشتر می باشد (05/0>p). در نتیجه از این تحقیق چنین اسنتباط می شود که دادن پودر پروبیوتیک باسیلوس حل شده در آب در شوری 30 قسمت در هزار همراه با غذای پلت مرحله رشد می تواند بسیار مفید باشد. در حالی که در شوری 40 قسمت در هزار چندان ثمر بخش و مفید نیست. لازم است گفته شود که داده های بدست آمده از طریق نرم افزار آماری spss و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) و آزمون LSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
The main goal of this study was to understand the effects of dissolved probiotics powder on the growth and survival rate of white shrimp in water salinity 30ppt and 40ppt that is found in Bushehr province during 45 days of the study. This research was conducted in four treatment groups each with three replicates including two experimental treatments were feed by dissolved probiotics powder and pellet of growth stage in salinity 30ppt and 40ppt and two control groups were feed by pellet of growth stage in salinity 30ppt and 40ppt. The result showed that growth and survival rate of treatment groups in salinity 30ppt were feed by dissolved probiotics powder were higher than those of the control (without increasing dissolved probiotics powder) (p < 0.05). Although growth rate of treatment groups in salinity 40ppt was higher than those of control (without increasing dissolved probiotics powder in salinity 40ppt) but no statistically significant difference were found (P>0.05) while survival rate of treatment groups in salinity 40ppt was significantly higher than those of the control (p < 0.05). Also, the results indicated that growth and survival factors of treatment groups in salinity 30ppt in comparison with those of the control in salinity 40ppt were higher significantly. Based on the results, we conclude that feeding with dissolved probiotics powder in salinity 30ppt with pellet of growth stage can be very useful than in salinity 40ppt.The results of this survey were analyzed through ANOVA test, LSD test, and SPSS statistic soft.
1- شکوری . م.، 1376. فنآوری تکثیر و پرورش متراکم میگو. معاونت تکثیر و پرورش آبزیان اداره کل آموزش و ترویج.101 صفحه.
2- فولر، روی.، 1933. پروبیوتیکها و کاربرد آنها در تغذیه دام و طیور.ترجمه افشار مازندران ، نادر، ابوالفضل، رجب. 1380.انتشارات نوربخش.
3- مقیمی. م.، 1376. راهنمای کشت و پرورش میگوی ببری سبز. مرکز تحقیقات شیلاتی خلیج فارس– بوشهر.76 صفحه.
4- Bo WANG , Y. XU , Z.R .XIA , M.S.2006. The effectiveness of commercial probiotics in northern white shrimp Penaeus vannamei ponds. Feed Science Institute of Zhejiang University, The Key Laboratory of Molecular Animal Nutrition, Ministry of Education, Hangzhou 310029, China
5- Fuller , R .,1989 .Probiotics in man and animal .J.Appl.Bacteriol.66,365-378.
6- Balcazar,J.L. de Blas,I. Ruiz Zarzuela,I. Cunningham,D. Vendrell,D. and Luis Muzquiz,J.2006.The role of probiotic in aquaculture. veterinary Microbiology ,. Volume 114 , issues 3-4 , 31 May 2006 173- 186.
7- Ochoa-Solano,J.L. and Olmoa-soto,J.2005. The functional property of Bacillus for shrimp feed. Food Microbiology, voume 23 , issue 6 , page 519-525.
8- Mazza, G. 1983. Genetic studies on the transfer of antibiotic resistance genes in Bacillus subtilis strains. Chemioterapia 2:64-72.
9- Mazza, P. 1994. The use of Bacillus subtilis as an antidiarrhoeal microorganism. Boll. Chim. Farm. 133:3-18
10- Mazza, P., F. Zani, and P. Martelli. 1992. Studies on the antibiotic resistance of Bacillus subtilis strains used in oral bacteriotherapy. Boll. Chim. Farm. 131:401-408
11- McIntosh,D. Samocha,T.M. Jones E.R. Lawrence,A.L. McKee,D.A. Horowitz,S. Horowitz,A. The effect of a commercial bacterial supplement on the high-density culturing of Litopenaeus vannamei with a low-protien diet in an outdoor tank system and no water exchange. Texas Agriculture Experiment Station-Shrimp Mariculture Project,4301 Waldron Road.
12- Ringerpart, .R.W.1998. Genetic analysis, p. 27-74. In C. R. Harwood, and S. M. Cutting (ed.), Molecular biological methods for Bacillus. John Wiley & Sons Ltd., Chichester, England.
13- Rengpipat,S. Tunyanun A, Fast AW, Piyatiratitivorakul S, Menasveta P. 2003. Enhanced growth and resistance to Vibrio challenge in pond-reared black tiger shrimp Penaeus monodon fed a Bacillus probiotic. Department of Microbiology, Faculty of Science, Chulalongkorn University, Bangkok 10330, Thailand. sirirat@sc.chula.ac.th. 169-73.
14- Rosenberry, B. 2000. World shrimp farming 2000. Shrimp News International,324 p.
15- Rosenberry, B. 2001. World shrimp farming 2001. Shrimp News International,316 p.
16- Rosenberry, B. 2002. World shrimp farming 2002. Shrimp News International,276 p.
17- Zeheng ,A and Yangl, S.K,. 2004. Bacillus subtilis spore coat. Microbiol. Mol. Biol. Rev. 63:1-20.
18- Wyban, J.A. & Sweeney, J.N. 1991. Intensive shrimp production technology. High Health Aquaculture Inc., Hawaii. 158 pp.
19- Ziaei-Nejad,S. Habibi Rezaei,M. Azari Takami,G. L.Lovett,D.2000. The effect of Bacillus spp bacteria used as probiotics on digestive enzyme activity , survival and growth in the Indian white shrimp Fenneropenaeus idicus. Department of Fisheries Natural Rosources Faculty.University of Tehran karaj,31585-4314,Iran.
_||_