اثر سطوح متفاوت اسیدهای آمینه گوگرددار در جیره پیش دان جوجههای گوشتی بر عملکرد هفتگی و شاخص های هماتولوژی
محورهای موضوعی : پژوهش های بالینی دام های بزرگ
کلید واژه: عملکرد, جوجههای گوشتی, اسیدهای آمینه گوگرددار, جیره پیشدان,
چکیده مقاله :
اثر سطوح متفاوت اسیدهای آمینه گوگرددار در جیره آغازین جوجه های گوشتی بر افزایش وزن، مصرف غذا و ضریب تبدیل غذا در یک طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 288 قطعه جوجه یکروزه سویه راس 308 به 16 گروه تقسیم شدند. تیمارهای غذایی چهار سطح 7/0، 8/0 (توصیه NRC)، 9/0 و 0/1 درصد از اسیدهای آمینه گوگرددار بودند. مصرف غذا و افزایش وزن بصورت هفتگی اندازه گیری شدند و ضریب تبدیل بر مبنای آن ها محاسبه شد. شاخص های هماتولوژی در 21 روزگی اندازه گیری شدند. در 8 تا 14 روزگی، افزایش وزن جوجه هایی که سطوح 9/0 و 0/1 درصد از اسیدهای آمینه گوگرددار را مصرف کردند بطور معنی داری (05/0>p) از گروه تغذیه شده با 7/0 درصد بیشتر بود. در سن 15 تا 21 روزگی، گروه تغذیه شده با 7/0 درصد از اسیدهای آمینه گوگرددار بطور معنی داری (05/0>p) افزایش وزن و مصرف غذای کمتری نسبت به سایر گروه ها داشت. فقط در 15 تا 21 روزگی، گروه تغذیه شده با 7/0 درصد از اسیدهای آمینه گوگرددار، بطور معنی داری (05/0>p)، مصرف غذای کمتری نسبت به سایر گروه ها داشت. فقط در 8 تا 14 روزگی، ضریب تبدیل غذایی جوجه هایی که 9/0 درصد از اسید آمینه گوگرددار را در جیره مصرف کردند، بطور معنی داری (05/0>p) کمتر از گروه تغذیه شده با 7/0 درصد از اسیدهای آمینه گوگرددار بود. گروه تغذیه شده با 7/0 درصد از اسیدهای آمینه گوگرددار در 21 روزگی وزن نهایی کمتری (05/0>p) نسبت به گروه های دیگر داشت. تیمارهای غذایی تاثیری بر شاخص های هماتولوژی نداشتند. طبق نتایج این تحقیق، به نظر می رسد که سطح اسیدهای آمینه گوگرددار جیره پیشدان جوجه های گوشتی که توسط انجمن تحقیقات ملی (1994) توصیه شده است، کافی می باشد.
In a completely randomized design, effect of different levels of sulfur amino acids (SAA) in broiler starter diet on weight gain (WG), feed intake (FI) and feed conversion ratio (FCR) were investigated. Tow hundred and eighty eight Ross 308 day old broiler chicks divided into 16 groups. Dietary treatments were four levels of 0.7, 0.8 (NRC recommendation), 0.9 and 1.0% of sulfur amino acids. FI, WG and FCR were measured weekly. Heamatological indices were measured at 21 day old. In 8 to 14 days, WG of chicks that receiving 0.9 and 1.0% of SAA were significantly (p≤0.05) greater than 0.7% SAA fed group. In 15 to 21 days, 0.7% SAA fed group significantly (p≤0.05) had lower WG and FI than other groups. In 15 to 21 days, 0.7% SAA fed group significantly (p≤0.05) had lower FI than other groups, only. In 15 to 21 days, FCR of chicks receiving 0.9% of SAA were significantly (p≤0.05) lower than 0.7% SAA fed group. In day 21, 0.7% SAA fed group significantly (p≤0.05) had lower final weight than other groups. Dietary treatments had no effect on heamatlogical Indices. On the basis of this investigation, it seems, the level of SAA in broiler starter diet that recommended by NRC (1994), is sufficient.
1- Al-Mayah, A.A.S. (2006): Immune response of broiler chicks to DL- methionine supplementation at different ages. Int. J. Poult. Sci., 5: 169-172.
2- Bell, D.J. and Sturkie, P.D. (1965): Chemical constituents of blood. In Avian Physiology. P.32. Edited by Paul D. Sturkie Comstock publishing associates a division of Cornell University Press, Ithaca, New York.
3- D'Mello, J.P.F. (1995): Amino Acids in Farm Animal Nutrition. CAB INTERNATIONAL.
4- Fatufe, A. A. and Rodehutscord, M. (2005): Growth, body composition, and marginal efficiency of methionine utilization are
affected by nonessential amino acid nitrogen supplementation in male broiler chicken. Poult. Sci. 84: 1584-1592.
5- McDonald, P., Edwards, R. A. , Greenhalgh, J.F. D. and Morgan, C. A. (1995): Animal Nutrition. 5th ed. Longman Scientific & Technical. J. Willy Press, UK.
6- National Research Council (1994): Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed., National Academy Press, Washington, DC.
7- Ologhobo, A.D., Tewe, O.O. and Adejumo, O. (1986): Proceeding of The 11th Annual conference of the Nigerian society of Animal Producion, ABV, Zaria, Nigeria.
8- Rama Rao, S. V., Praharaj,N. K. , Ramasubba Reddy, Panda, V. A. K. (2003): Interaction between genotype and dietary concentration of methionine for immune function in commercial broilers. Br. Poult. Sci. 44:104-112.
9- Ross, J.G., Christie Halliday, W.G. and Jones, R.M. (1976): Determination of hematology and blood chemistry values in healthy six-week-old broiler hybrids. Avian Patho. 5: 273-281.
10- Rubin, L. L., Canal, C. W. , Kessler, A. , Silva, I. , Trevizan, L. , Viola, T. , Raber, Goncalves, M. T. A. and Kras, R. (2007): Effect of methionine and arginine dietary levels on the immunity of broiler chickens submitted to immunological stimuli. Brazilian J. Poul. Sci. 9: 241-247.
11- SAS Institute (1996): The SAS system for windows, version 6.12. SAS Institute Inc., Cary, NC.
12- Tsiagbe, V. K., Cook, M. E. , Harper, A. E. and Sunde, M. L. (1987a): Enhanced immune responses in broiler chicks fed methionine-supplemented diets. Poult. Sci. 66: 1147-1154.
13- Tsiagbe, V. K., Cook, M. E. , Harper, A. E. and Sunde, M. L. (1987b): Efficacy of cysteine in replacing methionine in the immune responses of broiler chicks. Poult. Sci. 66: 1138-1146.
14- Vieira, S. L., Lemme, A. , Goldenberg, D. B. and Brugalli, I. (2004): Responses of growing broilers to diets with increased sulfur amino acids to lysine ratios at two dietary protein levels. Poult. Sci. 83: 1307-1313.
15- Zhan, X. A., Li, J. X. , Xu, Z. R. and Zhao, R. Q. (2006): Effect of methionine and betaine supplementation on growth performance, carcass composition and metabolism of lipids in male broilers. Br. Poult. Sci. 47: 576-580.
_||_