اثرات پربیوتیک ایمونوژن در جیره غذایی بر برخی از شاخصهای خونی و ایمنی فیلماهیان جوان پرورشی (Huso huso Linnaeus, 1758)
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 -
کلید واژه: پربیوتیک, فیلماهی (Huso huso), واژههای کلیدی: ایمونوژن, شاخصهای خونی و ایمنی,
چکیده مقاله :
امروزه مکملهای غذایی مانند پربیوتیکها و محرکهای ایمنی بهعنوان یک جایگزین قوی برای آنتیبیوتیکها برای ارتقای سلامت و ایجاد مقاومت در برابر بیماریها در آبزیپروری بهکار میروند. این بررسی برای ارزیابی کارایی پربیوتیک تجاری ایمونوژن، با ترکیب اصلی 30 درصد (1و3- 1و6) بتاگلوکان و 18 درصد مانان الیگوساکارید در جیره غذایی فیلماهیان جوان (Huso huso) بهمدت 8 هفته در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی در تابستان 1388 انجام گرفت. شاخصهای خونی و ایمنی فیلماهیان جوان در 5 تیمار ایمونوژن درجیره غذایی (0، 5/0، 1، 2 و 4 درصد) از نظر آماری مقایسه شد. سه گروه وزنی از فیلماهیان جوان با میانگین وزن 02/0±71/8 گرم، 01/0±15/25 گرم و 02/0±69/53 گرم در مخازن ذخیرهسازی و روزانه در 6 وعده تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تعداد نوتروفیل در ماهیانی که با جیرههای غذایی شامل 5/0، 1 و 4 درصد ایمونوژن تغذیه شدند، بهطور معنیداری (05/0P<) بالاتر از شاهد بود. میزان سطح ایمونوگلوبولین M در ماهیانی که با جیره غذایی حاوی 5/0 درصد ایمونوژن تغذیه شدند بالاتر از سایر تیمارهای تغذیهای بود، که اختلاف معنیداری را با سطوح 2 و 4 درصد ایمونوژن داشت (05/0P<). هیچ اختلاف معنیداری در بین 3 تیمار وزنی و 5 تیمار ایمونوژن از نقطه نظر سایر شاخصهای خونی مشاهده نگردید (05/0P>). بهنظر میرسد ایمونوژن در غلظت 5/0 درصد میتواند بهعنوان یک ماده غذایی مکمل در جیره غذایی فیلماهیان جوان برای تحریک واکنشهای ایمنی بهکار رود.
Abstract[1] Nowadays dietary supplements such as immunostimulants and prebiotics are being applied as a potential replacement of antibiotics in preferment of health and creation resistance against diseases in aquaculture. This survey was conducted to evaluate the efficiency of commercial prebiotic Immunogen with main ingredients 30% (1, 3-1,6) ßglucan and 18% mannanoligosaccharide in ration of great sturgeon (Huso huso) juveniles in 8weeks in Shahid Marjani Sturgeon Propagation and Rearing Center in summer 2009. Hematological and immunological indices of great sturgeon juveniles in five treatments (0, 0.5%, 1%, 2% and 4%) of Immunogen in diet statistically compared. Three weight groups of great sturgeon juveniles with average weight 8.71±0.02 g, 25.15±0.01 g and 53.69±0.02 g were stocked in tanks and fed six times a day. The results showed the number of neutrophil in fishes fed with the diet supplemented with 0.5%, 1% and 4% Immunogen was significantly higher (P<0.05) than the control. Level of immunoglobulin M (IgM) in fishes fed with the diet supplemented with 0.5% Immunogen was higher than the other diet treatments. No significant difference was observed in other hematological indices between three weight of treatments and five treatments of Immunogen (P>0.05). It seemed that Immunogen in concentration 0.5% can serve as functional feedstuffs in the diet of great sturgeon juveniles by stimulating immunity responses. *- Corresponding Authors; Email: mohajer_m@hotmail.com
_||_