مطالعه فراوانی ژن حدتhlyAباکتری لیستریا مونوسیتوژنز در سبزیجات تازه با استفاده از واکنش زنجیرهای پلی مراز
محورهای موضوعی : فراورده های آبزیحسین مومنی 1 , علی شریف زاده 2 , معصومه بشیری 3
1 - باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی،شهرکرد، ایران.
3 - دانشجوی دکترای دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
کلید واژه: لیستریامونوسیتوژنز, سبزیجات تازه, hlyA, واکنش زنجیرهای پلی مراز,
چکیده مقاله :
چکیده لیستریامونوسیتوژنزیک پاتوژن سرمادوست مهم غذایی است که ممکن است در سبزیجات تازه یافت شود. انواع سبزیجات مختلف میتوانند در انتقال لیستریابهانسان و همه گیریلیستریوز نقش داشته باشند. هدف از این مطالعه ارزیابی شیوع لیستریامونوسیتوژنز و مطالعه فراوانی ژن hlyA در سبزیجات تازه در شهرستان شهرکرد بود.این مطالعه به صورت مقطعی-توصیفی بر روی 145 نمونه سبزیجات تازه جمع آوری شده از شهرستان شهرکرد انجام گرفت. جداسازی لیستریامونوسیتوژنز با استفاده از محیط کشت اختصاصی صورت پذیرفت وسپس فراوانی ژن hlyAبا واکنش زنجیرهای پلی مراز و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی مورد مطالعه قرار گرفت.از مجموع نمونههای مورد مطالعه،81 نمونه (56 درصد) از نظر لیستریا مثبت تشخیص داده شدند که از این تعداد 54 نمونه (67درصد) دارای ژن hlyA بودند. یافتههای ما نشان میدهد که لیستریامونوسیتوژنز در سبزیجات منطقه مورد مطالعه از فراوانی نسبتاً زیادی برخوردار است.
Abstract Listeria monocytogenesis an important psychotropic foodborne pathogen which may exist in fresh vegetables. Vegetables and their derivatives show a potential role in the transmission of Listeria to humans and epidemy of listeriosis.The objective of this study was to assess the prevalence of L. monocytogenesand to find out the frequency of hlyAgene in raw vegetables in Shahrekord, Iran. This cross-sectional study was carried out on 145 samples collected from vegetables market outlets in Shahrekord. Isolation of L. monocytogeneswas performed using specific medium. PCR was performed using hlyAgene specific primers. Also, all of the 145 samples were tested directly using PCR Totally, 56% of the samples were positive for Listeria in culture method. However, based on PCR, 56% out of 145 samples were infected to Listeria. Furthermore, hlyAgene was found in 67% of Listeria. The results indicate that the frequency of L. monocytogenesin the vegetablessamples of this region is relatively high.
سازمان ملی استاندارد ایران. (1392). راهنمای کاربرد اصول کلی بهداشت مواد غذایی برای کنترل لیستریا مونوسیتوژنز. استاندارد شماره 11553.
Abadias, M., Usall, J., Anguera, M., Solsona, C., and vinas, I. 2008. Microbiological quality of fresh minimally processed fruits and vegetables, and sprouts from retail establishments. J Food Microbiol. 123: 121-129.
Bille, J., Catimel, B., Bannerman, E., Jacquet, C., Yersin, M.N., and Caniaux, I. 1992.API Listeria, a new and promising one-day system to identify Listeria isolates. Appl Enviro Microbiol. 58: 1857-1860.
Broome, C.V., Gellin, B., and Schwartz, B. 1990. Epidemiology of listeriosis in the United States. In Miller, A.J., Smith, J.L. and Somkuti,G.A. (Eds.), Foodborne listeriosis, pp. 61-65.
Crepet, A., Albert, I., Dervin, C., and Carlin, F. 2007. Estimation of Microbial contamination of food from prevalence and concentration data: Application to Listeriamonocytogenes in fresh vegetables.Appl Enviro Microbiol. 73: 250-258.
Endang, P., Radu, S., Ismail, A., Kqueen, C.Y. and Maurice, L. 2003. Characterization of Listeria monocytogenesisolated from chicken meat: Evidence of conjugal transfer of plasmid-mediated resistance to antibiotic. J Anim Vet Adv. 2: 237-246.
7.Farber JM,and Peterkin PI. 1991. Listeria monocytogenes, a food–borne pathogen. Microbiol Rev. 55: 476-511.
Jalali, M., Abedi, D. 2008.Prevalence of Listeria species in food products in Isfahan, Iran. J Food Microbiol. 122: 336-340.
Liu D. 2006. Identification, subtyping and virulence determination of Listeria monocytogenes, an important foodborne pathogen. J Med Microbiol. 55: 645-659.
Meldrum, R.J., Little, C.L., Sagoo, S., Mithani, V., McLauchlin, J. and de Pinna, E. 2009. Assessment of microbiological safety of salad vegetables and sauces from kebab take-away restaurants in the United Kingdom. J Food Microb. 36: 1-5.
Mukherjee, A., Speh, D., Jones, A.T., Buesing, K.M. and Diez-Gonzalez, F. 2006. Longitudinal microbiological survey of fresh produce grown by farmers in the upper Midwest. J Food Protec. 69: 1928-1936.
Odumeru, J.A., Mitchell, S.J., Alves, D.M., Lynch, J.A., Yee, J.A., Wang, S.L., et al. 1997. Assessment of the microbiological quality of ready-to-use vegetables for health-care food services. J Food Protec. 60: 954-960.
Pellicer, K.E., Copes, J.A., Nosetto, E.O., Echeverria, M.G. 2004. Characterization of Listeria spp. isolated from ready-toeatproducts in Argentina using SDS-PAGE and restriction endonuclease. Food Res Inter. 37: 1013-1019.
Varnam, A.H. 1991. Foodborne Pathogens. Wolf publishing Ltd, London, UK.
Yin, Y., Tian, D., Jiao, H., Zhang, C., Pan, Z., Zhang, X., Wang, X., Jiao, X. 2011. Pathogenicity and immunogenicity of a mutant strain of Listeria monocytogenes in the chicken infection model. Clin Vac Immunol. 18: 500-505.
16.Yucel, N., Balci, S. 2010. Prevalence of listeria, Aeromonas, and Vibrio species in fish used for human consumption in Turkey. J Food Protec. 73: 380-384.