امواج میکروویوجهت جداسازی و شناسایی ترکیبات شیمیایی روغن اسانسی A. annua با تکنیک کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی(GC/MS)
محورهای موضوعی : شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی
1 - دانشگاه آزاد اسلامی چالوس
کلید واژه: روغنهای اسانس, استخراج با امواج میکروویو بدون استفاده از حلال (SFME), کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی, گیاه دارویی A. annua,
چکیده مقاله :
در پژوهش حاضر، روغنهای اسانسی اندام های مختلف (ساقه ، برگ و میوه) گیاه دارویی A. annua که از مناطق شمال ایران جمع آوری گردیده، توسط روش استخراج با امواج میکروویو بدون استفاده از حلال (SFME) استحصال و ترکیبات متشکله با تکنیک کروماتوگرافی گازی توأم با طیف سنجی جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. از 36 ترکیب شناسایی شده در روغن اسانسی ساقه گیاه که 13/94 درصد کل اسانس را شامل شده به ترتیب کامفور(41/21%)، 1و8- سینئول(54/7%)، آلفا پینن(01/6%)، والنسن(07/5%)، آرتمیزیا کتون(96/4%)، پینوکاروون (32/4%) و از 26 ترکیب شناسایی شده در روغن اسانسی برگ گیاه که 85/98 درصد کل اسانس را شامل شده به ترتیب کامفور(09/25%)، 1و8- سینئول(47/8%)، والنسن(28/7%)، آلفا پینن(65/6%)،آرتمیزیا کتون(17/6%)، ترانس پینوکاروئول(40/5%)، کاریوفیلن اوکساید(33/5%) و از 20 ترکیب شناسایی شده در روغن اسانسی میوه گیاه که 99/99 درصد کل اسانس را شامل شده به ترتیب کامفور(26/16%)، آرتمیزیا کتون(98/14%)، 1و8- سینئول(73/12%)، ترانس پینوکاروئول(28/10%)، کاریوفیلن اوکساید(39/7%) و والنسن(14/3%) به عنوان اصلی ترین و بیشترین ترکیبات موجود در اندام های مختلف بودند.
Solvent-free microwave extraction is a combination of microwave heating and dry distillation is performed at atmospheric conditions without adding any solvent or water. Solvent-free microwave extraction has already been applied to extraction of essential oil from plant materials. In this research, essential oils of different organs ( stem, leaf and fruit ) of A.annua which were collected from the north of Iran, were obtained by the new extraction method such as solvent free microwave. Then, essential oils were analysed by combination of GC and GC/MS. 36 compounds, accunting for 94/13% of the total oil of stems were identified. The main components of the oil were Comphor(21.41%),1,8-cineole (7.54%), α-pinene (6.01%),Valencene(5.07%), Artemisia ketone(4.96%),Pinocarvone(4.32%). 26 compounds, accunting for 98/85% of the total oil of leaves were identified. The main components of the oil were Comphor(25.09%),1,8-cineole (8.47%), Valencene(7.28%), α-pinene (6.65%), Artemisia ketone(6.17%), Caryophylene oxide(7.39%), trans-Pinocarvone(5.40%).20 compounds, accunting for 99/99% of the total oil of Fruits were identified. The main components of the oil were Comphor(16.26%), Artemisia ketone(14.98%),1,8-cineole (12.73%), trans-Pinocarvone(10.28%),Caryophylene oxide(7.39%), Valencene(3.14%). Solvent-free microwave extraction is a green technology or green chemistry.
_||_