جداسازی و فراوانی اشریشیاکلی O157:H7 از مزارع پرورش شترمرغ استان لرستان با استفاده از روش کشت و واکنش زنجیرهای پلیمراز چندگانه
محورهای موضوعی : میکروبیولوژیسپیده اسدی 1 , نعمت شمس 2 , سید محمد نایب آقایی 3
1 - کارشناسی ارشد ناپیوسته باکتریشناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان
2 - گروه پاتوبیولوژی - دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان
3 - دانشجوی دکترای تخصصی میکروبشناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه
کلید واژه:
چکیده مقاله :
اشریشیاکلی O157:H7در سراسر دنیا به عنوان یک عامل مهم اسهال، کولیت خونریزی دهنده و سندروم اورمی همولیتیک شناخته شده است. مخزن اصلی و طبیعی اشریشیاکلی O157:H7 حیوانات اهلی و وحشی می باشند که باکتری را از طریق مدفوع خود در محیط منتشر می کنند. هدف این مطالعه جداسازی و تعیین شیوع اشریشیاکلی O157:H7در نمونه های مدفوع مزارع پرورشی شترمرغ با استفاده از کشت و واکنش زنجیره ای پلی مراز چند گانه در استان لرستان بود. در این بررسی توصیفی- مقطعی در مجموع یکصدنمونه مدفوع شترمرغ طی ماه های فروردین تا خرداد سال 1394 جمع آوری گردید. ده گرم نمونه مدفوع به آّب گوشت تریپتون سوی حاوی مکمل نووبیوسین (TSB-n) اضافه گردید. جهت غربالگری، کلیه نمونه های غنی شده بر روی محیط انتخابی مکانکی آگار سوربیتول دار حاوی مکمل سفکسیم و تلوریت پتاسیم (CT-SMAC) کشت داده شد. سپس کلیه جدایه های سوربیتول منفی اشریشیا کلی با استفاده از پرایمرهای اختصاصی با آزمون PCR چند گانه مورد ارزیابی قرارگرفتند. از یکصد نمونه مدفوع، بعد از غنی سازی و کشت در محیط انتخابی CT-SMAC، پرگنه های سوربیتول منفی از 15 نمونه (15 درصد) جدا گردید. در آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز چندگانه تنها 4 جدایه (4 درصد) به عنوان اشریشیاکلی O157:H7 شناسایی شدند. مطالعه حاضر اولین گزارش جداسازی و تشخیص اشریشیاکلی O157:H7 از نمونه های مدفوع شترمرغ در ایران می باشد. این بررسی اهمیت مدفوع شتر مرغ را به عنوان مخزنی از اشریشیاکلی O157:H7 نشان می دهد.
1- Akkaya, L., Atabay, H.I., Kenar, B., Alisarli, M. (2006).Prevalence of verotoxigenicE. coliO157:H7 on chicken carcasses sold in Turkey.Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy. 50: 513-516.
2- Alexander, E. R., Boase, J., Davis, M., Kirchner, L., Osaki, C., Tanino, T., Samadpour, M., Tarr,P., Goldoft, M., Lankford, S., Kobyashi, J., Stehr-Green, P., Bradley, P., Hinton, B., Tighe, P., Pearson, B., Flores, G.R., Abbott, S., Bryant, R., Werner, S.B. and Vugi, D.J. (1995). Escherichia coliO157:H7outbreak linked to commercially distributed dry-cured salami—Washington and California. Morbidity and Mortality Weekly Report. 44:157–159.
3- Badouei, M.A., ZahraeiSalehi, T., RabbaniKhorasgani, M., Tadjbakhsh, H., NikbakhtBrujeni, G. (2010). Occurrence and characterization of enterohaemorrhagicEscherichia coli isolates from diarrhoeic calves. Comparative Clinical Pathology.19:295-300.
4- Besser, R. E., Lett, S.M., Weber, J.T., Doyle, M.P., Barrett, T.J., Wells, J.G and Griffin, P.M. (1993). An outbreak of diarrhea and hemolytic uremic syndrome from Escherichia coli O157:H7 in fresh-pressed apple cider. Journal of the American Medical Association.269:2217–2220.
5- Boyce, T., Swerdlow, D.L and Griffin, P.M. (1995).Escherichia coli O157: H7 and the Hemolytic Uremic Syndrome. New England Journal of Medicine.333:364-368.
6- Cabassi, C.S., Taddei, S., Predari, G., Galvani, G., Ghidini, F., Schiano, E., et al. (2004). Bacteriologic findings in ostrich (Struthiocamelus) egges from farms with reproductive failures. Avian Diseases. 48:716-722.
7- Callaway, T.R., Elder, R.O., Keen, J.E., Anderson, R.C., Nisbet, D.J. (2003). Forage Feeding to Reduce PreharvestEscherichia coli populations in Cattle, a Review. Journal of Dairy Science. 86: 825-60.
8- Chauret,C (2011). Survival and control of Escherichia coli O157:H7 in
foods, beverages, soil and water. Virulence.2:593-601.
9- Cliver, D.O., Rieman H.P. (2002). Foodborne Disease. 2nd ed.; Great Britain, Academic Press: 90-100.
10-Deeming, D. C. (1996). Microbial spoilage of ostrich (Struthiocamelus) egges. British Poultry Science.37:689-693.
11-Dontorou, C., Papadopoulou, C., Filioussis, G., Economou, V., Apostolou, I., Zakkas, G., et al. (2003). Isolation of Escherichia coli O157:H7 from foods in Greece. International Journal of Food Microbiology.82: 273-9.
12-Farrokh, C., Jordan, K., Auvray, F., Glass, K., Oppegaard, H., Raynaud, S., Thevenot, D., Condron, R., De Reu, K., Govaris, A., Heggum, K., Heyndrickx, M., Hummerjohann, J., Lindsay, D., Miszczycha, S., Moussiegt, S., Verstraete, K., Cerf, O. (2013). Review of Shiga-toxin-producing Escherichia coli (STEC) and their significance in dairy production. International Journal of Food Microbiology.162:190–212.
13-Ganon, V.P., D' Souza, S., Graham, T., King, R.K., Red, S. (1997). Use of the flagellarH7 genes as a target in multiplex PCR assay and improved specificity in identification of enterohemorrhagic E. coli strains. Journal of Clinical Microbiology.35: 656-662.
14-Hamzah, A.M., Hussein, A.M., Khalef, J.M. (2013). Isolation of Escherichia coli 0157:H7 Strain from Fecal Samples of Zoo Animal. The Scientific World Journal. doi:10.1155/2013/843968.
15-Heuvelink, A. E., Van den Biggelaar, F. L. A. M., Zwartkruis-Nahuis, J. T. M., Herbes, R. G., Huyben, R., Nagelkerke, N., et al. (1998). Occurrence of verocytotoxin-Producing Escherichia coli O157 on Dutch dairy farms.Journal of Clinical Microbiology.36:3480–3487.
16-Jahantigh, M. (2010). Bacteriological study of dead in- shell embryos of ostrich. Iranian Journal of Veterinary Research.11:88-90.
17-Kargar, M and Homayoon, M. (2010). Outbreaks of infection sources and antibiotic resistance in EHEC strains among children under 5 years old in Marvdasht. MedicalSciences Journal of Islamic Azad University Tehran Medical Branch.19:268-273.
18-Koochakzadeh, A., AskariBadouei, M., ZahraeiSalehi, T., Aghasharif, S., Soltani, M., and Ehsan, M. (2015). Prevalence of shiga toxin-producing and enteropathogenicEscherichia coli in wild and pet birds in Iran. RevistaBrasileira de Ciência Avícola.17, 445–450.
19-Lee, J.H., Choi, S.J. (2006). Isolation and characteristics of sorbitol fermenting Escherichia coli O157 strains from cattle. Microbes and Infection.8:2021-26.
20-Ley, E.C., Morishita, T.Y., Brisker, T., Harr, B.S. (2001). Prevalence of Salmonella, Campylobacter, and Escherichia coli on ostrich carcasses and the susceptibility of Ostrich- origin E. Coli isolates to various antibiotics. Avian Diseases.45:696-700.
21-Lim, J.Y., Yoon, J.W., Hovde, C.H. (2010). A Brief Overview of Escherichia coli O157:H7 and Its Plasmid O157.Journal of Microbiology and Biotechnology.20: 5–14.
22-Mohamadi, E., Alizade, H., Askari, N., Salehi, M., Porjafarian, M., Ghanbarpour, R. (2014). Antibiotic Resistance Profle in Relation to Phylogenetic Background in Escherichia coli Isolated From Fecal Samples of Healthy Ostrich. International Journal of Enteric Pathogens.3: e25366.
23-Montville, T.J., Matthews, K.R. (2005). Food Microbiology, an Introduction. Washington DC, ASM Press: 111- 126.
24-Morabito S, Dell’Omo G, Agrimi U, Schmidt H, Karch H, Cheasty T, Caprioli A. (2001) Detection and characterization of Shiga toxin-producing Escherichia coli in feral pigeons. Veterinary Microbiology.82:275-283.
25-Paton, A.W., Paton, J.C. (1998). Detection and characterization of shiga toxigenic Escherichia coli by using multiplex PCR assays for stx1, stx2, eaeA, enterohemorrhagicE.colihlyA, rfbO111, and rfb . Journal of Clinical Microbiology 36: 598-602.
26-Persad, A., LeJeune, J. (2014).Animal Reservoirs of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli. Microbiology Spectrum 2: EHEC-0027-2014. doi:10.1128/microbiolspec.EHEC-0027-2014
27-Rabatsky-Her, T., Dingman, D., Marcus, R., Howard, R., Kinney, A., Mshar, P. (2002). Deer Meat as the Source for a Sporadic Case of Escherichia coli O157:H7 Infection, Connecticut. Emerging Infectious Diseases 8: 525-527.
28-Rahimi, E., Momtaz, H., Dousti, A., Jazayeri, K., Mahmoudi, R. (2010). Detection of contamination of turkey meat to Escherichia coliO157:H7 and ListeriaMonocytogenes by cultural and PCR methods. Iranian Veterinary Journal. 5: 20-26.
29-RezaeiFar, A., Peighambari, S.M., Sadrzadeh, A., AskariBadouei, M. (2013). Bactrial contamination of dead- in- shell embryos in ostrich hatcheries and antimicrobial resistance patterns of isolated Escherichia coli. Iranian Journal of Vetrinary Medicine.7:169-75.
30-Santaniello, A., Gargiulo, A., Borrelli, L., Dipineto, L., Cuomo, A., Sensale, M., et al. (2007).Survey of Shiga toxin-producing Escherichiacoli O157:H7 in urban pigeons (Columbalivia) in the city of Napoli, Italy.Italian Journal of Animal Science.6: 313-16.
31-Shere, J.A., Bartlett, K.J., Kaspar, C.W. (1998). Longitudinal Study of Escherichia coliO157:H7Dissemination on Four Dairy Farms in Wisconsin. Applied and Environmental Microbioogyl.164: 390–99.
32-Tahmasby, H., Momtaz, H., Salehi, N., RafieeDolatabadi, M., Yektaneh, F. (2011). Prevalence of Escherichia Coli O157:H7in pet birds in Yazd, Iran. Pajouhandeh. 16: 252-5.
33-Tahmasby, H., Momtaz, H., RafieeDolatabadi, M.,Barati, S., Mehrabian, S., Jaffari, M., Khosravi, M., Ghasemi, M., Ahmadi, S.V. (2012). Detection of Escherichia coli O157:H7 by PCR and evaluation of resistance to beta-lactam antibiotics in Escherichia coli isolated from pigeons in Shahrekord, Iran.Veterinary Journal (Pajouhesh&Sazandegi).99: 8-14.
34-Tahmasby, H., Barati, S., Momtaz, H., RafieeDolatabadi, M., Ghasemi, M., Ahmadi, S.V.Mehrabian, S. (2013).An Investigation of beta-lactam antibiotics resistance in Escherichia coliisolates and molecular detection of Escherichia coli O157:H7in cage birds from Shahrekord, Iran.Biological Journal of Microorganism.3:33-44.
35-Zhao, C., Ge, B., De Villena, J., Sudler, R., Yeh, E., Zhao, S., White, D.G., Wagner, D., Meng, J. (2001). Prevalence of Campylobacter spp., Escherichia coli, and Salmonella serovars in retail chicken, turkey, pork, and beef from the greater Washington, D.C., area. Applied and Environmental Microbioogyl.67:5431–5436.