مطالعه عملکرد فیزیولوژیک پپتیدهای ضد انجماد جداسازی شده ازحلزون دریایی Peronia peronii
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیمحمد امیر بی تعب 1 , جمیله پازوکی 2 , سید امید رعنایی سیادت 3
1 - دانشکده علوم زیستی، گروه زیست شناسی دریا، دانشگاه شهید بهشتی، تهران.ایران.
2 - دانشکده علوم زیستی، گروه زیست شناسی دریا، دانشگاه شهید بهشتی، تهران. ایران.
3 - دانشکده مهندسی انرژی و فناوریهای نوین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران. ایران.
کلید واژه: RP-HPLC, پپتیدهای ضد انجماد, Peronia peroniiحلزون دریایی, خلیج فارس,
چکیده مقاله :
مقدمه وهدف:مطالعه حاضر بر روی حلزون دریاییPeronia peronii، که جزو حلزون های واقعی(Real slugs) و فاقد صدف بوده انجام شده است. هدف از این تحقیق بررسی برخی خصوصیات فیزیولوژیکی این موجود از جمله مقاومت در برابر سرما می باشد. روش کار:نمونه برداری در بهار 1391 از سواحل جنوبی جزیره قشم انجام و نمونه ها به منظور استخراج پپتیدها با کمترین تغییر از حالت طبیعی به صورت زنده به آزمایشگاه منتقل گردید.پس از جدا کردن امعاء و احشاء، بافت پوست و عضله حیوان در حضور نیتروژن مایع هموژن شد.پس از استخراج عصاره پروتئینی و عبور آن از فیلتر 10 کیلو دالتونی، از کروماتوگرافی مایع-فاز معکوسRP-HPLCبه منظور تخلیص پپتیدها استفاده شد. یافتهها:در بین اجزاء جدا شده، یکی از فرکشنها دارای خصوصیات ضد انجماد بود. نتایج نشان داد این جزء دارای نقطه انجماد 2/41-، ذوب 5/23- و جوش 4/84 درجه سانتی گراد می باشد. این نتایج بانمونه کنترل که سرم آلبومین گاوی بود، اختلاف زیادی داشت. نتیجه گیری:به نظر می رسد حضور این دسته پپتیدها در گونه ای که پراکنش جهانی دارد به افزایش تحمل جانور در فصل زمستان کمک به سزایی می کند.
Inroduction and ObjectivePhysiological aspects of marine gastropod Peronia peronii as a true slug, guide us to study on its antifreeze peptides. Materials and Methods:Sampling was carried out during spring of 1391 in southern coast of the Qeshm Island. As we need a minimum natural changes for peptides extraction , samples moved to the lab alive. All body homogenized in liquid nitrogen after pull out the viscera. The extract passes through 10KD falcon filters then used for further purifications with RP-HPLC. ResultsThe results shown one of the HPLC fraction has antifreeze properties; freezing point is -41.2°c (average), melting point is -23.5°c (average) and 84.4 °c belong to boiling point. BSA with same concentration used as a control. Conclusion: The most probably aspect for existing these kinds of peptides may refer to adaptation of these gastropods for cold season.