تأثیر عصاره هیدروالکلی گیاهی دارواش (Viscum album) بر شاخصهای رشد، فاکتورهای خونی و بیوشیمی سرم خون ماهی قزلآلای رنگین کمان (Onchorhyncus mykiss)
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 -
کلید واژه: خون, آنزیم, بیوشیمی, واژههای کلیدی: قزلآلای رنگین کمان, عصاره دارواش,
چکیده مقاله :
در این مطالعه تاثیر عصاره دارواش در جیره ماهی قزلآلای رنگین کمان بر شاخصهای رشد، فاکتورهای خونی و بیوشیمی سرم خون ماهی قزلآلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ماهیان با میانگین وزنی 28/1±3/11 گرم و به مدت 45 روز با غذای پایه ماهی قزلآلا (40% پروتئین و 16% چربی) با سطوح مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره دارواش تغذیه شدند. در پایان دوره تغذیه از ورید ساقه دمی ماهبان خونگیری انجام شد. شاخصهای رشد، خونی (شمارش گلبولهای سفید و قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت، MCV، MCH و MCHC و شمارش افتراقی گلبولهای سفید)، بیوشیمی سرم خون (پروتئین، گلوکز، آلبومین، کلسترول، تری گلیسرید)، آنزیمهای متابولیک شامل آنزیم فسفاتاز قلیایی (ALP)، آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، لاکتات دهیدروژناز (LDH) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) مورد سنجش قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که در کل شاخص های رشد و تغذیه، تعداد کل گلبولهای قرمز خون، هموگلوبین خون، آلبومین، کلسترول، تری گلیسرید، گلوکز و آنزیمهای ALT، AST و LDH سرم ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی عصاره دارواش تفاوت معناداری با تیمار شاهد وجود دارد. نتایج این مطالعه نشان میدهد افزودن عصاره دارواش به جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگین کمان اثر مثبتی بر بهبود شاخصهای رشد و متغیرهای خونی خون و بیوشیمیایی ماهی داشته است.
In this study, the effect of mistletoe extract added to rainbow trout diet was investigated on growth indicators, blood factors and blood serum biochemistry of rainbow trout. For this purpose, fish with an average weight of 11.3 ± 1.28 grams were fed with salmon basic food (40% protein and 16% fat) with different levels of zero (control), 0.5, 1 and 1.5% of mistletoe extract for 45 days. At the end of the feeding period, blood was drawn from the caudal vein of fish. Growth indicators, blood (white and red blood cell count, hemoglobin and hematocrit, MCV, MCH and MCHC and differential count of white blood cells), blood serum biochemistry (protein, glucose, albumin, cholesterol, triglyceride), metabolic enzymes including alkaline phosphatase enzyme ( ALP), alanine aminotransferase (ALT), lactate dehydrogenase (LDH) and aspartate aminotransferase (AST) were measured. The obtained results showed that in all the growth and nutrition indicators, the total number of red blood cells, blood hemoglobin, albumin, cholesterol, triglyceride, glucose and ALT, AST and LDH enzymes in the serum of fish fed with a diet containing mistletoe extract was significantly different from the treatment. There is a witness. The results of this study show that the addition of mistletoe extract to the diet of rainbow trout has a positive effect on improving the growth indicators, blood and biochemical variables of the fish.
_||_