بررسی پنج سروده ی تمثیلی و روایی مهدی اخوان ثالث در مجموعه ی «از این اوستا»
محورهای موضوعی : تمثیل در زبان و ادب فارسیسیّد احمد حسینی کازرونی 1 * , یعقوب کیانی شاهوندی 2
1 - استاد زبان و ادبیّات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی– واحد بوشهر- ایران
2 - دانش آموخته ی دکتری زبان و ادبیّات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی– واحد بوشهر- ایران
کلید واژه: روایت, تمثیل, اخوان ثالث, Narrative, شعر نو, از این اوستا, Akhavan Sales, new poetry, Az in avesta, allrgory,
چکیده مقاله :
در این مقاله، پنج سروده ی تمثیلی و روایی مهدی اخوان ثالث، در مجموعه ی از این اوستا، بازخوانی و بررسی می شود. این مقاله برآن است تا نشان دهد که شاعر، در این سروده ها، تنها روایت گر و قصه گو نیست، بلکه از روایت و حکایت برای گزارش رویدادهای اجتماعی و مفاهیم انسانی روزگار خویش بهره می گیرد. در این راستا، تمثیل های به کاررفته در سروده ها و شیوه ها و شگردهای روایت پردازی شاعر، تبیین و بررسی می شود. در این بازخوانی و بررسی دیده می شود که گفت وگوها، حوادث، توصیف ها، آغاز و پایان مناسب، پرداخت موضوع و شخصیت پردازی به شیوه ای استادانه در این سروده ها رعایت شده است. شاعر علاوه بر شگردهای روایت پردازی، هنر شعری خود را نیز در این سروده ها به نمایش می گذارد و از زبان، موسیقی، صورخیال و عاطفه ی شعری به خوبی استفاده می کند.
In this article five allegory and narrative of Mehdi Akhavan Sales in Az in avesta collection are review and investigated. This article aims to show that the poet is not only a narrator and story teller but also he use of narrative and story for explain the social events and human concepts in his age. To this extent the used allegories in poems are explained and the techniqes of narrative are investigated.in this review the dialogues, events, explanations, suitable beginning and ending and characterization are seen skillfully in these poems. In addition, the poet indicates his literal skills and use the language, music, imageries and literal emotion very well in these poems.