اثر پر بیوتیک سافمانان بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و میزان بقاء ماهی کوی (Koi carp)
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 - استادیار،گروه شیلات،واحدسوادکوه،دانشگاه آزاد اسلامی،سوادکوه،ایران
کلید واژه: شاخص رشد, ماهی کوی, پریبیوتیک سافمانان, الیگوساکارید,
چکیده مقاله :
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف پری بیوتیک ساف مانان در جیره بر عملکرد رشد بچه ماهی کوی (Koi carp) انجام شد. در این تحقیق تعداد 120 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن اولیه ۲۰۰ گرم بهمدت 8 هفته به 4 گروه و هرگروه دارای 3 تکرار بوده است. گروههای غذایی شامل گروه شاهد، تیمار1 (05/0 درصد پربیوتیک ساف مانان در کیلوگرم غذا)، تیمار 2 (01/0 درصد پربیوتیک ساف مانان در کیلوگرم غذا)، تیمار 3 (15/0 درصد پربیوتیک ساف مانان در کیلوگرم غذا) بودند. شرایط پرورش در هر 12 استخر به صورت روزانه کنترل میشد. نتایج این مطالعه نشان داد افزودن سطوح مختلف پری بیوتیک ساف مانان به جیره ماهی کوی اثر معنی داری بر فاکتورهای رشد دارد. ماهیان تغذیه شده در تیمار 2 در انتهای آزمایش وزن بالاتر، افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل غذایی کمتری نسبت به تیمار شاهد و سایر تیمارها داشتند. همچنین استفاده از پری بیوتیک ساف مانان در 3 تیمار منجر به افزایش بقاء در آنها در مقایسه با گروه شاهد نشده است. در ترکیب لاشه، پری بیوتیک ساف مانان هیچ تغییری در میزان پروتیین وچربی لاشهها ایجاد نکردند و تنها باعث افزایش خاکستر لاشه وکاهش رطوبت لاشه ماهی کوی شدند.
Abstract[1] This research was conducted in order to investigate the effect of different levels of prebiotic safmannan in the diet on the growth performance of Koi carp. In this research, 120 pieces of baby fish with an average initial weight of 200 grams were divided into 4 groups for 8 weeks and each group had 3 repetitions. (0.01% of prebiotic safmannan per kg of food), treatment 3 (0.15% of prebiotic safmannan per kg of food). Breeding conditions were monitored daily in all 12 pools. The results of this study showed that adding different levels of prebiotic saf mannan to koi fish diet has a significant effect on growth factors (p<0.05). At the end of the experiment, the fish fed in treatment 2 had higher weight, more weight gain and lower food conversion ratio than the control treatment and other treatments (p < 0.05). Also, the use of prebiotic Safmannan in 3 treatments led to increased survival in They were not compared to the control group. In the composition of the carcass, prebiotic safmannan did not cause any change in the amount of protein and fat of the carcasses and only caused an increase in carcass ash and a decrease in the moisture content of koi fish carcasses. * Corresponding Authors;hossein.varshoie@gmail.com
_||_