استفاده از روش ERIC-PCR جهت دسته بندی ژنتیکی ایزوله های کمپیلوباکتر جدا شده از شیر خام
محورهای موضوعی : بیماری های ناشی از غذاغلامرضا بنی شریف 1 , محمدحسین مرحمتی زاده 2 , حسن ممتاز 3
1 - گروه بهداشت مواد غذایی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
2 - دانشگاه ازاد اسلامی واحد کازرون
3 - استاد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
کلید واژه: کمپیلوباکتر, شیر خام, دسته بندی ژنتیکی, ERIC-PCR,
چکیده مقاله :
مقدمه و هدف: گونه های کمپیلوباکتر از مهم ترین پاتوژن های عامل گاستروآنتریت های باکتریایی هستند که عمومـاً از طریـق مـواد غـذایی بـا منـشاء حیوانی منتقل می شوند. مطالعه حاضر با هدف دسته بندی ژنتیکی ایزوله های کمپیلوباکتر جدا شده از شیر خام گاو، گوسفند و بز در استان چهارمحال و بختیاری انجام شد. روش کار: تعداد 43 ایزوله کمپیلوباکتر که از شیر خام گاو، گوسفند و بز درسطح استان چهارمحال وبختیاری جدا شده بودند، انتخاب و به روش ERIC-PCR آزمایش شدند. نتایج: ایزوله های مورد مطالعه دارای الگوی باندی از محدوده 100تا 2000جفت باز بودند که در آنالیز الگوی باندینگ حاصله با ضریب تشابه تطابق ساده در سطح تشابه بالای 80 درصد در قالب 5 پروفایل اصلی طبقه بندی شدند. بجز قرابت 100 درصدی که در 1 مورد دیده شد، سایر ایزوله ها دارای قرابت ژنتیکی بین 54% تا 98% بودند. نتیجه گیری: قرار گرفتن ایزوله های مورد مطالعه در چند زیر گروه نشان گر قدرت تمایزدهی قابل قبول تکنیک ERIC-PCR در ژنوتایپینگ کمپیلوباکتر و وجود منابع مختلف آلودگی فراورده های لبنی با این پاتوژن می باشد. روش ERIC-PCR روشی ساده، سریع و کم هزینه جهت توصیف تنوع ژنتیکی سویه های مختلف کمپیلوباکتر ازجمله سویه های کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکولی می باشد.
Introduction and purpose: Campylobacter species are one of the most important pathogens causing bacterial gastroenteritis, which are generally transmitted through food of animal origin. The present study was conducted with the aim of genetic classification of Campylobacter isolated from raw milk of cows, sheep and goats in Chaharmahal and Bakhtiari province. Methods: 43 isolates of Campylobacter isolated from raw milk of cows, sheep and goats in Chaharmahal and Bakhtiari provinces were selected and confirmed by ERIC-PCR method. Results: The studied isolates revealed banding patterns ranging from 100 to 2000 open pairs, which were further classified into 5 main profiles with a similarity coefficient of simple matching at a similarity level above 80%. Except for 100% affinity which was observed in 1 case, other isolates had genetic affinity between 54% and 98%. Conclusion: The placement of the studied isolates in several subgroups showed the acceptable discrimination power of the ERIC-PCR technique in Campylobacter genotyping and the presence of different sources of contamination of dairy products with this pathogen. ERIC-PCR method is a simple, fast and low-cost method to describe the genetic diversity of different Campylobacter strains, including Campylobacter jejuni and coli strains.