تأثیر باکتری( Lactobacillus plantarum( KC426951جداسازی شده از روده قزل آلای رنگین کمان استان گیلان بر شاخص های خونی و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیافشین قلجایی فرد 1 , حسین خارا 2 , علیرضا شناور ماسوله 3
1 - گروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان. ایران.
2 - گروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان. ایران.
3 - بخش بهداشت و بیماری های آبزیان موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت. ایران.
کلید واژه: شاخص های خونی, شاخص های ایمنی, باکتری اسید لاکتیک, قزل آلای رنگین کمان,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف:استفاده از پروبیوتیک ها در آبزی پروری باعث کاهش سطح ترکیبات ضد میکروبی(به ویژه آنتی بیوتیک ها)، بهبود ضریب تبدیل غذایی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود فلور باکتریایی و فاکتورهای خونی می شود. این تحقیق اثرات باکتری( Lactobacillus plantarum(KC426951جداسازی شده از روده قزل آلای رنگین کمان استان گیلان بر برخی شاخص های خونی و ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار می دهد.روش کار:برای این منظور تعداد 540 عدد بچه ماهی با میانگین وزن 2/243/56 گرم(30عدد در هر تکرار) تهیه شد. این مطالعه در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 3 تکرار به مدت 60 روز به صورت invivoبررسی گردید. جیره های آزمایشی شامل: 106(تیمار1)، 107(تیمار2)، 108(تیمار3)، 109 (تیمار4) و1010 (تیمار5)CFU گرم بر لیتر لاکتو باسیلوس پلانتاروم و تیمار شاهد(تیمار6) بدون مکمل سازی با پروبیوتیک بود. در انتهای دوره آزمایش شاخص های خونی و ایمنی اندازه گیری شد.یافته ها:بالاترین سطوح شاخص های خونی شامل گلبول های سفید خون در تیمار 4، گلبول قرمز خون، غلظت هموگلوبین خون، درصد هماتوکریت، درصد منوسیت، درصد ائوزینوفیل، متوسط غلظت هموگلوبین سلولی در تیمار5، متوسط حجم گلبول قرمز، متوسط هموگلوبین گلبول قرمز و درصد ائوزینوفیل در تیمار 1 و درصد نوترفیل در گروه شاهد، مشاهده گردید.هم چنین اختلاف معنی دار آماری بین تیمارهای مورد بررسی، در متوسط غلظت هموگلوبین سلولی، متوسط هموگلوبین گلبول قرمز، درصد منوسیت و درصد ائوزینوفیل مشاهده نگردید(0/05p). هم چنین بیشترین مقادیر فاکتورهای ایمنی خون شامل توتال ایمونوگلوبین، IgMو لیزوزیم متعلق به تیمار 4 و پایین ترین مقادیر آن متعلق به گروه شاهد بود(0/05>Pنتیجه گیری:یافته های این تحقیق نشان داد که محدوده ی به کارگیری باکتری Lactobacillus plantarumرا می توان دوز1091010CFU/باکتری بر گرم غذا به عنوان تحریک کننده سیستم ایمنی معرفی نمود.
Inroduction and Objective: The use of probiotics in aquaculture reduces the level of antimicrobial compounds (especially antibiotics), improve feed efficiency, strengthens the immune system, improve blood and the bacterial flora. The effects of the bacteria Lactobacillus plantarum (KC426951) isolated from the gut of rainbow trout Guilan province on some blood safety indicators examined the rainbow trout.Material and Methods:A total of 540 fry with an average weight 3/56±2/24 g (30 per treatment) were prepared. This study in a completely randomized design with 6 treatments and 3 replications for 60 days was investigated invivo.The treatment diets were: 106 (treatment 1), 107 (treatment 2), 108 (treatment 3), 109(treatment4) and 1010 (treatment5) CFU g-1 of lactobacillus plantarum and control treatment (treatment 6) without supplementation with probiotics was.Results: At the end of the experimental period,hematological and immune parameters were measured. Results showed that the highest levels of hematological indices contains WBC count in treatment 4, RBC count, Hb concentration blood , percent hematocrit , percent monocytes, percent eosinophils , MCHC in treatment 5, the MCV, MCH and percent eosinophils,in treatments 1 and percent neutrophilin controls, respectively. Also significant differences between treatments were examined, MCHC, MCH, percentage of monocytes and eosinophils were not observed(p>0.05). The highest levels of Immune factors , including Total serum immunoglobulins, IgM and Lysozym owned treatment 4 and lowest values are those belonging to the control group (pConclusions:The findings suggest that the scope of application of Lactobacillus plantarum bacteria can be dose 109 - 1010 CFU / g food bacteria that stimulate the immune system as introduced.