اثر استفاده از مخلوط پودر آویشن و سیر بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی مرغ تخمگذار
محورهای موضوعی : دانش و پژوهش علوم دامیمحمد حیدری 1 , نیما ایلا 2 , مجید افشار 3
1 - گروه علوم دامی ،واحدکرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج، ایران.
2 - گروه علوم دامی ،واحدکرج، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرج، ایران.
3 - مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
کلید واژه: عملکرد, آویشن, مرغ تخمگذار, سیر, فراسنجه های خونی,
چکیده مقاله :
این پژوهش به منظور بررسی اثر مخلوط پودر آویشن و سیر بر کمیت و کیفیت تولید و برخی فراسنجه های خونی بر روی 128 قطعه مرغ تخمگذار نژاد های لاین سویه W36 در سن 46 هفتگی انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار شامل 1- جیره شاهد بدون آویشن و سیر، 2- جیره با 5/0 درصد آویشن و 1 درصد سیر، 3- جیره با 1 درصد آویشن و 1 درصد سیر، 4- جیره با 5/1 درصد آویشن و 1 درصد سیر، در جیره بر پایه ذرت، در چهار تکرار و در هر واحد آزمایشی 8 قطعه در دو قفس طی 12هفته انجام گرفت. بررسی نتایج داده های صفات عملکردی و صفات کیفی نشان داد بین تیمار های آزمایشی اختلاف معنی داری وجود ندارد(05/0≤P). از لحاظ عددی بالاترین میانگین تولید تخم مرغ روزانه(56/53 گرم) و مقدار دان مصرفی روزانه(63/92 گرم) و میانگین وزن تخم مرغ (67/62 گرم) مربوط به گروه آزمایشی 3 می باشد، در حالیکه پائین ترین ضریب تبدیل غذایی(72/1) و بالاترین میانگین درصد تولید(86/85) مربوط به گروه آزمایشی 1 می باشد. در خصوص صفات خونی، تیمار حاوی یک درصد آویشن برای صفت آلبومین برتری بسیار معنی داری را نسبت به سایر تیمارها و شاهد نشان داد(01/0>P). بطور کلی می توان نتیجه گرفت صفات کیفی و عملکردی تخم مرغ تحت تأثیر سطوح مختلف مخلوط پودر سیر و آویشن قرار نگرفتند ولی فراسنجه های خونی( پروتئین تام و آلبومین) بر خلاف اسید اوریک بهبود معنی داری را نشان دادند.
This study was conducted to evaluate the effect of Thyme and Garlic powder on the quantity and quality of production, and some blood parameters on 128 hens of Hyline breed, Strains of W36 at 46 weeks of age. The experimental design was Completely Randomized Design with four treatments and four replications in 12 weeks and each experimental unit contains 8 laying hens in two cages. Treatments include (1) Blank diet without thyme and garlic, (2) Diet contain of thyme 0.5% with garlic 1%, (3) Diet contain of thyme 1% with garlic 1%, (4) Diet contain of thyme 1.5% with garlic 1%, in diets based on corn and soybean meal. Studying the results of qualitative and performance traits data showed there were not significant differences between treatments (P≥0.05). Numerically the highest daily egg product mean (53.56 g) and the amount of daily feed intake (92.63 g) and egg weight mean (62.67 g) is related to the treatment No.3, while the lowest feed conversion ratio (1.72) and the highest production percentage (85.86) is related to the treatment No.1. The blood characteristics with 1 percentage of mixed thyme and garlic powder was high significant Compared to other treatments and Blank(P>0.01).In general it can be concluded that qualitative and performance traits of egg were not affected by different levels of thyme and garlic powder but unlike Uric acid blood parameters(Total protein and Albumin) showed significant improvements.
_||_