گزارش اولین جداسازی و شناسایی باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس به روش مولکولی از ماهیان خاویاری سیبری (Acipenser baerii) پرورشی در استان فارس، ایران
محورهای موضوعی : میکروبیولوژیرضا سلیقه زاده 1 , امین غلامحسینی 2 , حسن شریفی 3 , محمدرضا خیراندیش 4 , وحید دیانت پور 5 , سمیرا رشیدی منفرد 6 , نرگس ساکی 7
1 - گروه دامپزشکی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
2 - استادیار/ گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
3 - گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
4 - دانش آموخته گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
5 - دانش آموخته گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
6 - دانش آموخته گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
7 - دانش آموخته دکترای عمومی دامپزشکی ،گروه دامپزشکی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
کلید واژه: تاس ماهی سیبری, ماهیان خاویاری, ایران, استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, استافیلوکوکوزیس,
چکیده مقاله :
طی تابستان سال 1401، یک عفونت در تاس ماهیان سیبری (Acipenser baerii) پرورشی در سیستم های ریس وی استان فارس ظاهر گردید. 30 قطعه ماهی که دارای علائم بالینی بودند از استخرها جمع آوری شد. نمونه های باکتریایی به روش استاندارد از بافت کلیه ماهیان و در محیط برین هارت آگار کشت شدند. رنگ آمیزی گرم، آزمون های بیولوژیکی و بیوشیمیایی روی باکتری های جداسازی شده از نمونه ها انجام شد؛ علاوه بر این واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) روی ژن SrDNA16 انجام شد. جداسازی اولیه کلونی های کشت باکتریایی و آزمایشات بیولوژیکی و بیوشیمیایی بر روی باکتری های جداسازی شده نشان داد که ایزوله های جداسازی شده با جنس استافیلوکوک مطابقت دارند. نتایج آزمون PCR روی ژن SrDNA16 با پرایمری های اختصاصی با شماره دسترسی 348063 MKدر بانک ژن یک باند 1500 جفت باز (bp) را ایجاد نمود؛ نتایج آنالیزها نشان داد که توالی ایجاد شده با 100 درصد تشابه متعلق به گونهی استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس می باشد. این اولین گزارش از جداسازی گونهی استافیلوکوکوس اورئوس از ماهیان خاویاری سیبری (Acipenser baerii) پرورشی در جنوب غربی ایران است. انجام مطالعات بیشتر روی بیماریزایی این گونه ی باکتریایی و اثرات آن بر ماهیان خاویاری سیبری و سایر گونه های ماهیان خاویاری ضروری است.