ارزیابی مولکولی بیان ژن انتروتوکسین sea در Staphylococcus aureus تیمار شده با عصارههای گیاهی کهندار و زنجبیل
محورهای موضوعی : زیست شناسی سلولی تکوینی گیاهی و جانوری ، تکوین و تمایز ، زیست شناسی میکروارگانیسمشیده معصومی 1 , هادی حبیب اللهی 2 , محمد رضا صفری مطلق 3
1 - گروه زیست شناسی واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
2 - گروه زیست شناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
3 - گروه گیاهپزشکی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
کلید واژه: Zingiber officinale, Staphylococcus aureus, Ginkgo Biloba, ژن sea,
چکیده مقاله :
ددر این پژوهش، تاثیر ضدمیکروبی عصارههای دو گیاه کهندار و زنجبیل علیه Staphylococcus aureus و نیز اثر آنها بر بیان ژن انتروتوکسین sea مورد بررسی قرار گرفت. از دو سویه استاندارد و پاتوژن از S. aureus دارای ژن انتروتوکسین sea و عصارههای کهندار و زنجبیل بهصورت قرصهای آماده با غلظت مشخص استفاده شد. آزمون ضدمیکروبی عصارهها بهصورت آغشتهسازی دیسک انجام شد و سپس حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی این دو عصاره بر اساس آزمونهای MIC و MBC ارزیابی شد و از غلظت SubMIC این عصارهها بهمنظور بررسی اثر تیمار عصارهها بر بیان ژن انتروتوکسین sea استفاده گردید. سپس استخراج RNA و سنتز cDNA و در نهایت Real time PCR انجام و نتایج حاصل از آن تفسیر شد. نتایج حاصل از انتشار از دیسک و MIC نشان داد که عصاره زنجبیل دارای اثر ضدمیکروبی است. تفسیر نتایج Real time PCR نیز نشان داد که عصاره زنجبیل بیان ژن انتروتوکسین sea در سویه استاندارد ATCC 25923 را به صفر رساند و آن را کاملا مهار کرد. این عصاره بیان ژن موردنظر در سویه پاتوژن را نیز بسیار کاهش داد و بیان این ژن نسبت به نمونه بدون تیمار به 4 درصد رسید. اما عصاره کهندار باعث افزایش چشمگیر بیان ژن sea شد. این عصاره بیان ژن موردنظر در سویه استاندارد و پاتوژن را بهترتیب حدود 55 و 9 برابر افزایش داد. با توجه به نتایج این پژوهش، زنجبیل میتواند کاندیدای خوبی برای مقابله با عفونتهای ناشی از S. aureus باشد.
In this study, the antimicrobial effect of extracts of Ginkgo biloba and Zingiber officinale plants against Staphylococcus aureus and their effect on the expression of sea enterotoxin gene were investigated. Two standard and pathogenic strains of S. aureus with enterotoxin sea gene and G. biloba and Z. officinale extracts were used as ready-made tablets with a specified concentration. Antimicrobial test of the extracts was performed by disk impregnation and then the minimum inhibitory and bacteriocidal concentrations of these extracts were evaluated by MIC and MBC tests and SubMIC concentration of these extracts was used to evaluate the effect of extract treatment on the expression of sea enterotoxin gene. Then RNA extraction and cDNA synthesis and finally Real time PCR were performed and the results were interpreted. The results of disk diffusion and MIC showed that Z. officinale extract has antimicrobial effect. Interpretation of Real time PCR results also showed that Z. officinale extract reduced and completely inhibited the expression of sea enterotoxin gene in standard strain ATCC 25923. This extract also significantly reduced the expression of the target gene in the pathogenic strain, and its expression was reduced to 4% compared to the untreated sample. On the contrary, G. biloba extract significantly increased sea gene expression. This extract increased the expression of the target gene in the standard strain and the pathogen by approximately 55 and 9 fold, respectively. According to the results of this study, ginger can be a good candidate to fight S. aureus infections.
_||_