نقش نرسری در توسعه پایدار پرورش میگو در کشور
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 -
کلید واژه: توسعه پایدار, پرورش میگو, سفید غربی, واژههای کلیدی: نرسری,
چکیده مقاله :
چکیدهدر این مطالعه تاثیر استفاده از تکنولوژی نرسری بر اقتصاد میگوی سفید غربی برای توسعه پایدار آن بررسی شد. برای این منظور شاخص های رشد، بازماندگی و نرخ رشد روزانه میگوی سفید غربی در دو سیستم نرسری شده و بدون نرسری مقایسه شدند. 3 استخر پست لارو pl12 و 3 استخر میگوهای نرسری شده بهمدت 45 روز در گلخانه و با تراکم یکسان 100 هزار قطعه در هکتار در استخرهای یکی از مزارع پرورش میگوی چوئبده آبادان ذخیره سازی و با غذای یکسان تغذیه شدند و پس از 75 روز، شاخصهای رشد و بازماندگی، ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد روزانه مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه در 6 استخر 7000 مترمربعی در دو تیمار با 3 تکرار انجام گرفت. دوره پرورش 75 روز و میانگین دما 5±27 درجه سانتیگراد بود. یافته ها نشان داد که در تیماری که از میگوهای نرسری شده در استخرهای پرورش استفاده شده بود، اختلاف معنیداری در رشد، بازماندگی و نرخ رشد روزانه نسبت به گروه کنترل که بدون نرسری ذخیرهسازی شده بودند، وجود داشت. همچنین میزان تولید در هکتار و وزن نهایی به صورت معنیداری نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. ضریب تبدیل غذایی در تیماری که نرسری شده بود بهطور معنیداری کمتر از گروه کنترل بود. با توجه به نتایج، مدت زمان تولید میگو در این سیستم نسبت به گروه شاهد به علت زمان کمتر مورد نیاز برای پرورش در استخر خاکی، کاهش می یابد. بنابراین نرسری باعث کاهش ریسک بروز بیماری و تولید اقتصادی تر و توسعه پایدار این صنعت می شود.
AbstractIn this study, the impact of the use nursery system of Litopenaeus vannamei shrimp on the economy for its sustainable development was investigated. Therefore, growth indices and survival indices and daily growth rate of Litopenaeus vannamei shrimp were compared in two systems with and without immaturity. Three ponds of larval pl12 and another three ponds of unripe shrimp were stored for 45 days in the greenhouse with the same density of 100,000 pieces per hectare in the pound one of the in Abadan Choebdeh shrimp farms. The same food was fed and after 75 days, growth and survival indices, feed conversion ratio and daily growth rate were calculated .The study was performed in 6 pounds of 7000 m2 in two treatments with 3 replications. The breeding period was 75 days and the average temperature was27±5°C. The results showed that in the treatment that used nursery system shrimp in breeding ponds, there was a significant difference in growth, survival and daily growth rate compared to the control group. Also, the production per hectares and final weight were significantly higher than the control group and the feed conversion ratio in the nursery system treatment was significantly lower than the control group. Due to the reduction of shrimp production time in this system compared to the control group. Therefore, nursery system reduces the risk of disease and more economical production and sustainable development of the industry.
_||_