تاثیر جیره غذایی بر پارامترهای جدول زندگی کرم زرد آرد
محورهای موضوعی : حشره شناسی و سایر بندپایانعلیرضا جلالی زند 1 , ابراهیم سلیمان نژادیان 2 , فائزه زمانی 3
1 - گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)
2 - دانشگاه شهید چمران اهواز
3 - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حشرهشناسی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
کلید واژه: رژیم غذایی, Diet, پرورش انبوه, واژههای کلیدی: حشرات, چرخه زیستی, Keywords: Insect, Biological Cycle, Mass Breeding,
چکیده مقاله :
افزایش جعمیت از چالش های مهم جهان که با محدودیت منابع و افزایش قیمت موادغذایی و پروتئینی مواجهه شده است. استفاده از حشرات به عنوان غذا و خوراک برای انسان، دام و طیور میتواند راهحل مناسبی در جهت کمک به این بحران جهانی باشد. کرم زرد آرد به عنوان یکی از رایجترین منابع غنی از پروتئین با کیفیت بالا، که برای تغذیه حیوانات کوچک، پرندگان و ماهیها مورد استفاده قرار میگیرد. در این تحقیق، پنج رژیم غذایی متفاوت در شرایط آزمایشگاهی (دمای 1±25 درجه سیلسیوس و رطوبت نسبی 5±60، دوره نوری 16:8 ساعت (روشنایی: تاریکی)) برای پرورش کرم زرد آرد استفاده شد. در این تحقیق سبوس گندم به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. این آزمایشات نشان دهنده نرخ ذاتی رشد و همچنین نرخ متناهی به طور معناداری در تیمار با رژیم غذایی گندم وگندم خرد شده نسبت به شاهد افزایش داشته و همچنین رژیم غذایی گندم و گندم خردشده باعث افزایش معنی دار نرخ خالص و ناخالص افزایش جمعیت شده است، اما رژیم غذایی مقوا و نان خشک پودرشده این دو پارامتر را به طور معناداری در مقایسه با شاهد کاهش داشته است. بنابراین رژیم غذایی مقوا و نان خشک پودرشده دارای اثرات منفی بر ویژگی های زیستی کرم زردآرد داشته و رژیم غذایی گندم و گندم خردشده باعث ایجاد اثرات مثبت بر ویژگی های زیستی کرم زردآرد بود. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد پرورش کرم زرد آرد روی رژیمهای غذایی مختلف اثرات معنیداری روی چرخه زیستی کرم زرد آرد دارد و رژیم غذایی گندم و گندم خردشده میتواند در آینده یک رژیم غذایی مناسب با هزینه بسیار پایینتر و با زحمت کمتر برای پرورش کرم زرد آرد مورد استفاده قرار گیرد.
Increasing the volume of the world's major challenges facing resource constraints and rising food and protein prices. Using insects as food and feed for humans, livestock and poultry can be a good solution to this global crisis. Yellow flour cream is one of the most common sources of high-quality protein, used to feed small animals, birds, and fish. In this study, five different in vitro diets (25 1 1 ° C and 60 5 5 relative humidity, 16: 8 h light period (brightness: dark)) were used to grow yellow worm. In this study, wheat bran was considered as control. The results showed that the intrinsic growth rate, as well as the finite rate, increased significantly in the treatment of wheat and chopped wheat compared to the control, and the wheat and chopped wheat diet significantly increased the net and gross population growth rate, respectively, But the diet of cardboard and powdered bread reduced these two parameters significantly compared to the control. Therefore, the diet of cardboard and powdered bread had negative effects on the biological characteristics of yellow worm and wheat and chopped wheat diet had positive effects on the biological properties of a yellow worm. In general, the results of this study showed that the cultivation of yellow worm on different diets has significant effects on the life cycle of yellow flour, and wheat and shredded wheat can be a suitable diet in the future at a much lower cost and with less effort to grow worms. Yellow flour to be used.
_||_