بااستفاده از روشهای اسپکتروسکوپی Drema ammoniacum D. Don. تجزیه شیمیایی روغن اسانسی میوه ساقه گیاه
محورهای موضوعی : شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپیجعفر ایزدی نیا 1 , سید جواد حسینی 2 , فرهاد سلمانی 3 , محمدامین نوعی آقایی 4
1 - عضو هیات علمی / دانشگاه آزاد شاهرود
2 - عضو هیات علمی/دانشگاه آزاد اسلامی
3 - دانشگاه آزاد
4 -
کلید واژه: essential oil روغن اسانسی, آلفا-پینن, لیمونن, بتا-فلاندرن, دیلاپیول, Dorema ammoniacum,
چکیده مقاله :
چکیده در این تحقیق اسانس ساقه و میوه گیاهDorema ammoniacum D. Don با استفاده از روش تقطیر با آب ( Hydrodistillation ) بدست آمده و با استفاده از روشهای اسپکتروسکوپی GC و GC-MS مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفت. 06/90 % از ترکیبات موجود در اسانس میوه مورد شناسایی قرار گرفتند. ترکیبات عمده شناسایی شده در اسانس میوه گیاه Dorema ammoniacum عبارتند از: لیمونن (81/5 %)، آلفا-فنچیل استات (16/6 %)، آلفا-آمورفن (57/9 %)، آلفا-پینن (60/10 %) و 4-کارن (84/38 %). 83/77% از ترکیبات موجود در اسانس ساقه مورد شناسایی قرار گرفتند. ترکیبات عمده شناسایی شده در اسانس ساقه گیاه Dorema ammoniacum عبارتند از: بیسیکلو] 1.2.2[ هپتان-2-ال (86/5 %)، آلفا-ترپینولن (50/6 %)، سابینن (19/7 %)، بتا-میرسن (30/9 %)، بتا-فلاندرن (28/13 %) و دیلاپیول (04/18 %).
Abstract In this research, the essential oil of Fruit and stem Drema ammoniacum was obtained whit hydrodistillation and analyzed by spectroscopic manner gas chromatography and gas chromatography coupled whit mass spectroscopy. 90.06% of essential oil obtained from Fruit were recognized. Limonene (%5.81) ، Alpha-fenchyl acetate (%6.16) ، Alpha-amorphene (%9.57) ، Alpha-Pinene (%10.60) and 4-Carene (%38.84) were the main component in the Fruit essential oil. 77.83% of essential oil obtained from stem were recognized. Bicyclo[2.2.1]heptan-2-ol (%5.86) ، Alpha-terpinolene (%6.50) ، Sabinene (%7.19) ، Beta-myrcene (%2.30) ، Beta-phellandrene (%13.28) ، and Dillapiole (%18.04) were the main component in the Fruit essential oil.
_||_