تاثیر روغن فرار زیره سیاه، املاح صفراوی و نمک بر پایداری باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (ATCC4356)
محورهای موضوعی : میکروب شناسی صنعتی مواد غذائی
1 - دانشگاه آزاد تهران شمال ، دانشکده صنایع غذایی
کلید واژه: لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, مانی, روغن فرار زیره سیاه, املاح صفراوی و نمک, زنده&rlm,
چکیده مقاله :
ماندگاری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در فرآیند تهیه تجاری و به کارگیری آن بهعنوان باکتری پروبیوتیک مفید است و هدف از این تحقیق بررسی اثر تنشهای روغن فرار زیره سیاه، نمکهای معمولی و صفراوی روی زندهمانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است. در ادامه اثر تنشهای روغن فرار زیره سیاه (5/0 درصد)، نمک معمولی (2 درصد) نمک صفراوی (15/0 درصد) در مقایسه با تیمار شاهد، روی جمعیت باکتریهای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها به روش آنالیز واریانس دوطرفه و مقایسه میانگینها توسط آزمون LSD در نرمافزار SAS نسخه 9 انجام گرفت.بعد از 4 هفته در دمای 4 درجه سلسیوس زندهمانی باکتریها و در تمامی تیمارها بهطور معنیداری کاهش یافته بود اما شدت کاهش در تیمار شاهد در مقایسه با تیمارهای تحت تنش کمتر بود (05/0>p). میزان اسیدیته نیز در تمامی تیمارها بهطور معنیداری افزایش یافته بود و شدت افزایش در تیمارهای تحت تنش بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>p). استفاده از روغن فرار زیره سیاه به همراه نمکهای معمولی و صفراوی در غلظتهای کمتر از حداقل غلظت بازدارندگی، میتواند سبب زندهمانی باکتریها تا پایان روز 14 نگهداری به میزان توصیه شده در محصول گردد.
The viability of Lactobacillus acidophilus in the commercial preparation process and its usage as probiotic Bactria is useful. The main purpose of this paper is to study the effect of Bunium persicum essential oil (BEO) stress, NaCl, bile salts, and their combinations on the viability of Lactobacillus acidophilus Bactria. In the following, the effect of BEO stress (0.5 percent), Nacl (2 percent), bile salt (0.15 percent) in comparison with the treatment instance was studied on the Lactobacillus acidophilus population in the refrigerator. Furthermore, the data analysis process was done with the two-way ANOVA and comparing the means by LSD method in SAS software version 9. The conclusions have been out coming from three-time tests with the consideration of P<0.05 in all test steps. After four weeks of 4-Celsius degree temperature conditions, the viability of Bactria and PH decreased, while the amount of degradation in the treated sample was less than the index in the stressed samples. Moreover, the amount of acidity raised in all samples and this growth in stressed samples was more than a treatment sample (P< 0.05). As a conclusion, using BEO with NaCl and bile salt in the densities below of MIC can lead to the viability of Bactria till the end of 14th-day maintenance in the probiotic product.
_||_