بررسی مقایسهای اثر پریبیوتیک، آنتیبیوتیک محرک رشد، پروبیوتیک، دیواره سلولی مخمر و اسیدفایر بر عملکرد جوجههای گوشتی
محورهای موضوعی :
آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
افشین ذاکری
1
,
مهدی تقی نژاد رودبنه
2
,
آیدین آیدین عزیز پور
3
,
وحید حاجی آبالو
4
1 - بخش طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
2 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
3 - عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، اردبیل، ایران
4 - رزیدنت بیماریهای طیور دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
تاریخ دریافت : 1387/12/03
تاریخ پذیرش : 1389/03/08
تاریخ انتشار : 1389/03/01
کلید واژه:
پروبیوتیک,
دیواره سلولی مخمر,
پریبیوتیک,
آنتیبیوتیک محرک رشد,
اسیدفایر,
چکیده مقاله :
در این مطالعه، 600 عدد جوجه یک روزه سویه Cobb 500 به شش گروه A، B،C،D ،E وF (هر گروه در قالب چهار تکرار 25 قطعه ای در شش قفس جداگانه) تقسیمبندی شدند. از ابتدا تا پایان دورة پرورشی، به جیره غذایی پایه گروه B آنتی بیوتیک محرک رشد به میزان g/ton 100، به گروه C پروبیوتیک با دز میانگین g/ton 100، به گروه D اسید فایر با دز g/ton 800، به گروهE پری بیوتیک با دز kg/ton1 و به گروه F دیواره سلولی مخمر با دز kg/ton4 افزوده شد، در حالی که جیره غذایی گروه A فاقد هرگونه مادة محرک رشد بود. جهت مطالعه پارامترهای تولیدی از جمله افزایش وزن، مرگ و میر، مقدار دان مصرفی، ضریب تبدیل غذایی (FCR) و فاکتور تولیدی اروپا (EEF) از هر گروه 100 قطعه جوجه هر هفته انتخاب و فاکتورهای تولیدی مورد نظر محاسبه گردید. در سه نوبت و در هر نوبت از هر گروه، تعداد 20 قطعه جوجه به صورت تصادفی انتخاب گردیده و خون گیری (یک روز قبل، 7 و 14 روز بعد از اولین واکسن B1 نیوکاسل) جهت انجام تست HIانجام گرفت. نتایج به دست آمده توسط آزمون های آماری نشان داد که استفاده از مواد محرک رشد طبیعی نه تنها باعث افزایش میزان ایمنی هومورال می شوند، بلکه فاکتور های تولیدی را نیز بهبود می بخشند (05/0p <).
چکیده انگلیسی:
In this study 600 Cobb 500 broiler chickens were divided in six similar groups (A, B, C, D, E&F) with 100 chickens in each group (with four replicates of 25 chickens in each group). 100 g/ton growth promoter antibiotic in experimental group (B), 100 g/ton Prebiotic in experimental group (C), 800 g/ton Acid fires in experimental group (D), 1 kg/ton MOS in experimental group (E) and 4 kg/ton Yeast cell wall in experimental group (F) were added to the basic diets however the control group (A) chickens were fed only with the basic diet. Every week 100 chickens from each group were selected randomly and productive parameters such as weight gain, FCR, EEF, mortality, feed intake (FI) were calculated. On days 9, 17 and 25 of growth (1 day before and 7, 14 days after first Newcastle B1 vaccination), from each groups, each time 20 chickens were chosen randomly and serum antibody titres of these chickens were measured against Newcastle vaccine by HI test. The results obtained from statistical analysis indicated that using natural growth promoting substances not only increases humoral immunity but it also leads to improvement of productive parameters (p<0.05).
منابع و مأخذ:
ذاکری، ا.، بزرگمهری فرد، م.ح. و فیضی، ع. 1384. بررسی اثر 3-نیترو4-هیدروکسی فنیل آرسینیک اسید بر میزان رشد پارامترهای تولید و اثر کوکسیدیو استاتها. مجله علوم دامپزشکی ایران، 2(1) : صفحات: 10-3.
Bailey, J.S., Blankenship, L.C. and Cox, N.A. 1991. Effect of fructo-oligosaccharides on salmonella colonization of the chicken intestine. Poult. Sci. 70:2433-2438.
Bedford, M. 2000. Removal of antibiotic growth promoters from poultry diets: implications and strategies to minimize subsequent problems. World Poult. Sci. J. 56:347-365.
Bello, F.D., Walter, J., Hertel, C. and Hammes, W.P. 2001. In vitro study of prebiotic properties of levan-type exopolysaccharides from Lactobacilli and non-digestible carbohydrates using denaturing gradient gel electrophoresis. Syst. Appl. Microbiol. 24:232-237.
Chen, Y.C., Nakthong, C. and Chen, T.C. 2005. Improvement of laying hen performance by dietary Prebiotic chicory oligofructose and inulin. Int. J. Poult. Sci. 4:170-178.
Elwinger, K., Berndtson, E., Engstrom,B., Fossum O., Waldenstedt , L. 1998. Effect of antibiotic growth promoters and anticoccidials on growth of Clostridium perfringens in the caeca and on performance of broiler chickens. Acta Vet. Scand. 39:433-441.
George, B.A., Quarles, C.L. and Fagerberg, D.J. 1982. Virginiamycin effects on controlling necrotic enteritis infection in chickens. Poult. Sci. 61:447-450.
Hofacre, C.L., Beacorn, T., Collett, S. and Mathis, G. 2003. Using competitive exclusion, mannan-oligosaccharide and other intestinal products to control necrotic enteritis. J. Appl. Poult. Res. 12:60-64.
Leeson, S. and Summers, J.D. 1997. Commercial Poultry Nutrition. Department of Animal & Poultry, University of Guelph, Ontario, Canada, Second Edition. p: 40-110.
Lemieux, F.M., Southern, L.L. and Binder, T.D. 2003. Effect of mannan- oligosaccharides on growth performance of weanling pigs. J.Anim. Sci. 81:2482- 2487.
Milner, J.A. and Roberfoid, M. 1999. Nutritional properties of inulin and oligofructose. J Nutr. 129:S 1395-502.
Macfarlance, G.T. and Cummings, J.H. 1999. Probiotics and Prebiotics: Can regulating the activities of intestinal bacteria benefit. Hea Roberfoid lth. Est. J. Med. 171:187-191.
National Research Council. 1994. Nutrient Requirements of Poultry. NationalAcademy Press WashingtonD.C., Ninth rev. Edition. p: 20-81.
Patterson, J.A. and Burkholder, K.M. 2003. Application of prebiotics and probiotics in poultry production. Poult. Sci. 82:627–631.
Roberfoid, M.B. 2000. Health benefits of non – digestible oligosaccharides. Adv, Exp, Med Bull. 427:211-219.
Roberfoid, M.B. 2000. Prebiotics, Probiotic: are they functional foods. Am Clin. Nutr. 71(6 suppl):1682 S-4687S, discussion, p: 1688-1690.
Roberfoid, M.B. 1998. Prebiotics and synbiotics: concepts and nutritional properties. Br. J. Nutr. 80:197-202.
Salminen. S, Bouley, C., Boutron- ruoult, M.C. 1998. Functional food science and gostroinestinal physiology and function. Bry Nutr: 80(suppl):147-171.
Savage, T.F., Cotter, P.F. and Zakrzewska, E.I. 1996. The effect of feeding mannan oligosaccharide on immunoglobulins, plasma IgG and bile IgA, of Wrolstad MW male turkes. Poult. Sci. 75:143.
Vegad, J.L. 2004. Prebiotics, Probiotic, Acidfires and Antibiotic growth Promotors. Poultry diseases a guide for farmers and poultry professional, First Edition. p: 339-342& 343-346.
Zoppi, G. 1998. Probiotics, prebiotics, synbiotics and eubiotics. Pediatr. Med. Chir. 20:13-17.