تاثیر تغذیه با جیره کاربردی بر فراسنجههای رشد، ضریب تبدیل غذایی و آنزیمهای رودهای بچه ماهیان سفید دریای خزر (Rutilus frisii)
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
1 -
کلید واژه: ماهی سفید, آنزیمهای گوارشی, واژههای کلیدی: رشد, جیره کاربردی,
چکیده مقاله :
این مطالعه به منظور بررسی اثرات جیره های کاربردی مختلف حاوی سطوح مختلف کربوهیدرات و چربی بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذا و سطح آنزیم های روده ای بچه ماهیان سفید دریای خزر (Rutilus frissi) طراحی شد. ماهی ها با وزن اولیه 25/0 ± 32/1 گرم (میانگین ± انحراف معیار) با پنج جیره (سه تکرار) دارای انرژی و پروتئین یکسان و درصدهای مختلف چربی (23، 21، 19، 17 و 15 درصد) کربوهیدرات (5، 10، 15، 20 و 25 درصد) به مدت ده هفته و چهار وعده در روز بر اساس اشتها غذادهی شدند. نتایج نشان داد بکارگیری کربوهیدرات تا سطح 25 و چربی تا سطح 15 درصد باعث افزایش برخی از شاخص های رشد از جمله وزن نهایی، افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه شده است. نتایج آنزیم های روده ای نشان داد که فعالیت این آنزیم های بطور معناداری تحت تاثیر سطوح مختلف کربوهیدرات و چربی قرار گرفتند و کمترین فعالیت برای الکالین فسفاتاز و N آمینوپپتیداز در بچه ماهیان تغذیه شده با سطح 25 درصد کربوهیدرات و 15 درصد چربی مشاهده شده است. نتایج این مطالعه نشان دهنده این است که افزایش سطح کربوهیدرات از 5 تا 25 درصد و کاهش سطح چربی از 23 تا 15 درصد اثر منفی بر فراسنجه های رشد بچه ماهیان سفید نداشت.
This study was carried out to evaluate the effects of different practical diet including different carbohydrate and lipid levels on growth performance, digestive enzyme in juveniles of Caspian Kutum (Rutilus kutum). Fish with initial average weight of 1.32 ± 0.25 g were fed five isoproteic and isenergic formulated diets with different carbohydrate levels including 5, 10, 15, 20 and 25% and different levels of lipid including 23, 21, 19, 17 and 15 % in triplicate groups for 10 weeks. Results showed that carbohydrate level to 25% and 15 % lipid significantly increased some growth indices such as specific growth rate (SGR) and final weight (Wf). Result of digestive enzyme showed that the digestive enzyme significantly influence by carbohydrate and lipid different levels and the highest activity in alkalinphosphatas and N amino peptidase were observed in T1 treatment. These results indicate that increased in carbohydrate levels from 5 to 25% and decreased in lipid levels from 23 to 15 % have not any negative effect on growth parameters.
_||_